Min otursdag

Att jag skulle ha träningsverk i armar och rygg var jag berädd på. Men att dagen bara skulle gå utför hade jag inte alls räknat med,

Idag har jag på jobbet:
-Bränt mig rejält en fritös korg
-Blivit intacklad i glassmaskien och fick ont i fotleden
-Blivit insprungen i av Julia
-Få en rejäl smäll på armbåden pga Ida
-Slått huvudet i ett bord
-Rivit upp en blåsa på en skruv

Underbar dag helt enkelt.

Men såfort jag kom bort från otursplatsen jobbet så gick det bra. Gick och köpte present till Ella.
Tog bussen till Harplinge där jag sarr i köket och tjatade. Niklas kom förbi och bjöd oss på 100 års kalas (5'20).

Sedan åkte vi hem och åt Semla, gott gott gott! Fick ju ingen igår så...


Fullt ös

Jag har flängt runder med Fänrik i full gallop på trav banan, jag har hoppat höga hinder och jag har skenat med hästar. Men aldrig har jag varit så rädd som jag var igår!

Red Choice, gick ju riktigt bra förra gången trots att hon var lite väl frammåt. Visste även att hon blir het vid hoppning, men hade aldrig kunnat tänka mig att det var så illa som det var.

Framridningen gick aldeles utmärkt! Jag var sjukt nöjd både med mig och med henne. Men när kavalleti bommarna växte till hinder tappade jag all kontroll, Choice bara flög fram medan jag tappert kämpade både för att behålla modet och hålla henne på banan. Blev flera missar och fick rida om flera gånger med lyckade iaf tillslut med varje övning.

Malin sa att man verkligen kunde se hur rädd jag var, men hon tyckte jag var modig som ända kämpade på. Usch, i framtiden blir det markarbete med den tokstollan.

Malin har vid tidigar tillfälla berättat att dom en gång tänka att Choic kan väll ända inte ladda som hon gör på alla hinder? Så dom löshoppade henne och höjde bommarna så högt som hinderstöden tillåt. Men jo, hon bara rusade på och flög över... Den hästen är asså.Galningen i egen hög person

Vill HaVill ha en semla nu!

Jag förstår inte

Det är verkligen obegripligt för mig hur det kan bli sån j?#&a uppståndelse över att kronprinssesan ska gifta sig.

Räcker det inte att säga det på nyheterna? Måste 2 kanaler ta hala eftermiddagen åt special sändningar?

Jag förstår inte hur någon kan tycka det är intresant?! Vad är så otroligt spännande med detta?

Knäppt knäppt.

En mors kärlek

Jag har nu kommit på det ultimata sättet för att komma på hur mycket din Mamma tycker om dig:

1-Klipp dig i en väldigt ful frisyr
2-Be en vän ta ett kort
3-Skicka denna bilden via MMS till din Mor
4-Vänta på svar
5- När svaret kommer vet du snart hur mycket hon tycker om dig.

Kolla bara på följande

PJ i sin nya asful frisyr:Hans mor svarade: Nja, bättre förra gången. Men en snygging klär i allt.

Resultat: PJs mamma tycker om honom.

Thomas i sin nya asfula frisyr:


Hans mor svarade: Nu känner du dig bra när du tryckt ner en i kängorna så man mår dåligt.

Resultat: Thomas mamma tycker inte om honom.


Vart tog snön vägen?

Jag förstår inte, i lördags kunde (vågade) jag inte åka till jobbet pga snö. När jag vaknade igår var nästan all snö borta. Hur gick det till? När jag kollade ut vid 11 tiden på kvällen var det hur mycket snö som helst juh!

Söndagen tillbringades i Harplinge, körde lite bil och kollade på  film. Kollade även på världskuppen från Gbg HorseShow där jag tyckte mig se Lundqvist i publiken, haha.

Idag är det ännu mindra snö ute, med det är riktigt fint väder, var riktigt härligt att gå till och från bussen. Har varit inne och kört bil, hade min vanliga körlärar idag. Det känndes bra, tycker bättre om honom än den andra. Lektionen gick galant, ett kärringstop  och nån liten miss men annars gick allt bra och jag börjar känna mig riktigt säker nu när jag kör.

Lester är lat och har varit inne hela dagen och sovit, han förstår inte att man ska vara ute när det är fint väder.

Israicing

Tänka att lördagen är den dan denna veckan som vi gott upp tidigast. Knasigt. Halv 9 gick vi upp för att åka hem till Ada. Hoppa in i hans bil, åka hem till Olof och därifrån åka till Fegen.

I Fegen var det Israicing på Fegensjön. Ganska seriöst anordnat för dom hade plogat små banor på isen. Visserligen var det inte alla som höll sig på banorna. Det var sjukt kul att åka med Ada när han sladde runder på isen.

När vi inte satt i Adas 740 så stod vi på en ö och värmde oss vid elden, det var rätt mycket folk där och jag kände typ 4av dem förutom Ada och kristian. I ca 3-4 timmar växlade vi mellan att sladda runt och stå och frysa.

Sedan åkte vi till Sjönevadsjön och sladde runt där. Förutom Olof och kajan var det bara okänt folk där och det var inte organiserat för 5öre så det var inte alla lika kul.

Så vi åkte och handlade lite mat som Krsitian och Ada lagade till hemma hos Ada medans jag sov på soffan. Detta innebar att jag fick den stora äran att diska.
Efter maten kollade vi på tv en stund innan vi tackade för maten och åkte vidare till Harplinge där Kristian satte in det nya låset. Så nu kan jag köra med min moppe igen.

Med nytt lås på moppen kände jag mig reda att köra till jobbet inatt... Ända fram tills det började ösa ner snö och blås som sjutton!
Efter att ha pratat med Allan, studerat vädret samt haft en lång diskution med Fredrik, kristian och Helle kom jag fram till att jag inte vill köra i detta väder.
Vi åkte hem så jag kunde kolla på Mctime om det kanske var någon av dem som jobbade som bodde på samma håll som jag med icke. Så jag ringde till jobbet och sa att jag inte kan komma helt enkelt. Ted blev lite ledsen på mig men han förstod ändå att jag inte kunde komma.

Känner mig otroligt dum som inte kan ta mig till (eller snarare hem från) jobbet pga vädret... Efter att ha pratat med Ted kände jag mig som värsta svikaren som inte kan komma. Inte kul alls.

Så nu blir den en lugn hemmakväll i soffan.

Miss!

Åh vad jag blir sur. Glömde helt bort att kolla på That 70s Show idag, när jag kom på det och slog på 4an så var det första avsnittet från sesong 1. Vilket innebär att avsnittet innan var det sissta av ALLA! Och det missade jag.

Har nu suttit och letat runt på YouTube och That 70s Shows hemsida men hittar ingenstans man kan se det. Eller hittade ett klippa på YouTube men det var av någon andledning utan ljud. AHHH! Vill se det.

Någon som vet vart man kna kolla på det?

Hoppsan

Glömde säga igår att det absolut roligaste med att Annas bebis kom igår är att igår var den även Pappas födelsedag! (vilket jag glömde nämna med det viktigaste är att jag skickades ett grattis mejl)

Det roliga i det här är att för några månader sedan när Anna berättade för Farfar att hon skulle få barn i februari sa Farfar till henne att pricka in den 19onde så att det blir lättare att hålla reda på födelsedagarna. Och precis så blev det! Loligt!

Tänk så knasigt det kan bli...

Snö

I morses ringde Gunnel och väckte mig (Att man aldrig ska få sova ifred). Hon och morfar komförbi med lite post år mig.

Kristian åkte upp till Ullared och lekte med Ada, så jag blev ensam hemma. Men tror jag lyckades göra nånting bra.

På kvällen ringde Fredrik och ville ha sin kamera med bilderna på hans moppe som jag hade tagit under dagen. Så han kom och hämtade mig så fick jag köra till Harplinge med hans nya jobbebil. Det hade snöat heladagen och det snöade fortfarande så lite nervös var det. Men det gick bra, blev förvånad över hur bra och lätt det gick att köra när det snöade. Så långe man tar det försiktigt är det ju ingen fara.

Väl i Harplinge gjorde vi inte mycket mer än att kolla på tv. Efter en stund kom Kristian och satte sig i soffan med oss.

Hoppas att snön ligger kvar i morron, jag gillar snö.

Kusinbarn

Nu slipper min Kusin Anna vara tjock längre, för den lilla flickan har ploppat ut.
Stort grattis till Anna och hennes man. Längtar tills jag får träffa den lilla bebisen...

Funderar på vad jag blivit nu? Om den lilla flickan är mitt kusinbarn är jag hennes ???  Morskusin?

Tycker det känns lite konstigt att Stig och Nina har blivit morfar och mormor.

Bebis bebis bebis

Grrraw

Jag är en farlig TIGER! Grraw!


Äger på att sladda

Idag jag gick upp kl 10! Aplåder till mig, tack tack.

KL 11.45 satt jag i bilen på trafikskolan, brumm brumm sa den. Min lärare och jag redde ut lite frågor som jag hade sedan körde vi iväg. Förutom attt jag höll på att bli påkörd av en cyklist så gick det finfint (råkade stanna mitt på ett övergångsställe). Min lärare tycker jag börjar bli duktig, ska bara vara lite snabbare med att komma på vad jag ska göra i olika situationer (tex när jag kommer fram mot en korsning).

Kristian lagade mat, visserligen fick jag säga hur han skulle göra men han är duktig ändå. Och maten blev god, kyckligröra med pasta, mums mums.

Sedan åkte vi hem till Fredrik, kollade på bilder när han var lite.
När vi hade kollat på tv en stund tyckte Fredrik jag borde prova på att köra när det var halt, för det är verkligen as halt ute just nu.
Så jag fick Kristians bilnycklar så körde vi iväg. Först till Gullbrandstorp så Fredrik kunde köpa godis och hyra film. Sedan körde vi till Lantmännens parkering i Harplinge så jag skulle få prova att sladda lite. Läskigt värre! Men jag fattade snabbt hur man skulle göra för att lösa problemet. Dröjde inte länge innan jag var proffs.
Sedan körde vi ner till Plönninge och sladdade på en parkering där. Det gick bara bättre och bättre. Tror jag ska bli Isrally förare eller nått. Hmm?
Fick även pröva att bromsa när det var så halt, läskigt!

När vi kom hem igen kollade vi på filmen, Babylon A.D tror jag den hetter, helt okey film. Kunde slutat bättre dock.

Är verkligen sjukt stolt över mig själv och min bilkörning.

Hur kan man inte gilla semlor?

Ada måste helt seriöst ha problem! Han gillar inte semlor och inte pepparkakor. Kanske ska ge honom ett presentkort till en phsykolog i julklapp?

Naa, kanske inte.

Som sagt har en del av dagen ägnats åt Kenny. Mot kvällen skulle vi helt plötsligt hem till Ada.

Påvägen dit tyckte kristian vi skulle köpa semlor. jag fick den stora äran att springa in i affären med kristians plånbok för att handla. Jag hade tur: det fanns precis 4 kvar. Framme vid kassan började jag rota i plånboken efter kortet, letade, letade, kollade lite nervöst på kassörskan, letade och tillslut började jag ist leda pengar. 55kr lyckades jag rota fram, men semlorna kostade 56kr! Tittade lite nervöst på kassörskan och visade pengarna. Efter några sekunder sa hon " Du är skyldig mig 1 krona". Phu, pinsamt pinsamt!

Väl framme i Slöinge påminnde Ada oss om hans störningar i hjärnan som gör att han inte gillar semlor (han påstår att han bara tycker dom är äckliga).

Kristian och jag mumsade i oss våra medans Ada nöjde sig med kaffe. Vid halv 7 kom Emma hem och matlagning stod på schemat. Lax m ris och sås. Gott gott.
Emma tillskilnad från Ada älskar semlor och blev lycklig när hon såg semlan i kylskåpet som var hennes.

Kvällen avslutades med tv och mys i soffan.

Nu borde jag sova.

Best of Kenny Starfighter

Har nu på 2 dagar sett hela Kennt Starfighter serien på Youtube! Alla avsnitt finns där. Me love!Så nu är jag bara tvungen att lägga upp en lite Best of som jag även hittade på Youtube. Så alla kan få ett litet smakprov på den underbara serien.

HiHi

Härligt sett att vakna på

Vaknade av att kristian skrek åt mig att gå upp, mycket härligt sett att vakna på.

Förflyttade mig dock bara från sängen till soffan då Ronja Rövardotter började på tv-n precis när jag kom ut i vardagsrummet. Det var inte igår man såg den precis. men den var lika bra som alltid!

När filmen var slut gick jag ner till affären och stor handlade, inte så smart när man ska bära hem allt själv. Men å andra sidan så är det ju gratis styrketräning!

När vi fått i oss lite mat åkte vi hem till Fredrik och Helle, som hade blivit klara i källaren. Vilken skilnade det är från innan.

Thomas hade köpt en tub med helium så vi roade oss en stund med att prata roligt. Det är sjukt vad kul man kan ha med lite helium.

Sen skulle vi helt plötsligt käka pizza. Grr, jag som var helt instäld på att göra kycklingröra ikväll. Men men, det gick ner det med. Får bli röra i morron ist.

Nu är vi hemma igen, lester ligger i vanlig ordning på mina axlar och snuttar i mitt hår. Myyys myys!

Latmaskar

Det är härligt att vakna av att telefonen ringer. Och när man fråga personen som ringt vad klockan är får man svaret: 20 i 3. Haha.
Det var Fia som ringde och väckte mig i söndags morses. Det blev bestämt att det skulle bli film mys hos Stefan på kvällen.

Kristian var även igår med Carro och Henke och hjälpte dem riva hus så jag var ensam hemma. Men söndag är vilodagen (det har tom Gud sagt!) så slappade jag framför tv-n.
Tiden gick, kristian kom hem, vi lagade fin mat av det vi hittade i kylskåpet och sedan begav vi oss mot Stefan och Fia. Jag hade ju tänkt vara hurtig och gå de ca500m som det är till Stefan, men kristian skulle tvunget ta moppen, suck!

Vä framme blev det massa prat (såklart). Rundvisning av huset, blev lite avis på hur fint det var och då var inte all inredning på plats än.

Sedan slog vi oss ner i vardags rummet och kollade på tv. Sedan blev det även film. Hellboy 2, ur urusel var det!
1 film, 1 skål chips och en talrik med glass senare var klockan mycket så vi sa hejdå och moppade hemmåt.

Det är aldrig fel att glo på tv och bli fet tsm med Fia.

Akta kepsen

Igår konstaterade Peter och jag att efter att ha jobbat natt på McDonalds är man kvalicerad för att jobba på phsykhem. Helt klart. För det finns så stört folk är i världen.

Andledningen till att vi kom fram till detta var att det kom i 2 killar vid halv 11 tiden och frågade efter två killar. Jag hade aldrig hört namnen förut.
Killarna (ca 30-35år) förklarade att det var dom (killarna dom frågade efter) som ägde resturangen och att dom hade byggt och renoverat resturangen flertal gånger och brukar därför få gratis mat där. Jag blev lite förvirrad och tyckte det hela lät skummt så jag ropade på Peter.
Peter förklarade snällt för killarna att dem som dom frågade efter inte hade ägt resturangen på ca 5 år! Men dom fortsatte tjafsa.
Dom nämde flera gånger att dom har byggt ca hälften av alla McDonalds resturangerna i Sverige. Dessutom var dom "bästisar" med någon Paul letherhausen som tydligen är VD för McDonalds Sverige (Nångtin som varken Peter eller jag visst nånting om men Peter har bestämt för sig att VDn är en tjej?).
Eftersom vi inte ville ge dom gratis mat började dom hota Peter med att dom skulle snacka med Paul och i morron skulle peter inte vara så kaxig och han skulle inte ha in keps på huvudet minssan.

Tillslut lyckades deras tjejkompis dra med dom ut och hon bad även om ursäkt för deras betende.

Fattar inte riktigt vad dom tänkte. Som om alla som bygger lyxhotel får bo där gratis? Eller alla som bygger resturanger få käka gratis? Mmm visst! Möjligtvis i samband med renovering men inte i all framtid.
Det värsta var ju nästan att dom tjatade så mycket och inte fattade av vi inte kunde göranånting. Kanske inte det värska phykfallen vi haft men endå.


Resten av kvällen gick iaf bra, var inte så jätte mkt folk, ganska lagom faktiskt, hela tiden att göra men inte super stressigt.

Stängingen tog ca 2 timmar, allt flöt på super bra. Vi var ett ganska bra team trots allt.

Var hemma 20 i 7. Tröööt.


Lördag

Eftersom jag hade sovmorron igår är jag liteförvirrad och inbillar mig att det är söndag idag.

Kristian gick upp tidigt för att hjälpa Carro och Henke att riva hus. Själv vakande jag vid 11tiden av att farbor Klas ringde, men somnade sanbbt om igen.

Än så länge har jag bara hängt tvätt och suttit här, gosat lite med Lester oxå.

Funderar på att åka till harplinge och äta upp mina kvarblivna pizzabit. Eller så sterkar jag några köttbullar med makaroner till. Vet inte riktigt.

Läskigt

Fredagen började med rejäl sovmorron, vilket inte var riktigt planerat, men men.

Igentligen skulle Kristian och jag åkte in och hämtat nya låset till moppen, men det skulle visst inte komma förens på onsadag. Men Krsitian fixade till Fredriks gammla moppe så jag hade ett nytt vrålåk inför nattjobben.

Kvällen spendarade vi i Harplinge, kollade på en ganska rolig film som jag inte han se klart, blä.

Kl 11 drog jag på mig alla kläder och brummade iväg. Kändes sjukt skummt att köra scooter. Dessutom var den väldigt liten, tillräkligt liten för att inte vara EU-moppe. Men men det gick fint. Kom fram till jobbet itid.

Blev glatt överaskad av att Peter var skiftledare, trevligt trevligt. Det var inte så mycket folk ute. Största ruschen var mellan 2-3 sedan kom det lite folk då och då.

På slutet kom det en trevlig mörkhyad man som pratade engelska. När vi hade rett ut vad han ville ha för mat började han prata med Louise, han gillade hennes tatuerigar på armarna, när hon kom närmre för att visa dem tog han hennes hand om började masera den. Vem som helst kunnde se hur obekväm hon kände sig. