Var är Kristian?

kl är 18.20 och inte en skymt av Kristian, han har inte ens hört av sig. Trodde han skulle vara hemma strax efter 4, men icke. Antar att han är upp vid milan, eftersom han inte verkar ha någon täckning på sin mobil.

Jobbet i dag, 09.30-13.15. Började med att öppna lobbyn, tyckte jag var duktig, men när Martin kollade sen så visade det sig att Christian hade gett mig fel rengöringsmedel så jag fick  göra om tackboxarna. Sen stod jag i kassan, stod brevid Malin och vi ägnade verje lediga stund till att skämta. Det var inte överdrivet mycket folk, men trots det hjälpte både, Martin, Bennedikte (äger McDonalds i hstd & Melbystrand) och en annan viktigt tant till över lunchen, blev aningens fövånad, Fattar inte riktigt varför..? Men men,
Är fortfarande förskyld, fick lock för öronen idag igen, lite jobbigt, och fick kämpa för att inte snörvla när någon kund var i närheten...
Eftersom det inte var så mycket folk fick jag sluta en kvart tidigare, skulle slutat 13.30. Käkade och åkte hem i regnet.

Ringde till Elisabeth och frågade om jag skulle komma dit, men det har hänt lite saker där på senaste, så det var bättre om jag kom på fredag. Så restenav dagen har jag tillbringat framför tv:n

Nu svarade Kristian på mitt sms, som jag trodde var han vid milan, och ska vara där till 24.00! Kul att han berättade det tidigare...

Om en timme ska jag till Harplinge, ska rida!

Tips

Ett litet tips till er som har mer än en blogg att hålla koll på: www.bloggkoll.se

Smart ställe att sammla alla kompisar och idolers bloggar så man slipper skriva in 78 olika adresser för att kolla om det hänt något nytt!

Man kan bla prenumerera på www.tjuvlyssnat.se, så får man garanterat ett skratt om dagen!

bara så ni vet!

På bättreingsvägen

Igår var det smörgåstårta hos Kristians farmor och farfar som gällde, Hans farmor fyller år idag så det var därför. För en gång skull var det en smörgåstårta jag tyckte var ganska god, sen blev det även vanlig tårta!  Kristian föräldrar, systar + pojkvännar var oxå där, så det var precis samma gäng som i lördags. Var trevligt.

Resten av kvällen hände det inte mycket, Kristian, Lester och jag myste i soffan framför tv:n.

Idag har jag jobbat, började 08.30. Fixade salladre och annat grejs som ska göras på morronen. Sen var det kassan som gällde. Var väldigt mycket folk. Hela tiden. Men det gick rätt bra.
Ett tag när det var lite mindre folk gick jag lite tips av Martin om vad jag ska säga för att få det att gå ändå snabbare.
Fick rast vi halv 2, det behövde jag! Var helt utsvulten. Sen var det att jobba på igen. Gick bara och snöt mig 3ggr! Weho! Ett gott tecken. När klockan var 4 ville jag gå hem, men det var mycket folk så jag fick bli kvar till halv 5.
När jag skulle in i omklädningsrummet så kom jag inte in, cp lås! martin fick komma och öppna åt mig.

Var en snabbis på apoteket, träffades Bodil där, HPs mamma. Sen brummade jag hemmåt, då började det regna, mysigt (eller inte) Stannade i Gullbrandstorp för att tanka och köpa olja.

När jag kom hem skulle Kristian åka till Fredrik, han hade kört sönder grävmaskinen så han behövde hjälp.

Lester är ute och jag sitter och små snörvlar. Pratade med Gunnel (mormor) nyss, det var trevligt.

Måste bara berätta var Henke (Kristians ena syster pojkvän) sa i lördags när jag berättat att Non stpo var lite lat: "då passar han väll dig perfekt!" Hmm. Bara för att han är hyperaktiv och jobbar 24/7 tycker han jag är lat som gillar sovmorron.

Non stop

Igår blev det grillad korv med börd och potatismos hos Helle och Fredrik, mums mums. Det tog en stund att få igång grillen, så vi han bli riktigt hungriga men tillslut så! Vi var ett helt gäng som käkade, Thomas, Jonatan, Pj, Kristian, Roger?, Helle, Fredrik, Dennis + 2 kompisar och jag. Blev mycket mat. Men trevligt hade vi.

Sen körde Kristian mig till Olofs föräldrar, för jag skulle rida med Liza, fick rida Non stop, han är op bättringsvägen, och han skötte sig jätte bra! Vi klättrade i en av hagarna, det tyckte Stoppis var jobbigt, men han fixade det. Sen¨red vi lite på en åker,  där skötte hans sig riktigt bra, till och från dummande han sig lite och försökte slippa jobba.
När vi kom tillbaka till stallet hade jag brottom, det var snabbt av med sadel sen skickade jag in honom i en box så han fick lite mat och sen snabbt ut i hagen igen. Så kom Kristian och hämtade mig, när vi kom hem till Kristians föräldrar var alla redan där, så jag hoppade snabbt in i duschen.

När jag väl var färdig så käkade vi, blev bara mackor med lite olikapålägg, men det passade ganska bra. karin och gert pratade om hur dom hade haft det i turkiet. Sen blev det tårta mums. Och eferåt lite godis och annat gott.

Vi åkte vid 10tiden, eftersom Kristian skulle vaka vid milan. Vi bytte även bilar igen, Kristian har haft sina föräldrars bili 3 veckor, men nu har vi Ann-sofis igen, det är inte kul, för i den finns det ingen cd-spelare, och jag som har gjort en så himmla bra skiva...

Väl hemma somnade Kirstian på soffan, fick väcka honom vid 23.30 så han inte skulle komma försent. När han hade åkte gick jag och la mig. Skulle igentligen jobbat men känner mig fortfarande inte bättre, så hade sjuktanmält mig.

