För dem som vill veta mer

Om någon är nyfiken på vad som hände igår natt så kan man läsa på Hallandsposten:

http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=373270

När man läser den känns det komiskt att vi var tvungna att evakuera och stå ute i kylan en halvtimme för att vänta yttligare en halvtimme till innan vi fick jobba igen.

All American Cowgirl Chicks

Kollade på reprisen av Stockholm Horse Show innan, där bla All American Cowgirl Chicks upppträde.
Något av det häftigaste som jag har sett!Det häftiga börja i mitten av klippet. Kolla, kolla kolla!

Falskt alarm

Fredag:

Jobbade 11.00-14.00 var i lobbyn. Var en del att göra men det gick.
Men ibland förstår jag mig inte på folk: det var en tjej som tog med sig sin lilla mini-hund in. Hon verkade inte bry sig alls om att det kan finns folk som är alergiska eller hundrädda.
När jag sa till henne att hon inte kunde ha hunden här inne blev hon skit sur! Som om hon verkligen trodde att man kan ta med sin hund in på en resturange?! Men hon gick iaf.

Kvällen var det super mys men Kristian som kom hem efter att ha bott en vecka i Okome.
Vi tittade på pirates of the Carabien och Boston te party.


Lördag:

jag tänkte vara smart och sova så länge så möjligt med tanke på att jag skulle jobba natt, men kristian tvingade upp mig vi kl 12.
Vi åkte hem till Helle, även PJ kom det och efter en stund lyckades vi tvinga upp Thomas så även han höll oss sällskap.
Vi satt och pratade och hade det trevligt.

Efter en stund åkte kristian och jag hem, vi handlade mat på vägen. Prinskorv och potatissallad blev det, inte helt fel.
Sen slöade vi framför tv-n nån timme innan vi åkte till hansagård för att titta på film Med PJ och Emelie.

Halv 8 åkte vi hem så jag kunde ta min mobbe och brumma iväg till jobbet.
Började kl 22. Stod i kassan som vanligt. hade rast vi kvar över elva.
Fia kom inrusandes en snabbis och gav mig en kram! Tyvär han vi inte prata något.
Det flöt på utan några problem och klockan hann bli 01, då började det hända grejer!
Helt plötsligt började vaknerna skicka ut folk, tom dom som satt och åt... Jag antog först att det hade vart något storbråk som vi i kassan hade missat. Men så sa vaken åt att vi oxå var tvungna att gå ut. Då blev vi oroliga!

Hela gänget gick bort mot korsningen vi Harrys och Dressman. Vissa hade varit smarat och hämtat sina jackor innan de gick, dock inte jag. men Johanna var snäll coh jag fick låna hennes halsduk att sepa in mig i, det hjälpt lite.

Efter att ha stodd och frusit i ca 5 min fick vi veta att polisen hade fått larm om att det skulle finnas en bomb utanför McDonalds.Therese, Malin coh Johanna försöker hålla värmen

Efterhand förstorade polisen spärrområdet och vi fick gå längra och längra bort.

Vissa av dem som jobbar på McDonalds men som var ut och festade kom och höll oss sällskap.

Efter en halvtimme utomhus fixade en av väktarna så att vi fick gå in till Harrys som igentligen var evakuerat på folk men personalen var kvar. Det var inte helt fel att få sitta inne i värmen!Linn och Carro uppskattar värmen inne på Harrys


Vi satt inne på Harrys i en halvtimme innan vi fick klartäcken om att vi kunde återgå till jobbet, då var klockan 2.

När vi kom in möttes vi av ett hav av sura kunde som hade kommit in innan oss eftersom ingen hade låst dörrarna när vi gick.
De sura kunderna blev inte direktgladare när vi började med att slänga all mat som fanns klar, maten var lixom över en timme gammal!

Så vi fick det riktigt tufft resten av kvällen. Det finns sånna idioter här i världen, 2 killar MORDHOTADE Emma pga att de inte fick beställa direkt, helt sjukt!
Men vi kämpade på och vid halv 4 började folk försvinna.

Då fick vi även veta att "bomben" bara hade varit en leksak... jag säger då det.

Jag hade stängning, Så jag städat flitigt på. Vi var klara kl halv 7. Var hemma kl 7.

En aningens speciel kväll kan man sänga...

En så kallad...

DubbelNisse!

Låg och tänkte igårkväll, och mindes plötsligt en sak som vi i familjen Leander brukade roa oss med för några år sedan. Dvs dubbelnissar.

För er som inte vet vad en dubbelnisse är:
T ex: Vass, en kniv är vass och det växer vass vid sjön = en dubbelnisse

Vi brukade sammla på sånna, vet inte hur många vi hade. Men det var en del.
Vi borde ha skrivit ner dem...

