På plats

Vi började måla köket i fredags, i söndags bar vi in alla möbler samt det mesta av små grejerna och packade upp en del, idag har vi burit resten av smågrejerna och packat upp i stort sett allting.
Lite små plock kvar, och gardinerna i hallen är inte riktigt färdiga.

Inatt blir första natten i lägenheten för Kristian och mig. Lester får flytta in i morgon när vi fått lite bättre ordning och fått ut alla tomlådor.
Kristian har redan somnat på soffan. Ska bädda sängen åt honom så han kan rangla bort till den och sova där ist.

Det känns otroligt skönt att nästan vara klar. Har längtat efter detta LÄNGE!

Och tack Mamma för de fina blommorna!


Flytt

Har haft fullt upp med att packa, bära, släpa, packa upp de senaste dagarna.

Förhoppningsvis kommer bilder på lägenheten i morgon.

Fika hos Madde

För er som undrar så blev det Criminal Mindes igår, det blir det även ikväll. Kom fram till att det är det bästa programet.

Idag masade jag mig upp vid 11 tiden, kändes lite motigt att gå upp när jag inte hade några planer för dagen. Satt mig vid datorn och såg på Facebook att även Madde var ledig idag. Så jag snackade med henne och bestämde att jag skulle komma bort på fika.
Så vid ett tiden var jag där. Hur fint som helst var det hos dem, helt nyrenoverat hela huset. Blev lite avundsjuk.
Sen satt vi och tjötade om allt och inget i typ 2 timmar.

Nu i eftermiddags har vi varit inne i stan och köpt färg, vi ska måla om i köket. Sen på kvällen var vi i lägenheten och började slipa och spackla på väggarna. Så i morgon och på lördag blir det målning och på söndag flyttning! ÄNTLIGEN!
Fick nycklen till lägenheten idag.

Dumma tv-tablå

Åh, jag blir så sur. (eller lite irreterad iaf)
Jag ÄLSKAR amerikanska kriminal serier som CSI, NCIS och Criminal Mindes.
Oftast brukar jag ha tur på kvällarna och dom visar först NCSI på tv3 runt 23 tiden och sedan CSI på kanal5 vid 24tiden. Brukar vara ganska lagom att somna sen. (förutom om jag ska upp tidigt, då kollar jag bara på NCIS)

Men ikväll har dom verkligen inte lyckats. NCIS börjar 23.00 och CSI börjar 23.35? Det funkar lixom inte. Och till råga på allt så såg jag att Criminal Mindes går på kanal 9 23.15.

Mitt största problem just nu är: vad ska man titta på? Kan ju bara välja ett program att kolla på innan jag stänger av tv:n för kvällen. Har en halvtimme på mig att bestämma mig...

När jag får pengar till det ska jag köpa alla serierna på DVD, så slipper man det problemet. (julklapp/inflyttningspresent?)

Dagen

Vaknade tidigt i morses av att en blöt Lester kröp ner i sängen, Mmm eller inte.
Gick upp kvar över 7 och började fixa mig, lyckades få ner lite frukost trots att magen inte var min bästa vän för stunden.

08.20 var på på plats på Ge-kås, på vägen in blev jag stoppad av en kvinna som ville att jag skulle ta kort på när hon och hennes kompis stod utanför. Haha, det finns knasigt folk.
Gick till kundtjänsten och väntade. Vid det laget var min mage min värsta fiende.
Tillslut kom en dam som hette Anett som jag fick följa med upp till ett kontor. interjuven gick finfint, kändes det som iaf.
Hon verkade gilla att jag kunde kassa och hade ett års arbetserfarenhet. Och eftersom jag var en hästtjej så antog hon att jag var i god form. Hon var ganska duktig på att prata på så jag fick inte så mycket sagt, men varje chans jag fick tog jag till att beretta något posetivt om mig och mina erfarenheter. Det messta hade hon ju redan på papper från mitt cv.
Dom ska höra av sig om 2-3 veckor. Hoppas hoppas hoppas!

Var hemma vid 9 igen, Lester och jag la oss på sängen och sov i 2 timmar. Vi var trötta.

Vid halv 1 plockde jag upp Nena i Falkenberg så brummade vi ner till Plönninge. Först tog vi ett vara på Fjellare och hälsade på hästarna och lärana där. Riktigt trevligt. Jöns-olof blev riktigt glad att se oss.
Lagom till fikan åke vi ner till skolan och tog varsin chokladboll i matsalen. Sen gick vi upp till lärarrummet och hälsade på alla där.
Det tog en lite stund inna Rolf fattade att vi inte gick där längre, haha. Det kan inte vara lätt att hålla koll på alla elever.

Sen åkte vi till hästaffären i Slöinge, bara för att fördriva tiden. Pratade en stund med den trevliga tanten som jobbade där. Se åkte till till Falkenbergsortens ryttar förening och kollade in stallen och hästarna där. Mest bara för att ingen av oss hade vart där innan.

Så det var en riktigt trevlig eftermiddag med Nena. Och som sagt, hoppas hoppas hoppas!

Precis lagom

Sitter på golfklubben, jobbar 12-16, ett lagom pass. Det är bra väder och lagom mycket folk som behöver lagom mycket hjälp.
Inte för stressigt men inte heller för tråkigt, en riktigt bra dag att jobba.

Börjar dock bli lite nervös inför i morgon...

Jag blir gråtfärdig

Läste en artikel på aftonbladet.se om att straffen är för dåliga för djurplågeri, vilket jag håller med om helt.
Sedan listade dom det värsta fallen de senaste åren, och detta gjorde mig gråtfärdig:

HÄSTEN SVÄLTE IHJÄL LÅNGSAMT

Person: 54-årig kvinna, tidigare dömd för bedrägeri, urkundsförfalskning och behörighetsmissbruk

Brott: Djurplågeri

Straff: Villkorlig dom och 100 dagsböter

Dom meddelad: 8 april 2008, Alingsås tingsrätt

Händelse: Hästen Orinocco hade svårt att andas. Tänderna var så slitna att den sakta svälte ihjäl.

Trots påstötningar vägrade hästägaren att avliva Orinocco.

- Hästen mådde förhållandevis bra, den var smal i 20-25 år, försvarade kvinnan sig i rätten.

Den 54-åriga kvinnan hade en lång historia av djurplågeri bakom sig.

1999 ville Vetlanda kommun att länsstyrelsen i Jönköping skulle ge kvinnan ett hundhållningsförbud. Så blev det inte.

Hon flyttade till Herrljunga. Vid en inspektion 2001 omhändertogs hennes hund och tre hästar, som var magra och levde i ett stall utan ström.

Några år senare var det dags igen. När Herrljungas djurskyddsinspektör Gunnar Möll besökte kvinnan 2005 upptäckte han att ponnyn Lorry hade kroniskt fång i alla ben och inte ville röra på sig. Trots uppmaning vägrade kvinnan avliva ponnyn, som självdog 2006.

Året efter, 2007, var Möll åter på plats. Då hade en veterinär ett halvår tidigare uppmanat kvinnan att avliva Orinocco, vilket hon inte hade gjort. Orinocco var avmagrad, men i livet. Djurskyddsinspektör Möll omhändertog Orinocco och ytterligare en avmagrad häst. Några dagar senare avlivades Orinocco.

I tingsrätten sade den 54-åriga kvinnan att "hon hade tävlat i maraton med Orinocco och hästen har varit smal i 20-25 år, det fanns ingen anledning att avliva den bara för att tänderna var slitna". En veterinär konstaterade att de nedslitna tänderna gjorde att "hästen hade svårt att tillgodogöra sig födan".

Alingsås tingsrätt gav kvinnan villkorlig dom, med följande juridiska piruett:

"Tingsrätten uppfattar XX som en person med dålig självinsikt och svag planeringsförmåga. Mot denna bakgrund och då XX sannolikt aldrig mer får tillåtelse att ta ansvar för hästar är det inte nödvändigt att välja fängelse som påföljd."

Resten finns att läsa på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5689712.ab


Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer, ska sova i Okome inatt.
Men ska köra över Kvibille och kolla på när Emma har lektion där. Hon börjar inte förens kl 17 så jag sitter kvar på jobbet en stund och roar mig med datorn.

Har stängt och låst, så det är bara att slå på larmet när jag ska dra.

Sofffa

I fredags satt jag på blocket och letade soffa. Hittade 2st som jag mailade till Kristian.
På eftermiddag när jag skulle ringa Kristian och fråga om han tyckte jag skulle ringa på nån av dem så nämde jag sanbbt för Helle att jag hittat 2 soffor, just när jag säger det kliver Daniel in genom dörren och hör att vi pratar soffor.

Han frågade direkt om jag ville ha en soffa, för han hade en 3-sitssoffa, 2 fotöljer och ett soffbor han vill bli av med. Så det är mitt för 300spänn.
Han skickade precis bilder till mig och det ser riktigt fint ut. Det är hans föräldrar som har haft det innan och soffbordet är bara nått år gammalt.

Så nu ska vi bara fixa fram ett släp så vi kan hämta det. Nice!

Just nu verkar det som om alla problem lös på rullande band.

På jobbet

Gick upp vid 10 tiden och duschade. Kvart i 11 satt jag i bilen påväg ner, stannade i Getinge och käkade lunch.
Nu är jag på plats på golfklubben, jobbar till 4.
Sitter här och käkar choklad, gott.

Söndagen

Efter att ha vilat ut från nattensjobb så körde jag upp till Okome, där jag vilade en stund till.

Eftermiddagen/kvällen leka Kristian och jag med Emma&Ada. Det var trevligt. Vi åkte bla cabbe vilket Geezer (hund som Emma passar) gillade.
Sen kollade vi på film.

(bild kommer)

Farmville

Vaknade i morses av att Thomas och Pj kom ner och hoppade i min säng, trevligt trevligt.
Var med Helle och kollade när Dennis hade uttagning till frigymnasterna. Käkade på max.

Resten av dagen har Thomas och jag spelat Farmvill på Facebook, vi är besatta. Ouups, och jag som aldrig skulle gå med i det.

Var inne i stan och käkade kina mat med Fredrik och Helle, gott gott.
Börjar jobba om 2½timme. Blä på det. Men 3 timmar ska jag nog klara.

På golfklubben

Det märks att semestern är slut för de flesta, för här är det lugnare än i en filbunke...
Dessutom är det ju inte höjdarväder, inget regn än med mörka moln på himlen.

Två timmar kvar här, sitter bara och lyssnar på P3 och tar det lungt. Nu börjar Christer, bästa programet på hela dagen.
Tänker på stackars Kristian som tvingas lyssna på P4 hela dagarna i verkstaden, haha. Så ere när man inte ha radion för sig själv.

Efterlängtat samtal

I bilen påväg ner till Helsingborg så ringde det ett okänt nummer till mig. Det visade sig vara från Ge-kås, dom vill att jag kommer på interjuv på onsdag.

Jag är super duper mega jätte glad!

Håll tummarna för mig på onsdag.

IKEA med Brolle

Efter jobbet kom Brolle och hämtade mig i Harplinge. Så drog vi ner till Helsingborg, det tog dock lite tid att hitta till IKEA för vi missade avfarten föst, men till slut så hittade vi.
Så jag gick bestämt in med Brolle efter mig, jag pekade och frågade Brolle svarade bara "Ja, en sån behöver jag" eller "Nej, en sådan har jag". Det han inte hade stoppade jag ner i hans påse. Han följde glatt efter och löd order.

Efter en stund hade vi hittat allt vi (eller snarare han) skulle ha. Jag köpte bara en sak, men det bjöd Brolle på eftersom jag vart så snäll och följt med.

Sen käkade vi på donken innan Brolle körde hem mig till Harplinge igen.
Här i Harplinge blev vi glatt överaskade när PJ plötligt körde in på gårdsplanen, trodde han var i Skövde. Men han hade sin första permiton. Det var roligt att se honom.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, är ganska trött...

Grejer

Påsen med saker jag fick av morfar när han och Gunnel hälsade på på  golfklubben idag.I påsen fanns bla ett kuvert från Hallands trafiken med ett prestenkort på 50kr och...

Haha, höll på att dö av skratt när jag såg det.

Lester tar plats

Vaknade inatt av att Lester låg på min kudde och jag låg med huvet nedanför min kudde.
Lester har altså lyckats knö ner mig. Sicken katt altså, hans bur dugen tydligen inte längre...
Men han måste ha hoppat ner sedan för när klockan ringde på morgonen så hade jag mitt huvud på kuydden och Lester låg i sin bur.

Han är väldigt duktig på att ta plats min kise...

Blåbär till lunch

Gick upp 06.30 i morses, usch usch. Åkte med Kristian till jobbet, sen tog jag bilnycklarna och körde tillbaka till Okome för att sova någrar timmar till. Kristian ska nämligen ha sin jobbe bil några dagar, men han behövde ju komma till jobbet.

Sen gick jag upp vid 10 tiden, fixade och käkade frukost. Vid kvart i 11 åkte jag neråt. Tänkte svänga inom Harplinge och lämna mina grejer men det var ingen hemma så jag fick bli tidigt till jobbet.
Började 11.30 ist för 12.00. Lite extra pengar.

Gunnel och Morfar har varit och hälsat på, dom hade lite post att lämna. Och så hade dom köpt lite grejer till mig på höganäs. Dom är snälla. Tack tack tack.
Fick även en skål med blåbär och en påse med bebistomatar. GOTT! Och så som jag glufsar i mig lär jag knappaste behöva lunch idag.

När dom hade gott sa Jessica att hon kände igen dem, det visade sig att hennes morfar /farfar var släkt med min gammel farfar Tuve.
Hon undrade vem som var min mamma, när jag vsarade Marie så sa hon " Jaa, det ser jag juh". Jaha, där ser man. Världen är liten...Det var nog tur att hon aldrig han säga nått till morfar för då hade dom nog stått och pratat släkt än, haha. Morfar favortiämne.

2½ timme kvar, sen ska jag med Brolle till IKEA.

En fot i nyllet

Jag satt lung och sansat i sängen och kollade på tv.
Plötsligt kommer Kristian instampandes i rummet, slänger sig ner blevid mig och slänger sina ben över mitt huvud för att lägga sig bakom mig. Bara det att det andra benet inte kom över mitt huvud, utan rakt på min näsa.
AJ säger jag bara.
Kändes seriöst som om jag hade brutit den, men det hade jag inte. och efter att Kristian tröstat mig och sagt förlåt så kändes det bättre. Käns dock fortfarande lite...

Vad händer?

Jag älskar verkligen att vakna av att min ihome klockan slår på P3 så jag vaknar lite lätt och bara kan ligga kvar i sängen och sakta vanka till Morgonpasset och Hallå P3.

Men sen är ju frågan vad man ska göra när man väl vaknat? I morses gick jag i duschen och sen packade jag och rensade lite på rummet. Sen kunde jag inte komma på nått mera vettigt. Så jag har bara suttit vid datorn, käkat lunch och suttit vid datorn lite mera.
Hade hoppats på ett sms från Emma eller Nena, men dom verkar ha fullt upp båda två.

Ska ta reda på om jag kommer ha tillgång till bil resten av veckan eller om jag måste ta bussen till Harplinge. Och om jag ska ta bussen så måste jag kolla om jag kanske måste åka redan idag eller om jag hinner i morgon.

Vad ska jag nu hitta på?

Smart val

Måste säga att Brolle har tagit ett mycket klokt beslut: nämligen att be mig fälja med honom till IKEA i morgon.
För er som inte känner Brolle så kan jag säga att han har 0 kännsla för stil och inredning. Det ända han har känsla för är bilar...
Han var själv väldigt stolt över att ha kommit på iden att be mig följa med och hjälpa honom handla gardiner och dylikt.
Och jag tackar sällan nej till att hjälpa en vän i nöd.

Jag vill

- Flytta in i lägenheten NU
- Ha ett jobb max 30min hemmifrån
- Ha en ny dator
- Ha en ny mobil
- Ha en ny kamera (eller få blixten fixat på min nuvarande)
- Att Kristian får sin jobbebil så jag få tillgång till Mazdan och slipper planera mitt liv i minsta detalj en vecka innan jag ska göra något

Bara så ni vet...

Bell

Det bidde ingen ponny, Vad bidde det då då? Det bidde en nordsvensk.

Var i stallet halv 10. Det visade sig att ponnyn som det först var tanken att jag skulle rida ev kommer att bli ut hyrd. Men det fanns ju som sagt 2 hästar till.
Så Calle och jag red ut en sväng i skogen. Jag på en nordsvensk vid namn Bell, hur trevlig som helst. Snäll i stallet och frammåt i ridningen.
Calle red på travaren som oxå verkade väldigt trevlig.
Ridturen gick finfint. Var underbart att galoppera ute i skogen.

Så nu är tanken att jag ska kunna rida både nordsvensken och travaren lite då och då. Både i sällskap med någon eller ensam. Det är ju inte långt bort till Loftys där vi får låna padocken, eller kan rida med Liza.

Calles 2 döttrar var med i stallet, jätte söta tjejer, jag fick en bucket bloimmar av den ena innan jag åkte hem igen.


Bell efter ridturen.

Ponny

I morgon ska jag rida! Wehi.
En av Carros kompisar (som oxå heter Caroline men kassa för Calle)s mamma har 2 hästar och en c-ponny. Och ponnyn behöver ridas lite mer än vad hon orkar så jag ska få rida den.

Så i morgon ska jag rida ut med Calle. Ska bli jätte roligt att rida. Och det gör ingenting om det regnar nu när jag har ridregnbyxor. Yeah.

Måste bara leta fram mina ridgrejer...

Det blir alltid mer

Följde med Karin till Ge-kås innan i dag, främst för att köra kundvagnen åt henne. Sen kom jag på att jag behövde strumpor och mascara.
Jag kom hem med: en massa strumpor, mascara, fondation, eyeliner, hårnålar, hårspännen, hårsnoddar, nagellack och ett par ridregnbyxor med reflerxer.
Gick på ca 300 spänn. Även om mer än hälften av sakerna inte var planerade så tycker jag att jag var rätt duktigt. Det är trors allt bara saker jag använder mycket.

Karin köpte, tvättmedel, schampoo och liknande saker för typ ett år framöver, så det var inte den lättaste kundvagnen att dra runt på.

Träffade Madde och Jon inne på Ge-kås med, det var trevligt. Jon såg ut att må finfint för att ha legat på sjukhus typ halva sommaren, han hade tom börjat jobba lite.
Dom ska oxå flytta den 1e så dom stor handlade inför flytten. Dom ska flytta till Askome, tycker det är riktigt roligt att jag kommer ha lite kompisar här i närheten iaf.

Inte min dag

Igår var inte min dag, började ju som sagt dagen med att försova mig.
Jobbet gick visserligen bra men det var lite segt för det var mest medlemar som spelade och dom sköter sig själva.

Påvägen upp till Okome på eftermiddagen lyckades jag hela tiden hamna bakom sega människor som blandat ihop gas och bromspedlarena eller traktorer. Spelade ingen roll om jag körde om eller tog en anann väg, hamnade hela tiden bakom nån ny segis.

När jag väl var i Okome bröt jag ihop när jag berättade om att jag är dubbelbokad en helg nu i september samt att jag tycker det är sjukt jobbigt att pendla hela tiden. Pallar inte...
Kände mig lite bättre när jag fått i mig en hamburgare och en bit chokladtårta...

Sen skulle Kristian och jag kollad på Pirates of the caribbean 3 som jag fått av Masse. Tror ni den funkade? Näpp.
Och har jag väl blivit ledsen så börjar jag gråta för minsta lilla sedan, så jag blev jätte eldsen för jag vill verkligen se den.
Och eftersom jag redan sett alla mina filmer så hade vi ju ingen annan att se heller. Men då kom jag på att Emma säkert hade nån bra film. Så ringde henne och vi var välkomna att komma bort och låna en film och i utbyta så tog vi med våra filmer så hon kunde låna några av oss.

Så vi släpade fram lådan med filmer och då visade det sig att jag hade Pirates of the caribben?! Haha, jaa där ser man.
Men vi åkte bort till Emma ändå och lånade 2 filmer av henne som vi kan se en annan dag. Emma lånade ca 20 filmer av oss.

Så tillslut fick jag se den. Då blev jag glad. Dock kronglade den på slutet, eller rättare sagt datorn pallade inte med mer.
Så jag fick se dom sista 10 minutrarna nu på morgongen.

Har även hjälpt Karin att baka bullar nu på förmiddan, ska bli gott att äta dom sen.

Snart hemmåt

Börjar lite trött, och varm. Usch. Men inte så länge kvar nu så. Ska snart börja stänga lite smått.

Vanligtvis brukar jag lyssna på P3 när jag jobba men just nu lyssnar jag på Schweizisk radio, närmare bestämt Meyrin FM. Av den enda andledningen att det är Marco och Edgar som är programledare. Det var dom långt innan jag lärde känna dem, så jag vet inte varför jag inte lyssnat på dem innan när jag bott i sverige? Konstig jag är.

Som sagt, snart hemmåt.


Tjuvlyssnat.se

Har sagt det innan, säger det igen. LÄS!

Från tjuvlyssnat.se

Buss mellan Uddevalla och Göteborg

Två tjejer ~15 sitter och diskuterar killar.
Tjej 1: Hur är det mellan dig och Patrik?
Tjej 2: Jag har gjort slut.
Tjej 1: Va? Shit, gumman, varför det?
Tjej 2: Ja, alltså... Visst, han hade moppe och så, men... han var helt enkelt inte den rätte.

Jaa, vadå då?Enda andledningen till att jag är med Kristian är ju för Mazdan. Öh?


Är jag glömd?

Fick ett sms från Helena på Donken igår kväll, hon undrade om jag kunde ta hennes pass den 8 september. SEPTEMBER?! Har vi ens fått schemat för september? Ja det hade vi tydligen. Varför har ingen sagt det till mig? Man brukar ju alltid få sms om det. Hallååå chefen? har du glömt mig?

Var inne och kollade på internet nu, schemat var upp där med. Och gissa vad? Jag jobbar varje helg! Suprise?
Extra roligt är ju att detta betyder att en helg ska jag jobb både på golfklubben och Donken, detta kan bli spännande.
Missar även Victors fest som han bjöd oss på igår, bajs bajs bajs!

Var rädd för detta... Jag vill inte.

Galet

Galen häst i Israel

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5607280.ab

Taxi Erika

Gårdags kvällen började med att jag fick i uppdrag att köra in Allan&Jenny till Halmstad.
Sen satt jag och kollade på tv till klockan 9 då jag åkte till Ugglarp på Kajans avskedsfest. Dock bangade Kajan och åkte på firma fest ist. Men det var ändå ett gäng glada människor som festade.
Riktigt trevlig var det, var ju evigheter sedan man träffade Connie och Victor.

Vid halv 2 började jag tröttna, så Kristian, Liza och Olof hade inget annat val än att åka med. Körde via Shell där Olof bjöd oss på nattamat. Innan jag körde dem till Vessige.
Ett tag var det tänkt att jag skulle hämta Allan&Jenny igen, men det slapp jag som tur var och kunde åka raka vägen till Harplinge för att sova. Var ju knappt trött eller så.

Nedrans znoozknapp

Jag har varit så smart att jag ställt klockan 10min tidigare än vad jag behöver gå upp, så att jag ska kunna znooza en gång. Även i morses, klockan ringde, jag znoozade, somnade om.
Vaknade en stund senare och tyckte att klockan borde ringa snart? Kollar klockan och ser: 07.44! PANIK!
Det är sällan jag är så snabb på morgonen som jag var nu. Var på plats på jobbet nån minut innan 8 och var reda att öppna 08.03. Inte dåligt enligt mig.

Men fy vad jag hatar att försova mig. När ska jag lära mig att inte använda znoozen?

Det har varit riktigt lungt hela morgonen, har ringt ca 4 personer. Antagligen pga väder. Några som har avbokat oxå. Blir antagligen mer folk om en stund, verkar som solen börjar titta fram?

Stan?

Funderar på man man kanske skulle ta en sväng in till stan efter jobbet? Är i stort behov av lite nytt smink (har 3 mascaror och alla är i stort sett slut).
Desutom hade jag tänkt kolla upp det här med nya mobil och abomomang lite nogrannare...

Hmm, frågan är ju bara om den finns nånstans att parkera?
Har en trekvart på mig att bestämma mig...

Roligt när man har tråkigt

Hittade denna bild + några andra på Foki´s blogg.  (Ganska stor blogg, Vet ej var hon hade hittat dem)
En mus kom fram och började käka av leopardens mat, leoparden blev så paff att han inte visste vad han skulle göra. Han försökte buffa bört den men musen vägrade flytta på sig. HahaHade det var Lester så hade musen varit borta på några sekunder, eller legat död på våran trappa...

Jag sa vissst rätt!

Efter att ha bott några år i Schweiz och ha pratat franska så blev man ibland lite förvirrad och blandade ihop språken ibland. (Min bror är väldigt duktig på detta)
Bla så började jag kalla texten på textade filmer för undertext, eftersom det på franska heter soustitre. Då var mamma snabb med att rätta mig och säga att på svenska säger man bara text.

Men kolla vad jag hittade när jag läste om en mobil på internet:
PlayNow arena Movies
Otrolig bildkvalité där undertexten är enkel att läsa.


Då sa jag inte fel då? Eller är det The Phone House som oxå blandar ihop svenska och franska?

Bakistips

Som det serut nu så blir det fest ikväll. Dock så ska jag vara nykter och troligtvis leka taxi åt Kristian och Olof mf.
Men till alla ni som ska dricka ikväll (eller någon annan kväll) så kommer lite tips som jag hittade på Aftonbladet.

Alkoholforskarens bästa bakisråd!
-Drick mindre mängde, gör det helst i samband med att du äter mat.
-Drick ordentligt innan du går och läggerdig.
-Undvik alkoholsorter som innehåller många biprodukter, generellt handlar det om att undvkia mörka alkoholsorter.
-Varva med ren icke kolsyrat vatten under kvällen, för att minska uttorkningen. Drick inte kolsyrat vatten, det kan ge motsatt effekt
-Ät tomater och bananer för att stabilisera mineralhalterna, antigen innan du somnar eller så fort du vaknar.


Måste säga att jag tycker rådet om att dricka i mindre mängder låter som det klokaste tipset..?

(Regn = lite att göra på jobbet)

Jag bara undrar

Vad är det för fel på människor.

Pappan höll familjen fångna - döms till 2 års fängelse ->
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5644001.ab

Vet inte vad som är sjukast? Att en man endast får 2 års fängelse för en sådan grej? Att en man gör en sådan grej? Eller att en mor och hennes barn skulle kunna hitta på en sån grej om sin far(som pappan påstår i sitt försvar)?

Är ju omöjligt för en otomstående som endast läst om det i tidningen att veta vem som säger sanningen. Men tycker ändå hela grejen är rätt sjuk.

På jobbet

Sitter på golfklubben, har suttit här sedan halv 8 i morses. Tiden har gått fort. Folk är ganska lätta att ha och göra med idag. Vissa som varit lite sura för att någon bokat tiderna dom vill ha före dom. Som om det är mitt fel?
Vädret är sådär, så börja bli en del avbokningar. Och eftermiddagen är inte fullbokad än. Så blir nog lungt idag. Eller det som är kvar av dagen.

IKEA

Idag kom Kristian hem tidigt från skolan, hans SISTA dag i skolan för han klarade de sista proven idag. Weho, så nu får han köra lastbil.

Efter lunch åkte Kristian och jag upp till IKEA, som jag har längtat!
Jag hade en lista på saker som vi skulle ha, men inte helt oväntat så blev det en hel del mer. Och några grejer skippade vi.
1747kr gick kalaset på. Då är det inte helt fel att ha 800kr i presentkort.
Dessutom var det nog den snabbaste rundan jag gjort på IKEA någonsin, och ändå har jag aldrig handlat så mycket som jag gjorde idag. Haha, tror det är Kristian som bär ansvaret för detta.

Men nu sitter jag iaf vid mitt nya laptop bord. Inte helt fel att ha ett bord att ha dotorn på ist för i knät när man ligger i sängen. Sen i längenheten ska vi ha det vi soffan, känns som datorn kommer få spendera mycket tid där trors att vi fått en skrivbord av Thomas.
Förövrig så har vi 4 kassar men massa andra grejer som jag inte kommer få packa upp förens vi flyttat in. Jag som älskar att få plocka upp alla nyinköpte grejer direkt när man kommer innanför dörren...

Nu ska vi äta tårta och fira Kristians lastbilskort! Sen åker jag till Harplinge för en helgs jobb på golfklubben.

Mitt lilla huvud

Har suttit i en timme och jämför olika mobil abonomang på Telia och 3. Är helt snurrig i huvudet.
Förljde Thomas exempel och skrev ner allt i ett exel dokument. Det blir så mycket lättare att jämnföra när man har allt på samma sida.
Funderar på om man kanske skulle kolla upp lita andra sidor oxå, typ tele2 och telenor? Kanske en annan dag...

Har iaf hittat en telefon jag vill ha, Sony Ericsson W995. Inte allt för olik den jag har nu, men med bättre kamera och lite nya grejer. Och så nyare över huvet taget. Har haft min i 2½år nu så...

Förövrigt så ringde Fredrik innan, han undrade om jag hade sett deras datorväska? Haha, tror det är ett tecken på att jag är där för ofta.

Idag har jag även fixat med gardinerna, jag klipper och sätter i nålar medans Karin står för syendent. Ganska bra deal.

Ibland är jag bra duktig!

Diggiloo

Igår var Diggiloo i Ullared, så Karin, Gert, Kristian, Carro och jag åkte dit.
När vi kom dit var det strålande sol, så det var riktigt skönt att sitta där och njuta av underhållningen.


Tyckte dock att scenen av lite överdrivet blommig...
  

Riktgit bra var det. I pausen han jag springa på toa och köpa pop-corn. När vi skulle sätta oss igen la vi märke till att det började närma sig stora mörka moln. Så vi drig på oss regnkläderna, vilket vi gjorde helt rätt i.
För bara några minuter in i andra akten började det spöregna.
Men den gjorde inte så mycket, det var iaf inte värre än att man stod ut för att se klart hela showen.

Bär vi var hemma vid halv 1 tiden var vi trötta och blöta...

Blöt katt

Jag har en blöt katt.
Det spöregnar nämligen ute.
Då ser Lester ut såhär när han kommer in.

En mus i vårt hus

Glömde berätta om gårdagens stora händelse.
Om grannarna hade hört mig och Karin skrika (det kanske dom gjorde?) så hade dom nog trott att vi hittat et lik eller liknande. Men det var igentligen bara en mus vi skrek för.

Inte helt oväntat så var det Lester som hade ansvar för detta. Han kom glatt inspringades i köket med en mus i munnen. Lite äckligt tyckte jag, jag menar döda möss är ju inte överdrivet fräscht. Så jag skulle schasa ut Lester. Då släpper han musen på golvet och den springer iväg.
Då började vi skrika, den levde ju. Sprang som satan gjorde den. Lester sprang glatt efter och fångade den, släppte den, sprang, fångade den osv...
Karin och jag sprang bara runt och skrek åt Lester att ta ut den.
Tror allt skrikande gjorde honom lite förvirrad. För efter att ha släppt den en gång så kollade han på oss ist för musen så musen han springa in under spisen och ta skydd.

Vi fick ringa till Gert så han kunde komma och rädda oss från monstret under spisen. Han skrattade mest åt oss när han lyckades dra fram musen.

Stackars lilla Lester förstod inte riktigt vad som hände. Han tyckte ju bara han var duktig som fångat en mus..?

Just nu

Just nu är jag oerhört sugen på att dansa... Vet inte varför, bara är det. Tror dock inte det är så lämpligt att sätta på musik och börja studsa runt när alla andra gott och lagt sig?

Jag får dansa i morgon ist... Men tror jag ska se till att stänga dörren då för dansa är inte direkt min staka sida. Haha. Men kul är det.

Är dessutom väldigt sugen på en ny telefon. Kristian pratar på att skaffa ett abonoang nu när han ska börja jobba.
Funderar på om jag med ska göra det. För det skulle nog inte skada om Kristian och jag kunde fortsätta prata gratis i telefon, för även om det inte är långa samtal vi ringer till varandra så är det många!
Dessutom kan man ju passa på att välja ett abonomang där det integår en ny mobil, t ex en Iphone?

Eller så inser jag att jag är fattig och borde gå och lägga mig...

Jobb?

Dethär med jobb är ju omöjligt. Har sprungit runt i typ alla affäreer i Ullared idag och frågat om dom har ledig jobb.

Inte en enda kunde säga direkt att dem hade det.
Några få sa att dem kunde ta mitt cv och ringa if det skulle dyka upp något,
Men det allra flesta bara sa nej rakt av...

Det är bara att fortsätta leta...

Har förövrigt baka choklad bicvier med Karin, mums säger jag bara!

Dagens nyhets miss?

Läste Hallsnads Nyheter igår, där fanns ett repotage om konstnären Lars Nerman. Dvs Lisetts pappa.
Men när jag läste den lilla fakta rutan så upptäckte jag en stor miss: Under Familj så stod det bara sonen Charlie 15 år.
Men hallå? var är Lisette 20år?!


Skickade ett MMS till Lisse och frågade hur detta kom sig. Hon sa att dem antagligen kollat upp den informationen baserat på hans adress, och Lisse bor hos sin mamma.
Så då var problemet löst...

Gardiner

Igår åkte Karin, Carro och jag upp till Skene och kollade på tyger till mina blivande gardiner. Det finns ett ställe där med jätte billiga tyger. Tog ca en timme att åka dit, men det var det värt. För jag hittade tyg till alla gardiner i huset.
Det blev en hel del pegnar...


Dessa ska vi ha i köket. Blev väldigt glad när Karin lyckades rota fram dem blandt alla tyger.

Efter att ha letat tyger jag vet inte hur länge så köpte vi varsin glass innan vi åkte hem igen.

Så nu ska vi bara sy till alla gardiner oxå, usch, tur att Karin ska hjälpa mig...

Mot Okome igen

Efter lördagens natt jobb och ha sovit i 6 timmar så fick Dan tillbaka sin bil och jag tog bussen till Falkenberg.
Blev hämtad i Falkenberg av Gert. Och sen var jag tillbaka i Okome.

Käkade och tog det lungt, sedan behövde Ada hjälp med att få hem sina bilar från Fegen. Den ducktiga pojken hade nämligen lyckats få upp både 740n och cabben.
Så Kristian och jag åkte upp. Jag körde Mazda (Yes, den är fullt fungerande igen), Kristian körde 740n och Ada cabben.
Olyckligtvis för Ada så regnade det, och det finns inget tak på cabben.Så Ada blev lite blöt.

Sedan hälsade vi inne hos Emma och Ada en stund. Det var trevlig, hade inte träffat Emma på länge.

Tråk

Ska åka till jobbet om1½timme. Blää.
Hade gärna gott och lagt mig. Har jätte tråkigt. Vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden?

Har pratat med Kristian och planerat resan till Okome i morgon. Att ta sig från mitt ute i ingenstans nr1 till mitt ute i ingenstans nr2 en söndag är inte det lättaste om man inte äger en bil...
Så ska ta bussen till Falkenberg så får någon hämta mig där...

Har redan packat alla grejer så jag kan sova så länge så möjligt i moron, bussen går kl 12 så.

Jaja, nu ska vi se om det går något spännande på tv. Eller om jag kna hitta något roligt på internet.

Bevis

Bildbevis på att jag klappade en fluga igår.


Milton

Var jätte sugen på toast innan. Så jag promenerade bort till affären. Men när jag kom fram så blev jag påminda om att jag befinner mig i Harplinge. Och i Harplinge har affären bara öppet till14... Suck.
Fick gå hem tomhänt och rota fram några fiskpinna.

När jag knaprat i min mina fiskpinnar gick jag över till Milton med hans present. Lille Milton opererade nämligen bort sina mandlar igår. Då tycker jag man förtjänar en gosig rund häst som gnäggar när man trycker på magen?!
Milton brydde sig inte så mycket om nallen men var väldigt glad att träffa mig. Han var inte sen med att visa sin fingerboard ramp.
Pratade med Lotta en stund. Sen fick jag nycklarna till deras bil och körde hela vägen till uppfarten. Ska ha deras bil när jag kör till jobber inatt.

Nu ska jag kolla på film

Inflyttningsfesten

HP hämtade upp mig vid 5 tiden. VI började med att åka till MAXI för att handla nattamat. Sedan gick vi in till Plantagen för att köpa in flyttnings present. Det blev en fin plastblomma med en fin kruka till.
Sen åkte vi och käkade på Donken. Sen köpte jag en lite present till Milton innan vi sprang in på Coop och handlade chips och dylikt (som Brolle bad oss göra eftersom han glömt det).

Efter att ha villat runt lite på några småvägar kom vi fram till Brolle. Det var en trevlig fest, var olika folk som kom och gick.
Sprang mest runt och pratade med massa trevligt folk.
Åkte hem vid 1 tiden, men jag var inte den enda som skulle ha skjuts så det blev en hel del omvägar. Men det gjorde inget, för jag fick gosa med en söt liten kattunge.
Var hemma kl 3 och smonade som en stock.

Trevlig kväll var det iaf.

Pendlar katten

Gunnel skickade denna länken till mig. Sjukt häftig katt.

http://www.expressen.se/husdjur/1.1661902/katten-casper-pendlar-med-buss

Pendlar katten

Gunnel skickade denna länken till mig. Sjukt häftig katt.

http://www.expressen.se/husdjur/1.1661902/katten-casper-pendlar-med-buss

Svett

Har cyklat hem från jobbet nu. Sitter i soffan och är genomsvettig. Det är vaarmt ute!
Ska in i badrummet och fixa till mig innan HP kommer och plockar upp mig.
Ikväll är det inflyttningsfest hos Brolle, nice nice.

Flugis

Jag klappade precis en fluga! Inte varje dag man gör det.
Lilla Flugis (som jag döpte honom/henne till) satt helt still och lät mig klappa honom. Men efter nån minut så tröttnade han och flög iväg.

Bildbevis kommer inom kort...

Dagens hjälte

Dagens hjälte: 5årige Pontus som räddade sin pappa från att drunkna!
Blir lite tårögd...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5615520.ab

Btw

Klockan 12:34:56 i dag, den 7/8 2009 var en historisk tidpunkt.
Då bildades nämligen sifferkombinationen 123456789.

Det ni!


Natasha Bedingfield - These Words

Gillar denna låten, har alltid gillat den. Vet inte varför. Men det är bra


Ikea nästa

Nu har det lungnat ner sig en del, mest medlemmar som selar och dom klarar sig själva.

Så jag har passat på att kolla runt på Ikeas hemsida och skrivit ner saker jag planerar att köpa, samt skrivit vad de kostar och börjat räkna på vad kalaset kommer gå på.
Är upp i 862kr just nu. Så jag är glad att vi har presentkort för 700 eller 800 kr.
Förhoppningsvis kan vi åka nån gång nästa vecka. Är ganska shoppingsugen...

Snart lunchdax

På plats

Är på plats på jobbet. Mycket att göra idag. Det är ju fint väder så då vill folk spela golf.

Men det dåligt flytet från i onsdags fortsätter, mycket otrevligt folk så bara snäser åt en. Åh jag blir så sur på folk som tror dom är störts och bäst.
Kan dom inte bara inse att det är jag som har rätt?

Aja, hoppas på att resten av folket är trevligt idag.

Mögelmadress

Åt kycklinklubba m pommes och vitlöksås igår. Gott gott GOTT! Tror inte det såg riktigt klokt ut när Helle, Fredrik och jag satt och kastade i oss mat ute på gräsmatten medans Picazzo stod brevid och tigde.

Sedan gjorde Helle en mycket trevlig upptäckt. När hon skulle ta min madrass och byta ut dem mot en ny så såg hon att hela undersidan av madrassen var möglig. Fogarna på golvet var oxå helt mögligt.
Och där har jag sovit i flera veckor! UschUschUsch

Så nu får jag sova på en tältsäng i biljardrummet. Funkar fint det med.

Stranden

Helle väckte mig vid halv 11 och undrade om jag vill med till Tylöesand, det ville jag.

Så har legat på stranden och solat, härligt härligt. Sedan kom Krsitian och fikade med oss.

Nu ska jag leka med den externa hårddisken.

Dåligt humör

Sov typ halva dagen igår, vaknade av att Kristian kom förbi och hälsade på. Slappade hela dagen, var inte på humör för någonting.
Påkvällen blev det pizza. Gott gott.

kl 22 började jag på Donken. Första timmarna gick finfint. Men sedan kom alla fulla och dryga personer. DÅ var jag inte på toppen humör. Det blev inte bättre av att köket var segt som satan. Blev bara surare och surare. I Slutet skrek jag ut var och varannan person.
Kanske var lite onödigt men jag var verkligen inte på humör. Dessutom trot jag inte att fylla dryga människor bryr sig så mycket om dem blir utskällda.

Var hemma 5 och somnade på en gång...

Personalfest

Igår kväll var det personal fest på Östra stranden med gänget från Donken. Riktigt trevligt.
Sebbe hade köpt massa korv m bröd och dricka. Vi var ett gäng på ca 20 pers som satt och snackade och spelade brännboll.
Linn hade med sig en "Jag har aldrig" kortlek. Eftersom jag var nykter så fick jag läsa och dom andra dricka. Jag var mycket noga med att uppmärksamma Sebbe varje gång det var en jobbrelaterad påståelse. Haha.

En riktigt trevlig kväll var det.

En regnig morgon

Blev inte allt för lycklig i morses när jag såg att det vräkte ner regn. Usch.
Det var inte så jätte farligt när jag cyklade men tillräckligt för att bli blöt...
Nu sitter jag och torkar, är mest ledsen över mitt hår som ser ut som jag vet inte vad pga regnet...

Full fart på banan idag, raka motsatsen till igår. Det har ju slutat regna och DMI visar att molnen är påväg bort.
Så det rullar på rätt bra, lite folk som håller på att krongla hit och dit. Men men.
Det ska nog kunna bli ett helt okey dag.

En tur till Halmstad

För en stund sedan kom Masse hit, men självklart hade han glömt filmerna.
Men tydligen så var jag inte den enda som var filmsugen för Helle mer eller mindra skickade in mig i bilen så jag kunde åka och hämta dem.
Väl framme i Halmstad pratade jag med Angelica en stund och gosade med henne katt. Fick med mig en redig bunte med filmer hem. Dock inte Harry Potter, attans.

Fick även i uppdrag att stanna på MAX och köpa mat åt Dennis. Köpte även en pommes till mig, gott gott.

Medans jag har varit borta har min dator hållt på att lägga över filer till externa hårddisken, nu är den snart klar. Suck, det kommer ta tid...
Tur att jag har en datakunnig mamma som kan hjälpa mig när jag inte förstår. Tack Mamma.

Nu ska jag lägga in lite filmer på min dator. Och sedan ev se på film, beror på hur trött jag hinner bli.


Ice age 3

Kollade på Ice Age 3 innan, den var rolig. Jag vill oxå ha en dinosaurie bebis!

Sen handlade jag mat, och sedan åt jag.
Jag har ett spännande liv.

Skulle kolla på nya Harry Potter innan, men Masse hade ju laddat ner den med tysk text. Så nu skulle han fixa den med svensk text. Hoppas han kommer med den snart för jag vill se den.

Redan hemma

Fick gå hem tidigare, var så lite att göra att Ann inte behövde mig.

Blev dock blöt på vägen hem, det är inte roligt att cykla i regn.. Svettig blev jag med.

Nu ska jag kolla på Ice Age 3.

Vart tog alla golfare vägen?

Blev  ganska glad när jag gick upp i morses och jag såg att det INTE regnade. Cyklade glatt iväg till golfklubben för att öppna.
Öppnade, skickade ut lite spelare, tog imot lite tidsbokningar och allt var bra.

Tills plötsligt, det började spöregna och åska. Har regnat ganska länge nu. Folk ringer och avbokar hela tiden. Snart kommer det vara helt tomt i tidsbokningen.
Åh så tråkigt det är. För fortsätter det såhär kommer jag ju få sitta här och bara glo hela dagen...

Usch usch.

Tillbaka i verkstan

I förmiddas var det inte mycket annat att göra än att packa och leta efter Lester som inte ville komma hem.
Mamma hittade Lester som troligtvis var i fullt slagsmål med Mucken. Typiskt Mucken att vara så taskig mot nya katter.

Vid halv 12 åkte vi från Svarttjärn. Troligtvis var det sista gången denna sommaren som jag var där. Och troligtvis sista gången jag träffade Mamma, Pappa och Lillebror på ett tag. Tråkigt...

Vi var framme i Okome vid halv 4. Åt lite samt började resa blåbär.

Nu sitter jag i verkstan igen med kristian som försöker få ordning på bilen.
Just nu är Gert här och hjälper honom, och om en liten stund kommer Ada. Själv är jag ju inte till någon större nytta. Har försökt hjälpa till litegrann men är för svag för att kunna göra det Kristian ber mig om.

Så ist sitter jag med min dator och redigerar bilderna från helgen.

Blåbär

Som vanligt i Svarttjärn är huvudaktiviteten att plocka bär. Så Mamma och Pappa drog med sig oss till de bästa bär ställena.
Först åkte vi till Björnliden och gick runt i skogen där. Sedan åkte vi till Bärsjön och plockade ännu mera.
Eller ja, dom andra plockade och jag sprang runt med kameran i högsta hugg.
Det blev rejält med blåbär kan jag ju säga. Och ca 4 kantareller.

Efter att ha varit hemma och ätit rester från gårdagen åkte vi till Solsjön för att bada och paddla kajak.
Karin och Ella var dom enda så vågade sig ner i vattnet.
Mamma och Pappa hoppade glatt ner i sina kajaker och paddlade runt. Sedan fick även Patrik, Gert och jag prova.
Tror faktiskt jag vågar påstår att jag var bäst av oss 3 nybörjare. Jag tyckte det var hur lätt som helst.

    

På kvällen var Kristian och jag bjudna på middag hos Åsa och Malin. Det bjöds på lasange, gott gott.
Sedan satt vi och tjötade och grillade marsmellows. Gott gott.

Denna natten sov vi på mitt rum på Ulvåsa så jag kunde gosa med min Lester hela natten.

Kalas på Ulvåsa

I fedags morses åkt vi (Kristian, karin, Gert, Lester och jag) upp till Svarttjärn. Förutom några olyckor i Lesters bur så gick resan fint.

Vi var framme vid 2 tiden och då var redan alla i full gång med att fixa och dona inför festen.
Moster Sussane med familj var redan på plats.

Andledningen till Kalaset var: Pappa 50år, Lillebror 17år och Ulvåsa äntligen färdigt.
Klockan 5 började gästerna rulla in. Det var ett riktigt trevligt kalas med ca 60 pers.

    

Vid 12 tiden började folk dra sig hemmåt. Mätta och glada.

Kristian och jag sov i timmerstugan och fick låna Farbors Klas katt RG som sällskap eftersom Lester som på Ulvåsa.
Gosigare katt än RG får man leta efter, han spann seriöst HELA natten!

RSS 2.0