SOL

Låg ute och solade innan, vär även duktig och läste lite i teoriboken.Sen ringde Fiskarn och ville hälsa på, det fick han. Så vi satt här och pratade en stund. Sen skulle han ner till Plönninge så jag hängde på. Kollade på när Fiskarn, Kevin, Jonte och Maria spelade volleyboll. Var trevlig att träffa plönninge folk.
Kristian kom ner sen så satt vi ett gäng och tjötade.

Nu har vi precis käkad pannkakor, gott gott.

Planering

Körlektion idag, körde i massa rondeller. Så när lektionen var över och min lärare berömde mig så frågade jag om jag slapp köra i mer i rondeller framöver, för jag är ganska trött på dom nu. Haha

Sedan bokade jag halka och RiskEttan, både är ju obligatoriska inna uppkörningen så lika bra att få gjort dom nu med tanke på att det börja närma sig.
Fixade även så att jag kan göra teoritesten på min dator via internet. Mamma kommer få en fin räkning och jag kommer få toppbetyg i körteori, mycket bra.

Påväg till bussen köpte jag en almenacka för 2009, bättre sent än aldrig! När jag satte mig för att fylla i vad jag har inplanerat i maj upptäckte jag att det inte är många dagar jag är hel-ledig i maj. Full rull med andra ord. Roligt det.

Nu ska jag och teroriboken ut och sola, Mmm

Haha

Det skulle inte förvåna mig ett dugg om detta skulle hända mig och Kristian, skulle vara så typiskt honom. Haha

Från tjuvlyssnat.se

Det är lördagskväll, en kille och en tjej ~23, stiger på tåget och sätter sig mitt emot varandra i en sittgrupp. Killen sätter sig bredvid en tjej ~25 som då blir tvungen att flytta på sin väska.
Kille: Hej! Vilken fin väska du har. Blommig och söt.
Tjej 2: Tack!
Kille: Vill du ha en snus?
Tjej 2: Nej, jag snusar inte.
Kille: Men det är riktig finsnus. Kolla, säker på att du inte ska ha?
Tjej 2: Nej, snus är inget bra vet du väl...
De forsätter att prata om snusning och rökning och efter ett tag börjar killen fråga henne om vart hon ska, ålder och om hon har pojkvän. Till slut avbryter tjej 1 dem.
Tjej 1 (till killen): Men alltså du, hur ska jag kunna lita på dig när vi har gift oss, när du redan nu försöker ragga upp tjejer på tåget?
Killen (till tjej 2): Det här är Lina, min blivande exfru.


Underbara plönningeskogen

Körlektion igår, förutom att jag glömde vad som var höger och vad som var vänster gick det jätte bra. Min lärare tror inte det behövs mycket till nu.

Idag var det jobb, gick bra det med. Eftersom det har varit underbart väder så gick glassmaskinen het, vet inte hur många tusen miljoner glassar jag gjorde.

Nu på kvällen var det ridning. Eftersom det var en häst "över" så letade Malin upp en ridhjälm och vi red ut. Inte helt fel, specielt med tanke på att vi red till plönninge. Har många roliga minnen från den ridvägen. Trodde inte jag skulle få gallopera på dom vägarna igen. Helt underbart var det, och Donovan skötte sig finfint.
När vi red igenom skolområdet påvägen tillbaka så stod det ett gäng grabbar utanför c-huset. Eftersom dom inte visste vad vi var för några tyckte Jonas att det var roliga att busvissa och ropa något åt oss. Han tyckte dock inte det var lika roliga när ja ropade "hej hej Jonas" tillbaka. Han såg ganska paff ut, hade nog inte väntat sig att någon av oss skulle vet vem han var. Haha.

Läste nyss på Mammas blogg att det har regnat i Houston. Pappas bil blev blöt, både utanpå och inuti. Och lillebror slapp åka till skolan pga översvämningen, kul för honom.

Älgarna demostrerar

Man kan ju inte låta bli att börja sjunga på denna när man ser dendär skoreklamen på tv. Haha


Polis

Jobbet igår gick bra, var rätt mycket folk ute. En hel del jobbigt folk men inget som vi i kassan inte kunde redaut.