Just nu kan jag inte komma på fler än Vass och Gift... får tänkte på dehär en stund.

Pixie

Jag måste börja med att säga grattis till min kusin Åsa som fyller år idag. Grattis Åsa!

Gick upp kl 11 idag, klädde på mig, käkade frukost och sen brummade jag hem till Helle.
Jag följde med för att rida hennes medryttarhäst Baltazar lite, hon tycker han är väldigt seg så vi tänkte att jag kanske kunde få lite fart i honom.
Väl framme kom Linda (äger stallet som Baltazar stå i) och började prata med oss. Vi träffades första gången jag var där och kollade på Baltazar, och hon kommihåg att jag hade gått på Plönninge. Så hon undrade om jag kanske vill rida hennes häst Pixie.
Pixie är ett gulligt litet sto som igentligen är travare. Linda köpte henne från en tjej som inte klarade av henne för hon tyckte Pixie var för stirrig. Så Linda är den som ridit in Pixie, och hon var väldigt nervös över att låta någon annan rida henne. Men hon litade på mig.

Så varken jag eller Helle behövd cykla brevid under ridturen. Och allt gick super!
Pixie är lite nervös av sig och snannade till då och då när hon såg något läskigt, men hon gick allt frammåt när man bad henne.
Och hon förtjänar en guldmedalj: på en väldigt liten väg mötte vi en sopbil, så vi vi trycka in oss mellan träden. Pixie skakade som ett lös när bilen körde förbi men hon stod ändå helt still.

Vi var ute i typ 1 och en halv timme, superhärligt var det.  Stackars Baltazar hade problem med att hänga med, när vi travade fick han galoppera för att hinna med i svängarna, haha!

Hoppas jag får rida henne igen.Gott med mat när man varit ute på långtur.

Var hemma kl3, då var jag vrål hungrig. Så nu har jag ätit och kollat på Samllville.

Kvällen blir nog framför tv-n med mys Lester.

En trevlig kväll

Förmiddan, det gammla vanliga. Vilket underbart liv jag har...

Vi 6 tiden åkte jag till Harplinge, tänkte prata med Helle, men hon var inte hemma. Men det var Jonatan, så jag gick in till honom ist. Svärd och 2 andra tjejer var oxå där. Efter att ha tittat på tv en stund åkte vi till Max och åt, gott gott.

På vägen hem stannade vi på Hansagård. Alltid lika trevligt med grabbarna. Conny var inte så glad, för hans bil hade gått sönder. Stackars lilla Conny.

Sen märkte jag att klockan började bli mycket, så jag gick hem till Fredrik och Helle. Pratade med dom en stund.

När jag var klar där brummade jag bort till Hansagård igen. Till Emils stora glädja kollade vi på Scrubs. Haha.
Tobbe och Conny bygde tor med gammla ölburkar, det gick sådär, vilket gjorde Emil ännu lyckligar.
Vi kollade även på roliga klipp på datorn.

Sen var klockan jätte mycket. Så jag åkte hem till min lilla Lester. Som gensat satt sig på mina axlar och började snutta i mitt hår.

Nu ska jag bara kolla klart på Numbers sen ska jag sova.


Så sjukt kallt

Jag måste säga att jag skäms lite, lyckades sova till kl 12! Det var inte riktigt planerat.

Dagen var inte mycket att hurra för, som vanligt. Det gammla vanliga bara.

På kvällen ringde en av ridlärarna från harplingeridklubb och undrade om jag kunde rida i gruppen innan den jag brukar rida i, det var nämligen många avbokningar i båda grupperna så.

Så 10 över 7 var jag i stallet. Fick rida Carelia igen.
Det blev lite trängre i ridhuset än vad jag är  van med men det gick.  Det var en person som jag irreterade mig mycket på bara. Zimsons ägare, som inte ens klarar av att få fram honom i trav, knappt vågar galoppera honom och absolut inte vågar hopp över kavaletti bommar... Hur tänker man då när man köper häst? Inte konstigt att små tjejerna har problem med honom om inte en vuxen person sätter honom på plats.

Hur som helst, När vi skulle galoppera börja Carelia knaa sig, bytte galopp och hade sig. Stuttsade lite hit och lite dit. Men det gick bra. Lyckades byta tillbaka galoppen och höll mig kvar både på spåret och på hästryggen.

Sen var det hopp dax, eftersom vi har väldigt olika vanor vad gäller hoppning så fick de mer oerfarna börja på lite lägre. Det var bara 2 rättuppstående hinder på en rak linje med ca 20meter imellan. Och första hindret var bara ett mini kryss.
Det gick bra ända tills Skrollan tvärnitade och hennes ryttare damp i bakcen, men det var ingen skada skedd.
Sen vägrade Donovan flera gånger, och hans ryttare fick honom bara in att hoppa över det andra hindret.

Sen var det min tur, då hade de andra hindret helt plötsligt växt hur mycket som helst! Men det var inga problem. vi Hoppas över utan problem. Sissta gången låg andra hindret på 1 meter.

Sen var det Mimmi och maderiras tur. Det gick sådär, slutade med en Mimmi på marken. Ridläraren Malin var lite förvånad, inte en enda vuxen hade rammlat av på hela terminen, så det var väll dax det.


Väl hemma igen myste Lester och jag i soffan.

Emil är snällast i världen

Gick upp vid 11 idag, gick och handlade, käkade lunch.

Sen satt jag och tänkte på hur otroligt kallt det skulle bli sen när jag skulle köra moppe till och från jobbet. Då kom jag på en lysnade ide, så jag skickade ett sms till Emil, och så otroligt snäll som han är så gick han med på att hämta mig efter jobbet.

Så kl4 tog jag bussen in till stan. Började jobb kl5.
Alla skiftledare skulle ut och käka med högsta chefen, så en av cheferna från mellby var hos oss ist för Danny. Hon var jätte trevligt, men allting fungerar inte likadant på alla McDonalds så ibland var hon lite förvirrad. Men kvällen flöt på jätte bra.

Jag hann även prata snabbt med Sebbe om tiderna jag är schemalagd när jag ska vara borta, och ha ska fixa det. Weii!

Kl 10 i 11 kom Conny och Emil och beställde varsin hamburgare, sedan väntade dom snällt på mig i i kvart. Det var otroligt skönt att få pka bil hem. Vet inte hur många gånger jag sa till Emil att han är världens snällaste.

Nu är klockan mycket, ska strax sova.

Söndagsjobb

Gick upp vid 10 tiden, och gissa vad? Jag bara slöade. 
Fast just igår hade jag faktiskt rätt att ligga i soffan med Kristian hela dagen, med tanke på att han ska vara bort i en vecka nu. Blää. Dumma praktik.

Kl 4 åkte jag iaf in till stan. Det var kallt! Lite förstårligt med tanke på att det var minusgrader ute, men jag klarade det.
Jobbet gick bra, mina erfarenheter av att ha stängingar på söndags/vardagskväll brukar inte vara så bra men det gick faktikst super, det blev aldrig några långa köer och det blev mycket tid över att börja städa tidigt! Vilket gjorda att när vi stängde kl 23 var det i stort sett bara moppa golver som var kvar. jag åkte hem kl 00! Stängnings rekord för min del.

Antagligen så var jag så snabb eftersom Danny bett mig vara snabb så han skulle kunna komma hem och spela tv-spel, eller inte.

Jenny kom även förbi en sväng, det var trevligt att prata lite med henne.

Hemresan var även den kall, men det gick. Väl hemma så var Lester jätte jobbig. Eftersom han vägrade gå ut i eftermiddags så var han super pigg. Men tillslut så kom även han och la sig för att sova. 

En lördag

Finns inte mycket att säga. Mys i soffan, pizza, popcorn och godis. Det ända som hände var att jag gick ner till affären och handlade kattmat.

Världens kortaste blogginlägg, haha!

Äntligen fest

Fredagen:

Dagen började med slapp, slapp, slapp. En ganska tråkig dag helt enkelt.

Kristian kom hem redan vid 2 tiden.

Vid 6 tiden åkte vi hem till Ada som var ensam hemma. Han hade räknat med att vi inte skulle ha ätit så han hade köpt mat till oss med. Och han lagade den även, kött och potatisgratäng, mums!

Lite senare kom även Partik och Per, de visade sig att dom skulle in till stan och festa lite. Så jag ville hänga på, så Kristian körde hem mig så jag kunde göra mig iordning. Sen körde ham mig till kvibille så dom andra kunde hämta upp mig där. Då hade dom även hämtat Olof&Liza. Väl inne i stan träffade vi Viktor, Connie, Jenny, Robin och Robins bror.

Efter att ha suttit på 11an en stund gick vi vidare, planen var att gå till Bulls men det visade dig att dom hade 20års gräns just då, attans. Så vi gick till Valintain ist. Det var riktigt trevligt.
När Jenny och jag drog bort till dansgolvet träffade vi mer Plönningefolk som vi dansade med. Riktigt kul hade vi!
Jag träffade även dom franska killarna som brukar käka på McDonalds, haha.

Vet inte riktigt när vi åkte, men jag var iaf hemma kl3. Då var det inte helt fel att krypa ner i sängen.

Punglöse Lester

Kl halv 5 åkte vi till Slöinge och hämtade våran kissekatt. Han mådde finfint. Allt hade gott som det skulle.
Men han hade tyckte att personalen var lite tråkig som inte gav honom uppmärksamhet hela tiden.

Väl hemma vill han väldigt gärna gå ut, men det fick han inte eftersom såret är helt öppet så kändes det lite onödigt att smutsaner det innan det hunnit läka minsta lilla. Då blev han sur.

Men han verkar vilja slicka på såret ganska mycket, så jag funderar på om vi ska fixa en tratt till honom.

Har fått veta att det inte var Martin som la schemat. Men jag måste verkligen få dom att ta bort dom tiderna! 
Jag tänker inte ödsla tid på att byta bort dom tiderna till andra när jag klart och tydligt sagt att jag inte kan då... 

På kvällen kom Pj och en tjej som hette Emelie förbi och tittade på film med oss.Trevligt trevligt.

Det var gårdags kvällen det...

Men va F...

Det gick finfint att vara fyllechaffis igår, vädret var inte så faligt som det värkade.
Första stoppet var Hansagård där grabbarna hade lite förfest, sedan var det upp till Värdshuset. Det var trevligt att träffa lite folk igen, men särskilt rolig kväll var det inte. Det tyckte inte Kristian heller så vi åkte hem vid 11/ halv 12 nån gång tror jag.


Idag var det upp tidigt, halv 8. För Lester skulle till Slöinge, han tyckte inte det var kul att sitta i väntrummt, han jamade hela tiden.
När det var våran tur började dom med att väga honom:3,6kg väger min lilla kisse. Sen tittade veterinären på honom, allt såg bra ut. Sedan var det dax för mig att gå, känndes konstigt att gå därifrån med tom kattbur.

Sen var det hem igen, käkade frukost, sen bussen till stan 09.30.

Körlektionen gick bra, men av nån andleding har jag börjat släppa kopploingen försnabbt, så fick motorstopp några gånger, vilket inte var populärt hos bilarna bakom. Men förutom det gick det fint, min körlärare tycker det går frammåt.

Efter körlektionen gick jag till jobbet för att hämta mitt schema...
Jag var inte schemalagt den 25e fasten dom sagt att alla skulle jobba då, men därimot ska jag jobba den 23e, den 26e, den 27e och den 30e !?!? Alla är dagtiden som vem som helst som inte är BORTREST då skulle kunnat ha fått. Jag blir så järdrans sur! Och självklart var inte Martin där så jag kunte inte ta upp det med honom på en gång, AHHH!
TVÅ gånger sa jag till Martin att jag INTE kan jobba då, och jag skrev det klart och tydligt på schemalappen.
Ska kolla på internet när Martin jobbar så jag kan ringa och prata med honom.

Nu sitter jag iaf hemma. Känns konstigt utan Lester, hur ska jag klara mig utan honom och kristian i jul? Och när vi ska till idre, ajaj.

Lester ska iaf hämtas så fort Kristian kommer från skolan.


Grattis Farmor

Idag fyller min farmor Inger år. Jag har skickat ett grattis kort, fast jag skickade det inte förens idag, så hon kommer få det lite sent, men det gör nog inte så mycket. Det är tanken som räknas.

Idag har varit som alla andra hemma dagar, datorn, pugg, tv, handlat.

Har bokat tid till Lesters kastrering, i morron! Om 20min ska jag ställa bort hans matskål, för han får inte äta efter kl8 ikväll. Stackarn kommer bli helt förstörd!

Ikväll ska jag vara "fylle chaffis" åt Kristian, jag ser väldigt mycket fram imot att köra Kristian på min moped i detta underbara väder, not! Men jag har lovat så nu får jag skylla mig själv. Får se om jag stannar på festen och sätter mig i nått hörn eller om jag kansek åker hem till Helle.

Har fått se delar av mitt December schema på intenet, såg väldigt bra ut. Men det gick inte att se dagarna efter den 21e, irreterande!!! Men i morron ska jag in till stan så då kan jag hämta det.Lester och jag gillar att mysa.

Carelia

Idag fick jag rida Carelia, en väldigt liten häst. Innan när jag ridit henne har det gått sådär. Men idag gick det jätte bra!
Hon är en drömm när man gör skänkelvikningar.
Och jag fick henna att gå riktigt fint flera gånger, men jag har fortfarande problem med att rida jämnt, så de fina håller sig bara små stunder. Men snart så ska jag se till att kunna rida skit bra hela lektionerna!

Här kommer en liten bild på henne. Inte den finaste, men men.I morron var det tänkt att jag skulle vara hos Elisabeth, men hon ringde innan och sa att jag inte behövdes. Det är lite tråkigt, var glad över att ha något att göra. Men det finns saker som behövs göras hemma med så...

Fick sms innan om att schemat för December har kommit, men jag får inte se det förens på torsdag efter som jag inte ska in till stan förens då... Vill ha det nu! Är seriöst jätte nervös över hur jag är schemalagd!

Inte det roligaste vädret

Kristian väckte mig kvart i 8 i morses och försökte lura i mig att jag skulle till stallet och hade brottom, tyvärr så lyckades han inte. Jag visste mycket väl att jag kunde sova en timme till för jag hade körlektion idag, inte dåligt att ha koll på det när man är nyvaken!
Så jag sov en timme till, eller sov och sov, Lester är oxå ganska duktigt på att hålla en vaken.
Gick upp kvart i 9, halv 10 gick bussen till Halmstad. Jag hade tur när jag gick till bussen för just då regnade det inte.

Väl på körskolan träffade jag Johanna C som går i 3an på Plönninge, så vi pratade lite.
Körandet gick ganska bra, höll på att krock en gång för jag hade inte riktig koll på var jag gjorde.
Jag gillar min körlärare han är rolig, idag pratade vi bla om katter, hår/hårfärger och lite annat roligt. Han är även duktig på att klaga på att folk i halmstad inte kan kör bil. Men jag får endel berömm!

Efter lektionen väntade jag på Johanna eftersom jag misstänkte att hon skulle ha ungefär samma planer som mig, det hade hon. Så vi gick till Donken och käkade och sedan tog vi samma buss tillbaka, va trevligt att inte käka lunch själv för en gång skull.

De spöregnade under hela tiden som jag var i stan, men jag hade samma tur igen när jag gick hem från bussen, inget regn just då.

Nu ser det ut som värdet tänker bli lite bättre, skulle bli väldigt glad om det inte regnar när jag ska till ridningen ikväll...

En såndär tråkig måndag

Jaa, gick upp halv 12, vaknade inte förens då så. Började dagen med att ta en dusch, sen slängde jag in lite kläder i tvättmaskinen.

Efteråt diskade och damsög jag efter helgen, diskbänden var full med smutsiga tallrikar och golver fullt med chipssmulor. Så det var ganska behövligt.

Resten av dagen gjorde jag som Lester, eller inte riktigt, Lester sov hela dagen, jag bara slappade.

Det hände inte mycket mer efter att Kristian kommit hem, bar slapp slapp slapp.

I morron ska jag iaf ha körlektion och rida. Så jag kommer ha lite att göra iaf, tur det. Ska nämligen inte jobba förens på söndag!

Väntar spänt på schemat för December, hoppas det kommer i morron så jag kan hämta det när jag är inne i stan. Är faktiskt riktigt nervös över om jag ska behöva bli rasande eller om jag ska kunna pusta ut över att jag hur jag ska jobba runt jul.

Nu ska jag snart sova.

En bild

Det var länge sen jag la upp någon bild här, så jag tänkt bara visa hur stor och fin Lester har blivit.En riktigt trevlig helg

Fredagen:
Gick upp 10 i 10 för att titta på Smallville. är helt besatt av den serien, haha.
Sen städade jag, det behövdes. Det blir så himmla skitigt här innen eftersom vi inte har någon dörrmatta och Lester tycker det är så kul att leka med alla löven som hänger med skorna in. Tvättade även lite kläder åt Kristian som var i stort behov av rena jeans.
Gick och handlade, handlade för morrondagen med glömmde helt bort att handla kvällsmat. Så senare på kvällen när Kristian kommit hem blev det mat från pizzerian.
Kvällen var bara mys framför tv-n, det var härligt att inte behöva bry sig om någon tid utan bara kunna slappna av helt!


Lördagen:
Gick upp halv 11. Åkte hem till Kristians faster för att hämta en död gris, blää! Men innan vi tog grisen klappade vi lite på kalvarna, så söta!
När grisen var inlastad i bilen åkte vi till Okome, där styckningen var i fullgång i verkstaden, blää! Jag nöjde mig med att lägga köttfären i påsar och skrriva namn på påsarna. Gick även över till grannarna och lånade grädda.


Vid fem tiden åkte vi hem, hann precis komma innanför dörren så kom Emma och Ada. Emma släpade med mig till stallet för att hjälpa en kompis med en häst.


Sen lagade vi mat, tocos, mums mums.
Planerna för resten av kvällen var att bli hämtade av Olof och kajan och åka in till stan för att gå på bio en sen ta en sväng på krogen. Men dom där borta i Vessige är ju inte alltid så bra på att planera så vi blev kvar här i stugan. 
Men även om de inte blev som planerat så hade vi trevligt.
Vid 12tiden kom Kajan och hämtade gästerna och Kristian och jag gick till sängs.

Söndagen:
Nena ringde och väckte mig kl12 som bestämt, jag brummade iväg till Fjellar där vi träffades. Vi gick runt mellan hagarna och i stallen och klappade på hästarna. Gosade även med tjockiskatten Bull.


Sen åkte vi hem till mig, åt lunch. Tittade på Mean Girls och Nils Carlsson pyssling. Riktiga höjdar filmer båda 2. Emma kom förbi en snabbis för att hämta sin bil och lämnade ist Adas. Strax efter att hon hade åkte fick jag sms av henne där hon undrade om vi ville käka pizza med henne och hennes syster här i Haverdal. Vi var självklart på. Var supertrevligt att sitta på pizzerian med Emma, Nena och Lina (emmas lillasysster).


Nu sitter jag här och väntar på att Emma ska skicka hem min kärepojkvänn som har lekt med Ada hela dagen (dom får aldrig nog av varandra).


En fullproppad dag

Min torsdag, tog bussen till stan kvart i 9. Först var det körlektion på schemat, gick ganska bra tyckte jag, finns visserligen mycket att träna på men det går frammåt!

Kl 11 började jag jobba. Känns som det blir färre och färre folk som kommer och äter för varje dag, så det var väldigt lungt. Kl 14 slutade jag. Käkade.

Sen gick jag bort till frisören som jag och Fia gillade så mycket. Jag hade världens tur för dom hade en ledig tid pårecis när jag kom. Jag har inte klippt mig sen i sommras så det behövdes. Klippte topparna, fixade luggen och klippte upp det lite. Inget märkvärdigt men nu ser jag ut som jag ska iaf.

Sen köpte jag hårfärg och lite andra småsaker som nagelacksbortagningsmedel och topps, sånt som är bra och ha hemma. Stöttepå Elina från jobbet, haha, vi träffar visst alltid varandra när vi är på stan.

Sen var det handledarkusren, våran hyresvärd från Harplinge, Fredrik är så himmle snäll och ställer upp på att vara min handledare. Så vi satt på körskolan i ca 3 timmar, men det var inte så hemskt som vissa säger att det är. Lärarna var riktigt bra och roliga. Vet inte om man kan säga att vi lärde oss så mycket men nu ska jag bara betala in lite pengar sen kan jag köra runt i Harplinge, så passa er!

Åkte till Harplinge där Kristian plockade upp mig och vi åkte till skolan för att skjuta luftpistol. Nicole har det som projektarbeta att låta folk prvoa på. Jag var jätta kass! Förstår in, hemma hos Johan och Helena träffade jag tavlan flera gången, nu träffade jag inten tavlan en enda gång på 10skott! Därimot träffade jag Linnea i huvudet när ett av skotten stuttsade tillbaka, och mig själv på benet. Säger då det.

Sen gick vi hem till Linnea för att titta på bilder från hennes praktik i Usa.

Var hemma vid 22tiden, åt lite mackor och tittade på tv. Var i säng kl 23. Då var jag trött.

Fredag till Onsdag

Fredag:
Åkte in till Halmstad med Nena och Lisse, vi käkade och shoppade. Jag köppte en ny jacka, den är jätte fin! Det var verkligen jätte trevligt att bara stros runt och prata.
Sen på kvällen var det jobb, 01-04 det var otroligt lite folk, var knappt någon kö alls, rätt soft.

Lördag:
Sov sov sov. Vid 6 tiden åkte vi hem till Kristians farmor och farfar, Hans farfar fyllde år. Vi åt gott och pratade.
Åkte hem vid halv tio, var hemma en halvtimme sen åkte jag till jobbet, jobbade 00-04, var mer folk idag men ändå inte särskilt mycket.

Söndag:
Hann precis vakna innan Kristian tvingade upp mig vid klockan 12, vi åkte hem till Kristians föräldrar. Käkade och sen gick jag å la mig för att sova en stund. Vi fikade, diskuterade julklappar, åt kvällsmat sen åkte vi hem till våran lilla Lester igen vid 6 tiden. Resten av kvällen mös vi framför tv-n.

Måndag:
Jobbade 11-14, sen var det nog inte mycket mer vad jag kan minnas... Mycket spännande dag.

Tisdag:
Var hela dagen hos Elisabeth, var det vanliga. Mockning, hästar ut och in, fodra och pyssla.
Hemma vid 3. Åt fiskbullar med ris till kvällsmat, mums! Kristian körde mig till ridningen, red Pendence. Tycker det gick ganska bra, var lite upp och ner som det mesta, mennågra gånger var jag stolt över mig själv.
Sen gick jag till Helle och Fredrik för att vänta på Kristian, som inte kom förens 11, hmm.
Då var det hem och duscha, sen sova.

Onsdag (idag):
Tog bussen till stan halv 10, gick till jobbet och skrevupp hur jag vill jobba i december. Sen hade jag körlektion, gick som vanligt, lite missar och lite saker jag blivit bättre på.
Efter lektionen köpte jag en kyckling-currt bagett, mums! Tog bussen hem, bytte om till stallkläder och körde till Elisabeth, var där strax efter 1, fodrade, mockade 3 boxar som var kvar, mockade hagar, bostade lite hästar, fodrade och sopade, havl 4 var jag klar och åkte hem.
Nu ska jag snart äta, sen dusch och sen mysa framför tv-n.

De var dom dagarna de.

Stallet

Igår var jag hos Elisabeth, var där 8.15.

Elisabeth och jag fodrade, sen gjorde jag inhackorderingsstallet. Vid 10.15 gick jag in och tog en macka. Sen släppte vi ut lite hästar så jag kunde mocka i det stora stallet. Cissi kom och fixade med foder och lite annat. Några bekanta till Elisabeth kom på besök så det blev fika vid 11.45, mums mums.
När vi gick ut i stallet igen kom Prickens blivande ägare, så de började pyssla med honom medans Cissi fixade Lille-Kalle och jag fortsatte med mockning. När hästarna var rena och fina och Tina (Lille-Kalles blivande ägare) hade kommit var det dax att lasta så det kunda åka till besikningen. Pricken traskade snällp på transporten, Lille-kalle bäreimot behövdes mutas med en hink havre och litte puttande bakifrån. Tillslut kom de iväg.
Jag mockade klart och lunchfodrade. Vickan kom och Cissi åkte.
Gick in och käkade lunch. Sen fixade jag klart resten. 
Elisabeth ringde och sa att både Pricken och Lille-Kalle hade gått igenom besiktningen, så båda hästana åkte hem till sina nya ägare på en gång, super bra!
Sen fick jag hjälp av Vickan att fodra och ta in de sissta hästarna.
Åkte hem vid 16.30.

Kvällen var lugn, handlade lite. Pratade med Mamma. Myste med Kristian och tittade MTV Ema. Trevligt trevligt.

Hopp

Igår var det yttligare en lat-dag. Jag bara latade mig. Tills Kristian kom hem, då gjorde jag pankakor, jag är duktig.

Sen åkte jag till stallet, red Pendence, stooor häst! Och han går inte framåt frivilligt. Vi var bara 2st på lektionen, det var rätt soft.
Under första delen av framridningen kämpade jag som en galning för att hålla Pendence i trav och galopp, men efter en stund fick jag ett spö i handen. Det hjälpe extremt mycket! Sen var det hoppning som jälde, började med små hinder och växla mellan trav och galopp på exakta platser. Gick ganska bra, hade lite problem med att med att gå fram honom. När vi det blev lite högre höjder (men ändå inte särskilt högt, ca 70cm) vägrade han en gång, då blev jag förbannad. Så jag red som bara den, då jävlar hoppade han. Sen höjde vi ännu mer. På 90cm var jag helt bestämd på att vi skulle över. så jag redpå som aldrig förr. Malin (ridlärare) jublade! Väl framme vid hindret bara fölg vi över, innan hade han "bara" hoppat, men jag har aldrig nånsis kännt den känslan innan, var super häftigt. Så sen fick det vara nog. Var väldigt nöjd.

Efter att allt var klart i stallet åkte jag till Fredrik och helle för att prata om att nån av dom ska vara körhandledare åt mig.  Blir det som tänkt nu ska vi på en såndär kurs nästa vecka.

Väl hemma poppade jag popcorn och myste framför tv-n.


Idag har jag jobbat, tog bussen in. Jobbad 11.00-14.00. Var i lobbyn och det gick bra, var lungt hela tiden. Stod i kassan i typ10min oxå.
Pratde med Martin med om att jag vill vara ledig under julen för att kunna vara i Svarttjärn med Mamma&Pappa. Har redan pratat med honom en gång, då sa han att det kommer räcka att jag skriver på "schema lappen" att jag inte vill jobba då. Men jag litar inte på att det kommer räcka, det funkade inte sisst när jag ville vara ledig bara en lördag. Och Malin på jobbet hade blivit schemalagd nästan hela veckan som hon hade sagt att hon inte kunde jobba för hon skulle hälsade på sina föräldrar då.
Men Martin fortsätter säga att det kommer räcka med att jag skriver på lappen, men fick idag höra att ALLA jobbar på juldagen, jäkligt skoj att behöva sätta sig på tåget dagen efter julafton för att åka ner och sen åka upp igen.  Jag kommer fan förlora as mkt pengar på det!
Jag sa även att jag inte kan jobba undet en vecka i januari för jag är i Idre då, han sa även då att det räcker med lappen. men som sagt, jag litar inte på det för fem öre!
Å andra sidan, om han nu schemalägger mig under nån av de tiderna jag nu sagt 2ggr att jag inte kan så blir det HANS problem, jag tänker inte slita häcken av mig för att bli av med tider jag vart på honom om 2grr att jag inte kan.

Hur som helst, tog bussen hem, slöade lite, handlade, Kristian lagade mat och nu sitter jag här...

Lördag, söndag och måndag

Lördagen då: sov länge, låg i soffan och myste hela dagen. Vid 7 tiden åkte Kristian och jag hem till Olof&Liza för att Kristian skulle köra dom till Falkenberg. Men som vanligt blev det lite ändrade planer, dom skulle till Ullared ist. Så vi körde dom till Ullared, ca 5 min efter att vi hade släppt av dem så ringde dom och vill nån annan stans, så vi vände och hämstade dom.
Sen åkte vi till Okome för att hämta Tratten, hon fick bo i en låda i bagaget. Sen åkte vi tillbaka till Veneberg för Olof skulle hämta något. Nu skulle dom plötsligt till Halmstad, vi körde om McDonalds i Falkenberg så jag fick i mig lite kvällsmat innan jag skulle jobba.
Sen åkte vi till Haverdal för att lämna Tratten, som fick bo i duschen. Och så jag kunde ta moppen till jobbet.

Det var kallt på vägen dit, frös som bara den. Men jag överlevde och jag överlevde även hela natten trots mycket folk. Det var ganska bra ös hela tiden, men det gick. Var hemma vid 5.

Söndagen, Sov länge, satt vid datorn, käkade lite mackor. Vid 3 tiden kom Conny och hämtade Tratten, så hon ska få bo i en riktigt hönsgård, men sin bror(?) Finkel.

Kl4 åkte jag in till stan, jobb jobb jobb. Gick ganska bra, var inte allt för mycket folk. Stängningen gick bre den med, tog 2 timmar. Så åkte hem kl1. Väl hemma var jag inte trött, så jag satt vid datorn en stund, var i säng kl2.

Måndag, sov sov sov. Börjar bli dax att vända tillbaka på dygnet nu, bara slappade hela dagen. Kristian var snäll och köpt låsolja till mig på vägen hem, så nu borde det inte vara några problem med låset.
Vi käkade pizza, mmm. Sen åkte vi till Hansagård, sen vidare till skolan, var där i typ 5 min innan vi åkte till Thomas och Jonatan. Var där i typ 15min sen åkte vi hem. Slappade i soffan, mmm. Vilket liv jag har.

Frusna fingrar

Fredagen var inte mycket att hurra för. Hela dagen hade jag tråkigt, det enda någorlunda spännade som hände var att jag träffade Amanda när jag var och handlade.

Efter att vi hade ätit åkte Kristian hem till Emma&Ada så jag satt ensam hemma i en timme och tittade på tv innan jag åkte till jobbet. Det var då allt jobbigt började...

Rattlåset till moppen var helt fruset, det tog typ 10min för mig att få o nycklen i låset och att sen vrida om till startläge.
Jag kom inte längre än till Lynga innan mina fingrar var totalt frusna, så resten av resan var en pina.
Väl framme i Halmstad så fick jag inte ur nycklen ur låset och det fann inte en chans att få i rattlåset, efter att ha kämpat en stund fick jag tillslut ut nycklen och kune iaf låse de andra låsen, men det var inte helt lätt med frusna fingrar.

Började jobb 22.00, stod i kassan och det var fullt drag hela tiden, vilket var ganska jobbigt med tanke på att det endast var Elsa och jag i kassan. Vi kämpade på till klockan 1 då de 3andra kom. Men det inebar ingen rast som vi hade räknat med utan det var fullt ös hela tiden. Och jag vet inte riktigt vad det var med folk men alla var så otroligt otrevliga, dom skällde på oss och klagade och jag vet inte vad. I början skällde jag tillbaka och försökte försvara mig men jag märkte ganska snabbt att det inte gjorde någon nytta, det var bara att stå ut med allt skit.
Kl3 blev det tillslut en liten lucka så jag fick en chans att kasta i mig 2 hamburgare. Sen var det bara att kämpa vidare i en timme med dryga folk.
Men jag blev iaf glad 3ggr under kvällen, först kom Viktor som gick på Plönninge innan, så jag fick pratat lite snbbt med honom, Sen kom Kubbe då blev jag glad. Och sist kom även Amanda och Evelina.

Kl4 fick jag tillslut gå hem, då då möttes jag än en gång av problemet med fruset lås...
Stod i 10min och kämpade med det. Väl iväg kom jag inte längra än Flygstaden innan mina fingrar hade försvunnit.
Hela vägen hem frös jag som jag vet inte vad, väl hemma så hade jag än en gång problem med att få ut nycklen...

Det värsta med allt dehär är att det inte var sissta gången jag behövde stå ut med dehär, utan det komm fortsätta idag, i morron, nästa helg, 3 helger senare osv...

RSS 2.0