Vaknade nån gång mitt i natten av att Lester låg och snuttade i mitt hår, fattade ingenting för jag hade stängt ute honom från sovrummet, sen såg jag att Kristian var hemma, han hade tydligen mått jätte dåligt så han hade åkt hem.Bild från första gången jag red lilla Stoppis

Hedwig

Igår åkte Krstian upp til milan (som heter Hedwig) vid 4 tiden. Vid 5tiden åkte jag hem till Helle, hon har nämligen hittat 2 hästar som behöver skötare/ryttare, ägaren kan tänka sig betala det mesta så det hade varit super kul om Helle, Emmy och jag kunde "dela" på hästarna. Fast får se hur det blir. Helle håller på att kolla stall i närheten, sen vet vi inte så mycket om hästarna heller så. Men kanske.

Vi 6tiden åkte jag upp till grabbarna vid milan. Det var Kristian, Conny, Pj och Thomas. Vi hade det riktigt trevligt. Efter hand började det fyllas på med folk. Helle och Fredrik kom vid 9tiden. en stund senare kom Jenny, sen hämtade vi Bekks, och samtidigt kom Per, Patrik och Nicklas med 2 tjejer. Så det var inte ensamt iaf.

00.10 kom Kevin och dom andra som skulle ta över så vi åkte hem till Thomas och satte oss en stund.
Jag lyckades kross klubben BVLPK, moahaha! Nu när ledaren är borta kommer klubben att dö ut.
(BVLPK = Bevara Lesters Pungkulor)

Sen var det hem och sova.

Just för tillfället händer inte mycket, men om en stund ska vi till Helle och Fredrik för dom ska bjuda på mat som tack för hjälpen, inte för att just jag hjälper till så mycket, det är mest Kristian och Thomas som hjälper. Sen ska jag rida med Liza. Efteråt blir det kalas i Okome, Kristians pappa fyller år.

Ännu en slappdag

Har precis gått upp, är ledig idag, så har inte behövt ringa och sjukanmäla mig. Kristian är med ledig idag, han ligger och glor på tv. Lester går inte i skolan och han har inget jobb heller, så han är ute i trädgården.

Igår kväll blev jag sällskapssjuk, så vi åkte först till Helle och Fredrik, var med dom en stund. Sen åkte vi till skolan, satt nere på fritids. Jag var inte den ända som inte hörde hemma där, Fiskarn var där. haha.
När vi skulle hem ville Marina ha skjuts till Harplinge, det fick hon och vi passade på att hälsa på hos henne, satt där ganska länge och snackade. trevligt, hade inte träffat henne sen W&W.

Idag händer det nog inte mycket, Kristian har vakan vid milan mellan 16.00-24.00 så jag vet inte vad jag ska hitta på då.

Känner mig fortfarande sjuk, det är rätt jobbigt.

Nu ska jag käka frukost.

Fortfarande sjuk

Vaknade vid 07.30 idag för att Krstian gick upp, blev glad för jag kände mig inte så snuvig. Sov vidare till kl9, kännde mig fortfarande bra. Men när jag stod i badrummet och gjorde mig iordning började det rinna från näsan, sen nös jag. Sen var det helt ijäntäppt. Insåg att det inte skulle funka på jobbet så ringde och sjukanmälde mig, det var Martin som svarade (läskigt) men han verkade inte bry sig så mycket. Trodde han skulle bli sur på mig.

Igår kväll var HP här en stund det var trevligt. När Kristian kom hem käkade vi resterna av tacosen från i lördags.
Sen bara slöade vi framför tv:n

Vet inte vad jag ska hitta på idag, mer än att sitta där, får nog handla lite.
Ska ringa Elisabeth sen med, kanska ska va i stallet i morron, får se hur jag mår.

snörvel snörvel

Snuvig och ont i halsen

Vaknade en halvtimme innan klockan ringde i morses, för jag kunde inte andas pga min näsa var ijän tappt. Försökte sov till klockan ringde, gick upp och började göra mig iordning. Snöt mig minst 10ggr på 10 min. Så jag insåg att om dethär skulle fortsätta på jobbet skulle det bli jobbigt, tror varken kunderna eller min chef hade uppskattat att jag sprang iväg varannan minut för att snyta mig. Så jag ringde och sjukanmälde mig.

Samtidigt som jag ringde kom kristian hem från milan. han duschade sen gick han och la sig, jag sov några timmar till.

Har inte gjort så mycket idag, mer än att knarka halstabletter och snytit mig.

Hoppas jag inte är lika snuvig i morron, det är tråkigt att bara sitta och glo.

Lester har varit ute sen jag gick upp. I början kom han in imellanåt som vanligt men nu har jag inte sett honom på ett tag. Är lite orolig för honom... Men han kommer nog hem snart...

Nu ska jag snyta mig!

Ridning

Efter att ha slappat hemma en stund följde jag med Kristian till vårdcentralen i Fbg där han skulle ta blodprov för han ska bli blodgivare, det gick snabbt så vi var hemma snabbare än vi hade räknat med. Så vi åkte till Helle och Fredrik, var där en stund, sen cyklade Helle och jag till stallet. Helle skulle rida i min grupp för hon hade en lektion att ta igen.

Jag red ett sto som hetter nånting på M, tjurig i boxen var hon iaf. Men ganska trevlig att rida, lite väl frammåt bara, fick göra halv halet hela tiden. Att gallopera på en volt i vänster var var inget problem, men jag fick världens schock när jag fattade höger gallop, det var helt sjukt! Det känndes som hon inte böjde på höger fram utan bara stapplade över det och la in benet under sig, men efter några varv på voletn kom jag in i det och fick ganska bra ordning på det.
I slutet var hon ganska het och det var bara att sitta ner och göra halvhalet hela tiden, lite jobbigt men jag fick bra iordning på henne, fick dessutom beröm över min sits!

Sen cyklade vi hem till Helle igen, pratade lite med grabbarna som satt i köket sen ville Kristian hem, om 1½ timme ska han upp till milan och ha vakan, stackars liten.

Är fortfarande så lycklig över att jag har kört bil, och att det gick så bra som det gjorde!

har sms:at med Fia, vi kanske ska träffas på söndag, det skulle vara super kul!

Brumm Brumm

Idag har jag kört bil! Ahh!

Fick börja med att bara snigla fram på en tom parkering, sen helt plötsligt skulle jag köra på en väg! Men det gick bra, läraren sa att jag hade känsla för att köra bil! Weii! Självklart blev det lite knasing några gånger, växlade fel eller bomsade för hårt. Men ingen dog och bilen är hel.  Var dock nära att ta livet av några korkade självmordsbenägna fåglar som inte ville gå av vägen. När vi skulle tillbaka körde jag inne i stan, läskigt! Jag var helt livrädd, men som sagt alla lever fortfarande.

Sen jobbade jag, 11.30-14.15. Fast fick hoppa in i kassan 10 min tidigare för det var mycket folk då. Sen var jag i lobbyn, då hände det ingenting, var dö trist. Så jag fick sluta redan 13.30. Det var soft.
Emilia slutade oxå då, och Amanda och Fredrik hade rast så vi satt i matrummet och snackade och hade jätte kul. Vi satt där i typ en timme och snackade.

Sen brummade jag hem, Krsitan var erdan hemma, de var mysigt. Lester är ute och busar nu, men han kommer in då och då för att kolla läget.

Fick sms av Liza innan, Eva (Lizas katt) har fått kattungar! Ganska oväntat med tanke på att när veterinären hade undersökt henne hade han sagt att hon hade cancer. Och så var det kattungar. Får åka och hälsa på dom nån dag. Ska ev rida med Liza på lördag.

Ikväll ska jag rida. Helle ska rida i min grupp oxå, för hon har en lektion att ta igen.


Ont i halsen

Just nu tycker jag synd om mig själv, jag fryser, är ensam hemma och har ont i halsen. jag har det inte lätt... eller nått

Idag var det jobb 09.30-16.45. Förutom att jag var lite nös lite då och då och har stört mig på min onda hals hela dan har det gått bra. Det var inte särskilt mycket folk så allt flöt på.

Efter jobbet var det teori kusr på körskolan, sissta teori kusen, Och datorn kronglade inte en enda gång! Weho!
Därimot var det en man i 30års ålderna där som måster vart otroligt trög, han hängde inte med för 5öre, och ställde frågor om det som läraren precis hade sagt, så otroligt segt! Lektionen var inte så spännande heller, visste redan allt det som sas, vi gick igenom mycket av det på Plönninge.

Sen brummade jag hemmåt på min lilla moppe.

Hemma lät jag dörren stå öppen så Lester kunde vara ute en stund, men han går inte långt, och han kommer ofta in och kollar läget. Han är lite rädd min lilla kisse.
Har diskat lite, tvättat, kollat på tv och myst med Lester.

Andledningen till att jag är ensam hemma är att Kristian är upp vid kolmilan som hans klass har gjort, dom tände den idag och Krstian har första vakan. Han kommer hem nån gång efter 12.

Kom precis på att jag har glömt ringa Elisabeth! Inte bra inte bra! Får ringa henne när jag slutar jobba i morron och säja att jag kan komma dit om hon vill. Sånt händer...

Middag

Igår kväll var Nena och Johan här, vi bjöd på tacos, det var mumsigt. Och vi hade det väldigt trevligt.
kristian och Johan har blivit bästisar, eller nått. Vi hade väldigt kul. Sen tittade vi på Asterix&Obelix, på franska, jag gjorde vad jag kunde för att översätta, var dock lite svårt när Johan och Krsitan snackade skytte hela tiden.

Idag slet Kristian upp mig ur sängen vid 12 tiden, för han tyckte jag skulle följa med till Helle och Fredrik, dom höll fortfarande på och greja med huset. Kristian fick köra grävmaskin. Jag satt mest och tjötade med Helle och tittade på tv med Emmy. Vid 4 tiden åkte vi till pixxerian och käkade.
Sen hittade Krstian en bur fogskumm som av nån andleding inte gick att använda. Så Allan rotade fram 2 lufgevär och så började dom skjuta på den. Det gick inte så bra, blev bara små buckor på den. Tills dom ställde sig lite närmre, så blev det hål i den, och vipps! Fogskumm föverallt, inklucive MITT HÅR! Sitter fortfarande och drar ut forgskumm ur det, usch. men lite kul var det.

Nu är vi hemma och har duschat, behövdes verkligen, men tanke på att Kristian även hällt jord på mig idag. Mycket mysig pojkvän jag har...

Lester gör konstiga ljud med sin hals, tror det är en pålsboll på väg, vill minnas att Laban lät så när han hostade upp pälsbollar.

Nu ska vi snart nana.

Ensam ute

Idag var det dax! Första gången ute helt ensam för Lester.
När jag kom hem från affären lät jag dörren stå öppen, och Lester smög nyfiket ut. I början höll jag koll på honom och tog lite kort. Men nu sitter jag vi datorn och han smyger runt i trädgården, då och då går jag och kollar till honom. Hitils har han hållt sig på den lilla innergården, bara tagit några små steg ut i trädgården.
Dörren står vidöppen så han kan komma in när han vill. Han har varit inne och kollat läget några gånger.

Jag e aningens nervös men han verkar klara sig bra. Jag är mest nervös att han ska gå långt bort och inte hitta hem, eller att något ska hända honom.Min lilla Lester börjar bli stor!

Senaste dagarna

Har inte blivit nått skrivande de senaste dagarna.

I onsdags kväll kom Conny, Thomas och Robin och hälsade på, det var trevligt. Hade inte träffat Conny och Thomas på 2 veckor typ.

--

I torsdags jobbade jag 08.45-17.00, Det var jobbigt, men det funkade, fick iof sluta en timme tidigar. Det var soft. För vi var 4 pers i kassan, men det var inte en enda kund.
Masse var där och handlade, det var trevligt, det är lite roligt, han jobbar på pizzeria och jag på Donken. Och så turas vi om att käka hos varandra.

--

Igår jobbade jag 10.00-18.00. Fick min första rast redan 10.30. hmm. Men dagen flöt på rätt bra.
Det bästa var när en av Kristian klasskompisar kom och skulle handla av mig, jag tittade på klockan och sa" har inte du relifons prov nu?" han blev lite smått besvärad och började mumla nått om att han inte fått veta det och inte pluggat nått. haha!
Sen var det yttligare en tant som inte klarar av att hantera en toalett, jag fick mig en rejäl utskällning! Men jag brydde mig inte. jag bara vägrade ge henne sin pengar tillbaka för hon hade gjort fel. Fan, skulle jag få pengar varje gång jag klantar mig skulle jag vara rik!
Vi var 4st som skulle sluta kl 18.00 så vi gick och räknade ner, var lite roligt faktiskt. Bara det att när klockan blev 18.00 var det ganska mkt folk i kön, och det kom ingen för att byta av oss. Danny blev ganska nervös när vi krävde att få åka hem och kön bara växte. Vet faktiskt inte hur det slutade. Det är ganska klantingt av Martin att lägga cheman så. Men jag var tvungen att åka hem för Carro och Henke skulle ju komma.

Väl hemma hoppade jag i duschen, beställde pizza och han sitta några minuter vi datorn. Sen kom Carro och Henke (Kristians syster och hennes pojkvän). Vi käkade pizza och pratade, sen tittade vi på Mythbusters. trevligt. Sen blev Henke trött så dom åkte hem. Jag var oxå trött så vi gick och la osss.

--

Idag gick jag upp kl12. ska snart åka och handla, sen städa lite. För ikväll kommer Nena och Johan, ska bli jättekul.

Funderar även på om jag ska låta dörren stå öppen i eftermidda så Lester kan gå ut om han vill det. vet inte riktigt.

Självmordsbenägen Lester

För bara nån minut sen kunde det gått illa!
Handlade på vägen hem från jobbet och har inte packat upp allt än, så i soffan står det nu en plastkasse med 5kg kattsand i.

Lester gillar att busa med påsar, men på nått vis lyckades han få in huvudet i ett av handtagen och välte påsen, så han trillade ner på soffan, men eftersom 5kg kattsand väger mer än 2,1kg Lester stannade påsen kvar i soffan. Vilket gjorde att Lester blev hängandes med hantaget runt halsen.

Som tur var satt jag vid köksbordet och han rädda honom, min lilla misse!

Men han verkar inte vara så bekymrad över sin näradöden upplevelse, just nu tittar han på den andra katten som står i speglen, undra hur den kom in? Och den är ganska lik Lester med...

Ska ställa bort påsen så vi kan undvika att det händer igen.

Idag jobbade jag 09.30-15.30. Stod i kassan, det var ganska mycket folk, men det rullade på så det var inget problem.

Nu ska jag städa.

Inte som planerat

Gick upp 06.40 i morses (usch) för att komma i tid till min körlektion, men väl framme visade det sig att körläraren hade missat att det var en lektion bokat och hade därför åkt till verkstan med en bil. Surt, hade verkligen sett fram imot lektionen.
Så ist för att köra bil fick jag sätta mig aldeles ensam på ett fik och dricka kaffe i 2 timmar. SEGT! Ringde till Farfar och pratade lite med honom, det var trevligt, farfar är rolig!

Började jobba 10.30, började i kassan, sen var jag i lobbyn, hände inget specielt, allt bara rullade på. Slutade 13.30, käkade, sen burmmade jag hemmåt. Väl hemma bytte jag om och körde vidare till Rävinge.

När jag kom fram skulle Ola precis åka, han sa att Elisabeth inte var hemma men hon snart skulle komma, så jag gick in i stallet och väntade, efter 10min hade jag tråkigt, så jag började sopa lite. Då ringde mamma, pratade med henne en stund, jag hade en del frågor, det är ju inte varje dag ens föräldrar bor mitt i en orkan. Dom hade fortfarande inte fått tillbaka strömmen till lägenheten så nu bor dom på ett hotell i en annan stad för att lyxa till det lite med ström = ac, tv, radio, LJUS och varm mat. Får nog säga att jag tycker dom förtjänar det efter 3 dyng utan el och vatten i ett stormigt Houston, desutom läckte det in vatten i lägenheten.

Om ni vill se lite bilder från Houston nu efter orkanen kan jag tipsa om min mammas blogg www.texasleander.com

Efter samtalet sopade jag vidar, då hade gått typ en halvtimme och inte en skymt av Elisabeth, så jag ringde henne, hon sa att hon var hemma om 3min, och det var hon med. Men hon hade brottom vidare, hon skulle till trimmisen med lurviga Muffins. Så jag fick snabba instructioner. Vickan kom precis innan hon åkte så vi började med att kraftfodra. Sen borstade jag 3 hästar, sen putsade jag en massa gammla träns som varit oanvända aningens för länge, dom vissa hade börjat mögla! Det var lite äckligt.

Efter det åkte jag hem till Fredrik och Helle, hade låvat Helle att hjälpa henne och Emmy men några hästfrågot till en tävling Emmy ville vara med i. Sen brummade jag upp till fotbollsplanen där det var match mellan Plönninge och Munka. Plönninge vann! Weho!

Åkte hem en stund innan jag körde tillbaka till harplinge för att rida. Har ju bytt grupp så nu rider jag med en tjej i min ålder och 3 damer i 40års åldern. Jag fick rida Donovan, till en början gick det sådär, men efter att galloperat lite gick allt stråland, var värkligen skit nöjd! Jag kämpade som bara den. Och det känner jag i mina ben nu när jag tänker efter, som är lite rangliga. Haha, måste nog träna lite mer.

Sen var det hem till Fredrik och Helle igen, Kristian var där så, men var bara där i 20min innan jag kärde hem för att duscha. Nu kom även Kristian tillbaka så nu ska vi nana. Känner mig ganska trött.

Måndag

Idag har varit en vanlig måndag, jobbade 11.30 - 14.15. Först var det jätte mycket folk, men den sissta stunden var det jätte lung, så det var inga problem.
Det kom en gubbe och beställde 2 cheesburgare utan lök, så jag vände mig mot köket och skrek på dom vad han hade beställt, precis när jag ska vända mig tillbaka viskade Sebbe till mig att gubben var en väldigt högt uppsatt person inom McDonalds, ojdå tänkte jag. Men han såg inte särskilt missnöjd ut, inte ens när han behövde vänta på sina chessburgare. Så jag behöver nog inte vara orolig.

När jag slutat träffade jag Morfar och Gunnel som avtalat. Fick mina brev och 2 t-shirtar som dom hade fått av någon i Grekland. Sen gick vi till Clas Ohlsson och Morfar köpte en kedja med lås till mig, så jag kan kedja fast min moppe. 

Efter att vi sagt hejdå promenerade jag vidare och köpte ett party linne på Vero moda. Hade kvar lite pengar på mitt presentkort där så behövde bara betala 30kr.

Sen var det körkorts teori. Denna gången funka projektorn en stund iaf. Så det var bara halva lektionen som bestod av ritade bilder på tavlan. Bokade min förstakörlektion, i morron kl 08.20. Är nervös!!!

Efter teorin kom Kristian och hämtade mig.

Kristian, Lester och jag har legat i soffan och myst, det var mysig. 

-------

Kan även berätta att igår var Lester ocj jag på långpromenad, det tyckte han var spännande. Det finns mycket att titta på där ute i världen, tror att han snart kan gå ute själv.

Och tror att dom som är insatta vet att mina föräldrar och lillebror mår bra trots orkanen i Houston, dom har varit utan el i 3dyng nu, men dom har fått tillbaka vattnet. Pappa sms-ar till mig med jämna mellanrum och berättar om läget. Känns skönt att dom har klarat sig bra.

-------

Nu ligger Lester på Kristians mage och sover.

Parkerings vakt

Gick upp vid halv 8 i morses. Kristian skulle vara funktionär på hästtävlingarna på Plönninge, så jag åkte med för att sedan åka till Rävinge och jobba. Emil och Peter skulle oxå vara funktionärer. Dom fick vara parkeringsvakter, så där hanmade jag med. Efter ett tag behövde dom 2st på terrängbanan if nått hinder skulle gå sönder, så Kristian och Peter åkte dit. Emil och jag fick fixa parkeringen själva. Men vi hade riktigt kul, fast vi frös!
Efter ett tag ringde Elisabeth och sa att hon inte behövde någon hjälp idag, så jag ska dit på tisdag ist.
När vi suttit där i x antal timmar ville Emil ha mat, så jag blev kvar själv på parkeringen, som tur var kom Wisell förbi och höll mig sällskap en stund.
När Emil kom tillbaka fick han fixa det själv, för då ville jag kolla på tvälingen, Det var ju inte ens tänkte att jag skulle vara funktionär så jag tyckte jag fick det. även om det var Elakt att lämna Emil själv.
Så jag gick och kollade på terrängen, gosade lite med välrdens sötaste hund, har aldrig sett en så söt hund innan, funderade på att kidnappa den, men det fick jag inte för Kristian.

Det var inte så jätte spännande att kolla på 4-åringarna, men när det var 6-åringarna var det mer fart och fläckt!

När det hela var klart vid 4tiden åkte vi hem, så nu sitter jag här och bloggar, men Lester på mina axlar, han gillar verkligen att sitta där och snutta på mitt hår. han är mysig min lilla katt.Lester gillar att leka med plast påsar.

Rävinge

I lördags gick jag upp vid halv 11. Körde hemmifrån vid halv 12, skjutsade kristian till harplinge så han kunde hämta sin bil, Sen körde jag vidare till Rävinge.

Det första jag fick höra var att Toy (en av Elisabeths hundar) hade dött, det var tråkigt, för hon var en snäll hund, men hon var ändå 14år gammal. Muffins var lite ledsen, nu är hon ensam hund i huset. Tur för henne att de flesta andra som är i stallet har sina hundar med sig, så hon har nogon att leka med.

Började med att mocka några boxar. Vi släppte ut stona med föl, gick ju sådär, en fölet rumde innan vi ens fått inte dom 2 sissta hästarna. Men han saknade snabbt sin mamma igen och spran frivillig in i hagen igen, sen tappade vickan ett av stona, så hon sprang iväg med grimskaften på. Men tillslut var alla broplem lösta och hästarna sprang glatt runt i hagen.

Sen satte vi oss i solen och fikade.

Efter fikan var det dax att måla, hästarna har gangt på takbjälkarna i boxarna så jag målade över det så det skulle se lite prydligt ut. Gick finfint, fast det var inte bara bjälkarna som blev vita.När jag målat klar fick jag åka hem. Klockan var typ 4 då.

Åkte hem till Fredrik och Helle, eftersom Kristian fortfarande var kvar där. Kristian satt i grävmaskinen och försökte få upp en enorm sten, de gick inte. Så han gav upp.Kristian gräver

När det var färdig grävt. Då åkte vi upp till pizzerian och Fredrik bjöd på pizza. MUMS

Sen åkte vi och köpte godis, satte oss i köket hos Fredrik och käkade godis och pratade.

Nån gång vid 10-11 tiden åkte vi hem.

Fixad moppe

I fredags jobbade jag ca 6 timmar, gick finfint. Var både i kassan och i lobbyn.
Min fyrmänning Thomas var där och åt, blev ganska förvånad över att se honom i Halmstad. Han gör tydligen lumpen här.Men det var trevligt att se honom,  det var inte igår jag träffade honom precis.
 
Slutade kl 19.00, käkade lite sen åkte jag hem och hämtade de nya dreven till moppen. Sen brummade jag vidare hem till Fredrik och Helle, där Kristian redan var. Fredrik höll på att gräva runt huset men vi drog in i verkstan för att fixa min moppe.Som ni ser behövdes det bytas drev. Nya till vänster, gammla till höger. Oups!

Sen helt plötsligt var även Fredrik, Helle och deras kompis Tommy i verkstan med. Sen kom även Allan och hälsade på. Så det blev en garagefest. Vid tolv tiden körde Kristian och jag hem.

Det var den dagen det.

Just nu

Just nu sitter jag väldigt obekvämt, titta på bilden så tror jag ni förstår.Lesters nya favorit plats...

Lofty Dunken

Jag som trodde jag var för stor för c-ponny, men icke. Igår på ridningen fick jag rinda Dunken, vilket igentligen var ganska roligt med tanke på att det är en av Roderics avkommor.

Men det känndes ganska konstigt att rida ponny, och jag var aningens för lång för att ha skänklarna i bra läge, fick typ dra upp benen när jag skulle skänkla. Som tur var fick jag ett spö, så jag kunde få lite fart på honom iaf. Han var väldigt tjafsig i munnen, höll på att kasta med huvudet nästan hela tiden.
Men i övrigt gick det ganska bra, tränade skänkelvikningar, fick till några riktigt bra.

När vi ridit klart fick jag veta att det fanns en plats i en grupp med lite äldre tjejer och några vuxna, på tisdagar 20.15. Så har bytt till den gruppen nu ist.  Känns lite bättre att rida med folk i min egen ålder, och då behöver man inte vara rädd att rida över en ponny, haha.

Strax efter att jag kom hem kom Linnea och hälsade på, de var trvligt att prata med henne, hon hade även med sig en sele och ett koppel till Lester, så nu kan jag gå ut med honom utan att behöva stypa honom.

Linnea var här i en timme eller nått. Sen käkade Kristian och jag kvällsmat, sen gick vi och la oss.Har ingen bild på Dunken så det får bli en på när jagr ider hans pappa Roderic.

Stallet

Idag är jag ledig, iaf från donken, så ist har jag varit i Rävinge.
Det var första gången sen studenten som jag och Kristian gick  upp samtidigt. Var i stallet vid 9, som avtalat.

Började med att ta in och ut lite hästar, mockade typ 5 boxar eller nått, de flesta boxarna där är väldigt lättmockade, så de e ganska slappt att mocka. Sen var det byta av hästar i hagarna, sopade i stallet, borstade lite hästar.  Det var lite jobbigt att borsa shettisen, eftersom man måste börja sig så mycket, men dom andra var inga problemOch sen var jag klar. Då va klockan 2. Så vi bestämde att jag ska komma tid på lördag eftermidda och hjälpa till lite mer. Då ska vi även prata om lön och sånt.

På vägen hem handlade jag lite mat. Det var lite knapert med det igår, fick bli nyponsoppa. Men ikväll blir det kassler.

Så nu ska jag slappa lite, sen vid 5 ska jag till Harplinge och rida. Ska bli roligt.

Ikväll ska antagligen Linnea komma och hälsa på.

Lite bilder jag tog i stallet innan.

Shettisen, Crusse, Aktris bebis och Zaras bebis

        

Lester hos veterinären

Jobbade bara 2 timmar och 45 min idag med. Inte särskilt jobbigt, specielt med tanke på att det knappt var något folk. Men det gav oss lite tid att pyssla med annant och skämta en del. Så det var ganska trevligt.

Var hemma vid kvart över 3, satt vid datorn en stund, sen kom Kristian hem.

Först bar det av till Getinge för att hämta de nya dreven till moppen, sen till veterinären. Vi var där lite tidigt så vi fick vänta ganska länge. Men efter ca en halvtimme var det Lesters tur. Vi började med att väga honom i buren, det blev 3,6kg. Sen vägde veterinären bara buren, den vägde 1,5kg. Oups! 3,6kg - 1,5kg  = överviktigt Lester?

Sen skulle veterinären springa ivägen en stund, Lester tyckte det var spännande med ett nytt rum att undersöka, men när han började undersöta datorn fick jag stoppa honom, tror inte veterinären hade uppskattat att Lester hade klampat runt på tangentbordet.

När veterinär kom tillbaka var det dax för undersökning och spruta. Lester uppskattade det inte särklit mycket, och var även väldigt tydlig med detta, han försökte riva och klösa veterinäten, men som tur var kom ingen till skada.
En till sak som var bra var att allt var bra med Lester. Hon sa att han var frisk och väldigt söt. Hon påpekade även att han var ganska bestämd. haha.

Sen var det hem igen, Kristian åkte till skolan för att fixa med milan så jag och Lester tittade på tv.

Nu är Kristian hemma igen, så han har tagit över tv-n. Lester ligger brevid och sover. Han verkar inte beröras så mycket efter att ha varit hos veterinären. bra det.

Nu ska jag rensa bort lige grejer från bordet så de finns nån plats på bordet så man kan käka. Det är ett väldigt tjatande från kristian angående mat just nu... Han försöker även övertala den sovande Lester om han han (Lester asså) måste börja träna. hmm.

Måndag

var uppe vid halv 10, käkade frukost och gjorde mig iordning. Tog bussen in till stan.
Började jobba 11.45 funkade finfint, de var inte mycket folk alls så det var lungt. Slutade 14.30.

Gick en sväng på stan för att fixa lite saker vi behöver i stugan.

När jag lyckats med det gick jag till körskolan och satta mig i datasalen och gjorde lite teori test.

Kl5 började teorilektionen. Vet inte om jag kan säga att jag lär mig så mycket. Kännerigen det mesta från traktorlektionerna. Men det skadar ju inte att höra det en gång till.

Sen fick jag sitta och vänta på bussen i 45min.  Var hemma vid 8tiden.

Gjorde som vanligt, satte mig vid datorn, med radion på.

Kristian kom hem från jägarexamen, vi satt å tittade på tv. Sen gick vi och la oss. Lester fick sova med oss. Tills 3 i morses, för då vaknade jag av att han var super gosig, aldeles för gosig. Så jag fick gå in med honom till vardagsrummet och lämna honom där.

Ska nu åka till jobbet om en halvtimme.En vanlig söndag

Vaknade nån gång vid 9-10 tiden av att Kristian kröp ner i sängen, blev väldigt förvånad då jag trodde att han inte skulle komma hem från Emma & Ada förens nån gång på eftermiddan. Men han hade visst vaknade tidigt och kännt sig i form för att köra bil, så han åkte hem.

Sen sov jag vidare framms till kl 1, jag hade trots allt jobbat natt.

Väl upp satte jag mig vid datorn en stund, fixade lunch till lata Kristian och mig, Sen tvättade och städade jag. Jag känner mig ganska duktig. Vi åkte ner till affären för att panta flaskor och köpa lite mat med.

Så efter att ha gått på promenad runt huset med en nyfiken liten Lester, och ha tittat lite på tv blev det spagetti och köttfärsås till midda.

Nu är det lite mer tv tittande sedan sova.

I morron är det jobb, sedan teorikusrs på körskolan.


Försöker lägg in en bild på Lester, men utan att lyckas. Vill iaf tilläga att han skrämde livet ur mig innan, jag hörde att Lester jamade från sovrummet så jag gick för att kolla, när jag kom dit såg jag att fönstret stod öppet! Och inte en skymt av Lester, så jag ropade på Kristian, när Kristian kom in så kröp Lester från under sängen, så det var ingen skada skedd. Puh.

Kräftskiva

De få bilderna jag tog på kräftskivan hos Emma & Adrian igår.PlönningegrabbarnaEric är på huggetAntonia gillar kräftorLite suddig bild, men den föreställer iaf Camilla & Camilla, kristian, Stefis och nån mer

jobb+ Party + jobb

Gick upp vid 10tiden, gick och handlade. Sen hem å käkade.

Åkte hem till Elisabeth vid 12 tiden, sopade spindelnät och putsade fönster. Strödde en del boxar, Tog in några hästar. Cissi kom oxå. Vi mockade lite, Eftermiddas fodrade sen höll jag henne sällskap medan hon borstade en häst.

Var hemma strax efter fem, duchade och gjorde mig iordning. Sen körde jag till Slöinge. Ingen höjdare att köra moppe så långt men det gick. Väl framme hade det redan börjar komma en del folk, å de var en del kramandes.

Medans alla andra käkade kräftor åt jag färdiglagad mat som man ska värma i micro, bara det att Emma & Ada inte har någon micro, men det funkade att värma i ugn.

Så sen var det net till party tältet för att käka, dom hade dukat upp med långbord och lyckligtvis fick alla plats. Men det var ganska tydligt att det var ett "plönninge" bord och ett "Emmas kompisar från Kungsbacka" bord.

Efter maten var det mest att mingla runt. Var jätte kul att springa runt och vara med alla kompisar igen. Det blev väldigt mycket skratt.

Vid kvart i tolv började jag bege mig, kramade hejdå till alla och tackade för festen. Var tråkigt att behöva åka, men men.

Det tog en timme att köra från Slöinge till Halmstad, Det var sjukt dimmigt, vågade inte köra snabbt alls.

Väl framme på jobbet började jag i lobbyn, sen fixade jag pommes en stund och sisst stog jag i kassa.
Min franska kompis kom och köpte mat och pratade franska med mig, Han är trevligt min franska kompis.

Slutade vid 4, käkade lite innan jag åkte och var hemma vid 5. Kröp ner i sängen med Lester. mys

Deprisions dag

Började jobba 11.30. Käkade lite snabbt innan jag började jobba.

Sedan var det kassan som gällde, var ovanligt mkt folk. Så det var full rulle hela tiden. Hade en halvtimmes rast vid 2 tiden. Sen var det full rulle igen, lite för mycket för mig. Jag var trött redan innan jag började jobba, och det blev inte bättre under dagens gång. Var lite jobbiga kunder med.
Vid 5tiden var det en dam som tjafsade jätte mycket, jag försköte lungt och sansat lösa problemet. Men tillslut pallade jag inte mer. Jag bara bört ihop, sprang in i backroom och började grina. Så Martin fick rycka ut och lösa problemet.

Sedan försökte Martin prata med mig, vilket inte gjorde saken bättre då han förklade att jag faktiskt inte kan gråta på jobbet, de är inte bra om kunderna ser mig springa iväg gråtandes och liknande. Så jag är garanterat inte hans favorit!

Men Sebbe var iaf snäll och lät mig vara i lobbyn ist. Då slapp jag iaf prata med folk. Sen försökt Karin trösta mig med. Jag gillar Karin.

Efter ett tag när jag lungat ner mig fick jag stå i kassan en halvtimme.

Den sissta timmen fick jag stänga överlobbyn, de var rätt soft.

När jag kom hem ringde jag till mamma, och grät lite till.

Sen kröp jag ner i soffan och tyckte synd om mig själv och gosade med Lester, Lester håller alltid med mig, det är bra.

När Kristian kom hem gick vi och la oss. De behövde jag, sova!

Jobb + Jobb

Var uppe vid halv 9 i morses. duachade, sen åkte jag till jobbet. Jobbade 10.00-13.00. Stod i kassan, gick finfint. Hände inget spännande alls. Allt bara flöt på.
När jag slutade försökte jag få nummer till folk över 18 som inte jobbar på lördag, men varken Sebbe eller Martin var särskild hjälpsam. Fick bara en lista med massa nummer så jag tog några, men ingen av dom kunde ta min tid på lördag.

Sen var det full rulle hem, hänga upp tvätten, byta om och full fräs till Rävinge.

Fick börja med att borsta 2 hästar. Sen körde jag in till Getinge för att fixa nya drev till min moppe.  Och tillbaka till stallet igen. Där de lilla stallet skulle städas innan stona skulle flytta in där igen efter sommaren. Så de var bara att borsta bort spindernät och skrubba krubbor. Så fordrade jag och sopade. Sen var Elisabhet nöjd och glad, så jag fick åka hem.
Känns bra att vara där, tror de kommer funka finfint att jobba där. Ska dit på lördag igen.

Väl hemma satte jag mig framför datorn och försökte fixa fram namn till så många som möjligt på jobbet. Men än är det ingen av dom som svarat som kunnt ta min tid. Vill verkligen kunna gå på Emma&Adas kräfskiva...

Just nu e Kristian nere på pizzerian och fixar mat. Vi har båda haft fullt upp i veckan så vi har ingen mat hemma.  Vi får nog storhandla på söndag eller nått.

Är liktigt sleten nu, är inte van vid att jobba så som jag gjort denna veckan. Dessutom har jag sovit väldigt dåligt de senaste dagarna. Inatt var nog värst, vaknade flera gånger. Ingen aning om varför.

Men men, nu kom Kristian med maten, mmm Kebab.

Tröga folk

Blir så jävla trött på folk.

Alla tror att vi som jobbar på McDonalds e tröga efterblivna idioter som ingen annan vill ha.
FEL
De flesta som jobbar där pluggar samtidigt och jobbar där för att jäna extra pengar. Vissa (som jag) är där tills de hittar nått bättre eller kommer på vad de vill göra med sina liv.
Men det är ingen av oss som är trög!

Därimot är folket som kommer och äter på McDonalds inte så jävla smarta, och farmför allt inte dom som änvänder toaletten. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra " lampan på toan funkar inte". Men när jag prövar så funkar den utmärkt! Hur jävla svårt kan det vara att fatta hur en betal toalett funkar, och hur svårt är det att läsa instruktioner på en dörr???

Efter en av alla gångerna jag fick förklara för en person hur toaletten funkade fick jag komentaren " du är ju riktigt smart för att jobba på McDonalds" Jag blev knappt förbannad.

Så från och med idag så vägrar jag förklara för folk. Är man så trög i huvet så borda man inte gå utanför dörren!

Förutom att jag vara på dåligt humör på jobbet idag har det desutom varit väldigt tråkigt. Jag var i lobbyn och det hände inte ett skit. Det var jätte dött. jobbade 11.15-15.00

Nu ska jag snart iväg till ridningen.

Lycka

Gick upp halv 7 i morses. Trött! Segade mig iväg till bussen. Började jobba 8.45.

Har aldrig haft frukost innan, så jag var smått förvirrad. Men tillslut fick alla vad de ville ha.

Vid 10 tiden kände jag telefonen vibrera i fickan, kollade vem det var, det va dolt nummer, så jag smet iväg och svarade.
Det var polisen, Dom hade HITTAT MIN MOPPE! Jag blev så glad att jag började gråta.

Den hade hittas bara ca 200m från där jag hade ställt den kördag natt när den försvan. Dom undrade om jag kunde komma dit nu, så jag letade upp MArtin och förklade situationen för honom, och fick tillåtelse att smit en stund.

Väl framme visade det sig att tjuvarna hade släpat bort moppen till en närliggande trädgård, där de sedan försökt få upp låsen. Men eftersom de inte lyckades hade dom bara lämnat moppen där.
När damen som bodde i huset upptäckt att det stod en moppe i hennes buskar ringde honom polisen som snart tagit reda på att det var min moppe.

Efter att ha pratat en stund med poliserna ledde jag bort moppen till torget där jag ställde den.

När jag slutade kl 5 kom Kristian och gav mig min hjälm och vantar så jag kunde köra hem.

Det visade sig att de hade lyckats få upp rattlåset så det var lite svårt att styra. Men efter en timme på mekarkvällen på Plönninge hade Kristian fixat det problemet. Min Kristian fixar allt <3

Är verkligen jätte glad nu, att ha moppen underlättar väldigt mycket för mig.

En till sak som är bra är att jag bokat ny tid hos veterinären fär Lester, kunde ju inte komma till förra tiden så var lite orolig  om hur Kristian och jag skulle lyckas få ihop det för att hinna. Men nu är det fixat. Så om en vecka är lilla Lester vacinerad. För tillfället springer han omkring som en galning och leker med ett blad som rammlat av mina studentblommor.


Igår var jag på körskolan för första gången, teorilektion. Käns skönt att äntligen har börjat. Så nu kanske folk slutar klaga...

deppig söndag

Vaknade vid halv 2 tiden. De första jag tänkte på var vad som hade hänt under natten. Så dagen började deppigt.

Satte mig vid datorn, lyssnade på radio. Mamma ringde, hon behövde lite information när hon skulle snacka med försäkringsbolaget.

GICK och handlade, de var tungt att bära hem maten. Brukar ta moppen just för att det är smidigt att ha kassarna på styret.

Sen kom jag på en mycket brilliant idee. Thomas har ju en moppe han vill bli av med! Så jag ringde honom, och underbar som han är min lilla Thomas gick han med på att låna ut sin moppe till mig, han skulle försöka få med den till skolan i morron, annars får vi åka till våxtorp nån dag i veckan. Det gjorde mig på mycket bättre humör.

Men när jag sedan skulle spela Ratchet & Clank och det inte funkade blev jag deppig igen. Som tur var kom Kristian hem då. Vi åkte till pizzeria och käkade pizza, MUMS!

Väl hemma igen satte vi oss framför tv-n, Kristian somnade sött i soffan. Så jag skickade honom i säng.
Själv hoppade jag i duschen, tänkte lägga mig sen men kände mig inte trött för 5 öre, så jag satte mig framför tv-n igen.

När jag hade suttit där ett tag hörde jag det hemskaste jag nånsin hört! En hares döds skrik, precis utanför mitt öppna fönster. Det lät fruktansvärt. Han plågades nog ordentligt, för han skrek länge och högt. Jag var nära att börja gråta så hemskt det lät.

Nu ska jag krypa ner i sängen brevis Kristian.
Upp tidigt i morron.

RSS 2.0