På vägen hem blev upptäckte jag att jag hade en polisbil bakom mig. De första jag gjorde var att tänka igenom så jag inte hade gjort något dumt medan jag hade kört, kunde inte komma på att jag skulle brytit mot någon regel och körde vidare. Helt plötsligt började polisbilen tjuta och blinka, behöver jag berätta att jag fick panik?
Stannade iaf vi vägkanten och poiserna stannade brevid mig. Det visade sig att jag inte hade gort något dumt utan dom ville bara kolla om jag var nykter, det var jag ju såklart så det var lungt. Fick även visa mitt förarbevis och förklara att det var min moped som stod på pappa men på en adress i Bengstfors. Tror dom hade kollat upp regg numret när dom låg bakom mig och tyckte det var lite konstig att den var skriven i Begtsfors.

Jag fick köra vidare hem. Det var nog första gången på länge jag körde till och från jobbet utan att frysa det minsta, sköönt!

Veckan

Ömm, har inte skrivit i veckan, vet ej varför?

Övningskörde med Fredrik i onsdes, det gick finfint. Fredrik ville att jag skulle leta upp en väg i Haverdal, när vi hade kört runt i 20min kom han på att det kanske var i Vilshärad den vägen låg... suck! Men jag gillar att köra bil så det gjorde inget att jag fick köra länge.

Passade Milton i torsdes, roligt roligt. Vi gick till lekparken och gungade, det tycker han är roligt.

Igår jobbade jag, det gick finfint. Loise och jag var lite flummiga på slutet, så går det när man jobbar länge.

Innan idag låg jag ute i solen och läste tidning medans Lester sprang runt och lekte, mysingt värre.
Inatt blire jobb

Nu är det vår

Idag var jag duktig på morronen. Var upp kvart i 7 och kl 08.10 var jag på plats på ungdomsmotagningen i Halmstad, tog bara 5 min att fixa nytt recept till p-piller så sen gick jag till jobbet och hämtade ut mitt schema. Pratade även lite med Emila.

Sen gick jag till körskolan och pluggade teori i väntan på bussen. Bokade även in lite körlektion närmsa veckorna.

Var hemma igen vid halv 11. Pratade med Ann på golfklubben, så nu vet jag hur jag ska jobba där i maj. Lyckades även byta bort mitt pass den 9onde så jag kan gå på Fegenfesten (Har någon varit inbokat i ett år skiter man inte i det för 4 timmars jobb om det går att lösa! Tack Linn.).

Red Babben idag med, det gick väldigt upp och ner. Skänkelvikningarna gick väldigt bra, men på spåret och på volten gick det inte riktigt som jag ville. Fick ordning på det tillslut så sissta vändan galopp gick super.
Vi avslutade lektionen 10min tidigar och red en sväng runt hagarna. När man kan rida ut kl 9 på kvällen, då är det vår! Även om det bara var en liten sväng så var det jätte mysigt.


Party

Jobbet igår gick finfint, lite små tråkigt emellanåt. Klockan 4 skjutsad Dan hem mig.

Väl hemma var det bara att byta om och sminka mig för att sedan köra upp till Okome. Satt i Okome och väntade en stund och tillslut kom PJ, Pip, Lillpip, Tobbe och Maria så vi kunde åka till Köinge.

Vi fick inte komma in först så det var ett rätt så stor gäng som stod utanför och drack välkommst drink och minglade runt. När vi väl kom in var det bara att gå till bords, satt mittimot Olof som hade Johanna B och Elin vid sin sida. Brevid mig satt 2 okända killar, den ena hade gått i skola med kristian, han hette Jonas och var trevlig. Bakom mig hade jag även Jonatan så de var riktig trevligt att sitta där. Det var god mat, mycket dricka och väldigt mycket dansande på stolarna.

Senare på kvällen var det dans och massa mingel. Inte var dag man träffar Plönningefolk nuför tiden så det var mycket att prata om. En jätte rolig kväll var de.
Grattis och tack till Niklas plus de 4 andra som ordnade detta kalas.

När vi kom hem hade vi efterfest i husvagnen, inte för att det var så mycket fest, haha.


En glad Kristian väntar på att få komma in

Jobb

Sitter på golfklubben, inte så mycket att göra just nu. Är en massa tränigsläger så nästan alla tider är bokade. Tycker lite synd om dom som ringer och vill spela men så får dom inte det. Men men.

Det är nästan lite illa när det är så lite att göra så man kan blogga. Men men

Igår lekte vi med Emma och Ada, Emma lagade god mat, mmm.
Kväll blire fest i Köinge, kul kul.

Dumma blåst

Både igår och idag hade jag tänkt sitta ute i solen, men det blir så nedrans kallt när de blåser.

Dumma Dumma blåst! Blää på den.

För att få ut min ilska över att det blåser har jag lockat håret. Kanske jag borde göra oftare, blev ganska fint.

Ironiskt?

Som det flesta vet så ogillar jag att vissa personer vill utrota vargar. Igår kollade jag på efterlyst där dom visade et repotage om jägare som försöker död vargar genom att lägga ut gift i älgkadaver mm.
Men det är ju inte bara vargar som drabbas av de, utan alla som lever i den skogen och blir sugen på lie råttälgkött. Smart jägarna, smatr!

Sedan berätade dom även en sak jag tyckte var rolig. De flesta jägare bruka skylla sitt varghat på att vargarna dödar deras hundar. Vilke som för mig låter som :djur dödar djur som är träna till att döda och sno deras mat. Jag är oxå matarg och kan klippatill nån som snytar för mycke på min mat.
Och de roligast var ju att de flesta jakthundar som dör har av missatag blivit skjuten av en jägare.
Undra om dom tänker utrota sig själva?

Hmm, hoppas polisen får fast idioterna snart... Vargarna har oxå rätt att leva

Babben bockar?

Igår kämpade jag vidare med tvätten. Det var bara tvätt tvätt tvätt på schemat. Men jag lyckades! Nu finns det ingen mer smutstvätt. Weho.

På kvällen var det ridning. Red Babben, allt började finfint. Men när vi galloperade på volten och jag skulle försöka byta plats så vägrade han gå av spåret och började istället bocka (?!) Ingen vet vad som flög i honom för han är den snällaste hästen av dom alla som tom småbarnen rider på. När han slutat bocka fick jag snart ordning på honom igen. Men bara några minuter senare hände samma sak igen. Jag fattar inte.
Resten av lektionen skötte han sig iaf. Vi fick till några snygga skänkelvikingar så jag är nöjd.

Fina (och mindre fina) bilder


Hela familjen

Hetaste bilden i år

Haha

Lester

Tassen

(Det här inlägget skrev jag i söndags, men la visst aldrig upp det. Kan ju tillägga att tassen är som vanligt igen)

Lester, vad har du gjort med din tass?Höger tassen är dubelt så stor som dom andra tassarna. Men han är inte öm eller nått. Men det ser sjukt äckligt ut!

Stor städning

I söndags var det middag i Falkenberg hos Kristians farmor&farfar. Gott gott, vi fick trårta med marcipan kyckligar på till efterätt.

Igår tvingade jag Kristian att hjälpa mig att städa. Det gick snabbt när man är två. Försutom att röja, damsuga och damma så tvättde jag en hel del. Gillar när det är bra väder ute så man kan hänga tvätten där, torkar mycket snabbare plus att man slipper tvättstället inne i badrummet.

På eftermiddagen var vi i harplinge. Polisen hade alkohol kontroll på andra sidan vägen så vi hade ganska roligt åt att kolla vilka bilar som helt plötslit svänge mot Getinge när dom fick syn på poliserna. En bil vände tom om helt, haha! Vi märkte även tydliga förändrignar i hastigheten bilarna höll när poliserna stod där och när dom inte stod där.

Idag är det mera tvättning som gäller, statsar på att bli av med all smutstvätt inne i badrummet...

En trevlig kväll

Hade en toppenkväll igår hemma hos Fia och Stefan. Lisse hade slagit i huvet eller nått för hon cyklade från Simlångsdalen till Haverdal!
Hur som helst så grillade vi och sedan satt vi och pratade och hade trevligt. Det blev ganska flummigt mot slutet, inte helt oväntat precis.
Fia blev väldigt trött och gick och la sig så Lisse och Stefis följde mig hem.


Lisse och Stefis

Tack för en riktigt trevlig kväll!


Påsk

I torsdags åkte jag upp till Okome där det var påskmat på schemat tsm med Kristians föräldrar samt hans systar med deras pojkvänner. Det vanliga gänget med andra ord. God mat! Och jag färgade äggen blåa, det tyckte jag var roligt...

Igår tog jag låång sovmorron medans Kristian var ute och ränderunder jag vet inte riktigt var. Vid 12 tiden åkte vi iaf ner mot Haverdal, stannde en snabbis och häslade på Liza på vägen.
Efter att ha kommit hem och gosat lite med Lester åkte vi till Harplinge och grillade. Sen åkte vi upp till Djupadal och grillade bananer, eller rättaresagt dom andra grillade bananer m choklad och jag tittade på.

Idag har jag jobbat, var inte helt oväntat i lobbyn, men det gick bra, blev väldigt svettig bara. Var en hel del att göra hela tiden, men jag kämpade på. Fick hjälpa en äldre dam att ta hissen till övervåningen så hon skulle kunna gå på toa. Dagens god gärning tror jag.

Nu är jag hemam igen och ikväll blir det grillning hos Fia och Stefan, me like!

Glad påsk!

Ändringar

Lotta ringde precis, hon fick sluta tidigt så jag behöver inte hämta Milton. Ändrade planer asså. Ska ta bussen till Falkenberg och möta Kristian där och åka till Okome ist för att åka med Carro.

Hopp hopp, hoppas bara Lester kommer hem innan jag åker, annars får han vara ute hela natten och det tror jag inte han vill...

Min almenacka

stavs det verkligen så? hmm...

Hur som helst börjar den bli full, tycker jag har en del att göra trots att jag inte jobbar särskilt mycket nu. Lite duktigt av mig. Jag som trodde jag skulle bli sittandes här i Haverdal hela dagarna. Kul att det händer lite saker och att man kan passapå att fixa lite smågrejer.

I eftermidda ska jag hämta Milton på dagis. Ska bli spännande, fick sms av Lotta tidigt i morses om att jag ska ta med alla hans utekläder oxå. Tur att det finns fröknar där som har koll för jag har ingen aning om vilka saker som är hans.

Sen ska jag ta bussen till Falkenberg, hoppas bara Carro ringerupp mig snart så jag kan säga till henne att jag vill med till Okome. Jag har ingen lust att sitta i falkenberg hela kvällen...

Sen hoppas jag även få svar från Ida på jobbet snart, har hoppats på att hon kan skriva upp mig på lappen om hur man vill jobba i Maj. Annars får jag ringa i eftermidda, för just nu är det lunchrush, då vill dom inte att man ska ringa.

Hopp hopp, nu ska jag försöka få i mig lite mat...

Gårdagen

Jag städade, tvättade, diskade, fick besök av Gunnel och Morfar, försökte förståmig på min deklarationspapper, fick hjälpa av kristian att förståmig på min deklarationspapper, hälsade på Fredrik och Helle, kollade på Star Wars episod 1 och grillade korv.

Kul dag, typ


Och så en bild på min lugg (som jag har photoshoppat lite)

Lugg

Idag var det Falkenberg som gällde. Nena mötte mig på stationen och vi gick till La Frizz så jag kunde utnyttja mitt presentkort där.
Efter myckt om och med blev det lugg, kände att jag var tvungen att göra ett andra försök. Resten av håret serut som vanlig, pyttelite kortare och lite mera uppklippt bara. (Har tyvär ingen bra bild)
Efter klippningen strosade vi runt lite. Sa hej till Carro som jobbade. Sedan gick vi hem till Nen där Johan hade stekt korvar åt oss, gott gott! Medans vi åt kollade vi på Cops.
Lite innan 3 tackade jag för sälskapet och maten och gick tillbaka till stationen för att åka hem.

Efter att ha varit hemma en stund åkte vi till harplinge där vi plockade upp Fredrik och Jonte för att sedan åka i racer fart till Halmstad och hämtade ut biobiljetterna. Efter att ha gott och köpt godis mötte vi Emmy och Thomas, sedan var det dax för Fast and Furios 4. Den var som alla anda fast and furios filmerna, helt ok!

På vägen hem fick jag köra, weho! Första gången på länge. Men det gick finfint. Väl i Harplinge knödde vi ner oss i soffan och kollade på House.

En dag på stan

Det är minsan aldrig fel att spändera en dag på stan med 2 fina vänner!
Hoppade på bussen vid 12 tiden där jag mötte Nena. Väl inne i stan mötte vi upp Lisse, sedan gick vi till Donken och käkade lunch. Underbara Nen bjöd både mig och Lis. Sedan strosade vi runt, gick mellan olika affärer osv. Men ingen av oss hittade nånting.
Men vi hittade några hattar som vi provade.


Hmm.

Var hemma vid halv 5, resten av kvällen var det bara slappning.

Helgen

Resten av fredags eftermiddagen gick finfint den med. Milton och jag gick till lekparken och gungade lite och påvägen hem köpte vi bullar som vi fikade när vi kom hem.


Milton hoppar stutsmatta

När Dan kom hem blev Milton glad och jag fick pengar. Jag får 60kr timmen, helt ok för att passa en sån gullig och glad unge.

På kvällen grillade vi hos Fredrik och Helle, grilla korv är gott, dock spillde jag ketchup över min filt, oups.
Senare på kvällen kom det lite annat folk, trevligt trevligt. Thomas somnade nästan på sin stol, det tyckte jag var kul.

Lördagen började inte bra, jag missade snoz knappen och råkade tycka av väckarklockan. Vaknade altså av att Dan ringde och väckte mig kl 8, shit shit shit! Snabbt upp och åka ner till golfklubben. Men det var ingen större skada skedd, ingen verkade sur.
Jag satt mest brevid Dan i receptionen och kollade hur allt funkade, fick egna lösenord och grejer till de olika programen. Fick en lite rundtur och hälsade på lite annat folk. Tror det kommer funka finfint! 18 ska jag jobba på riktigt.

På kvällen var det återigen grillning i Harplinge, fast denna gången grillade vi kött, gott gott! Efter maten var det prickskytte med luftpistol och sedan åkte Kristian och jag hem och kollade på tv.

Idag åkte vi upp till Ljungby för att riva hus. Jag började med att bära runt på massa brädor som kristian sågade. Sedan tog kristian och jag bort golvet på övervånignen, så nu finns det ingen övervåning... Vi fick båda mat och fika, gott gott.

Har varit en riktigt trevlig helg, har fårr gjort en hel del känns det som.

Barnvakt

Nu sitter jag hemma hos Dan och Lotta i Harplinge. Milton sover middag, så jag har käkat lite i lung och ro. Nu väntar jag på att han ska vakna så vi kan fortsätta busa.

Var här kvart i sju i morses, Milton vaknade vid kvart över sju. Först tittade vi på Dora utforskaren sedan fick han väling. När han var mätt och glad var det blöjbyte och påklädning som gick aldeles utmärktm fasten han ingetligen vill ha pjamasen på sig.
Sedan har vi kollat på katten gustav (favoritfilmen) och Snowbuddies. Vi har lekt med bilarna och lekt lite i sandlådan i trädgården. Grabben har även klämt i sig 2 bananer (trodde inte en 2åring kunde äta så mycket).

När han har vaknat och druckit välling ska vi gå till Börjes och köpa bullar.


Solen fortsätter skina

Idag ringde Gunnel och väckte mig vid 10 tiden, så jag skulle få lite tid på mig att kläpå mig innan hon och morfar kom på besök. Fick lite brev: en räkning och en massa reklam för studentprylar(?). Hmm bara för att jag är 90:a tror visst alla företag att jag ska ta studenten i år...

Efter besöket och ett mål mat i magen åkte jag till Harplinge för en genomgån om hur lilla Milton vill ha det när han är hemma. Han har nämligen blivit sjuk... Så Dan gick igenom allt som man behöver veta och sedan tog vi en sväng till hans dagis, bra att veta vart det ligger om jag kommer behöva hämta honom nångång, även bra för fröknarna att veta vem jag är om jag kommer. På vägen hem gick vi inom Börjes, något Milton uppskattade väldigt mycket. (bullar eller bananer går tydligen alltid hem hos honom).
Så i morron ska jag vara på plats 06.45 (urk) för att passa lillgrabben hela dagen.

När jag kom hem drog jag ut en stol och satt i solen och läste medans Lester sprang runt och busade. Hur bra underbart som helst att bara sitta i solen och slappa.

Nu på kvällen åkte jag till Getinge för att ta ut pengar till hyran, sedan har jag även lagat mat. Nu är det i vanlig ordning tv:n som gäller


En härlig dag

Började dagen med att moppa ner till Haverdalsgoflklubb. Ska jobba där lite helger då och då nu ett tag famöver. Alla verkade jätte trevliga så det ska nog bli bra. Blev bestämt att jag ska jobba med Dan på lördag.

När jag var hemma igen ringde Dan om ytterligare ett jobb, barnvakt åt han och Lottas lille Milton. Milton har en tendens att bli sjuk rätt ofta och just nu har ingen av dem möjlighet att stanna hemma från jobben.

Efter att ha myst med Kristian och Lester en stund på eftermiddagen så åkte vi till Harplinge och satt i solen och myste med det gänget nån timme eller två. Sen blev PJ, Jonte och jag sugna på pizza, så vi tog gräsklipparen ( vadå onormala?) Jag kan ju inte säga att det gick snabbt men det gick... Haha. Är lite osäker bara på om gräsklippare får köra på trotoaren?


Påväg till Pizzerian, hörselskydd var nödvändigt

På kvällen var det tv inne i lillstugan med gänget samt Marina och Maria, trevligt trevligt.

En bra dag

Tisdagen började med att Kristian tvingade med mig in till stan. Vilket var tur för utan mig hade han inte hittat till doktorn. Kristian skulle träffa soktorn för att få papper på att han är frisk nog att ta lastbilskort.
När doktorn skrivitpå att Kristian är frisk sprang jag in på jobbet och hämtade mitt schema. Sedan sprang vi vidare till Länsstyrelsen så kristian kunde lämna in alla papper. Sist gick vi in på apoteket och köpte avmaskningsmedel till Lester.

När vi var tillbaka i Haverdal åkte kristian till skolan. Jag ringde några viktiga telefonsamtal och fixade lite annat.

På eftermiddan åkte vi hem till Emma&Ada, satt där och tjadade en stund innan vi åkte allihopa till Falkenberg och handlademat.

Sedan var det direkt hem för att byta om till ridkläder och åka till stallet.
Red Babben för första gången, men absolut inte för den sista, gillade honom jätte mycket.
Det var hoppning på schmat och som vanligt i min grupp kan hopplektionerna gå ganska vill till. Fast vi blev alla lite besvikna och enormt inponerade när Emelie hoppade Choic som om hon inte hade gjort annat i sitt liv. Vi andra har ju bara flygitmed när Choic har studsatrunt. Men inte Emelie inte.
För mig och Babben gick det toppen, vi hoppade en liten bana på 4 hinder, första vändan gick bra men lite för lågt tempo. Andra rundan var helt perfekt! Är nästan lite sur över att det inte var någon annan där som såg mig.
Tredje rundan gick bra tills jag blev osäker på hinder 3 och Babben vägrade.När ridningen var avklarad åkte jag hem och lagade spagetti med köttfärsås, gott gott.


RSS 2.0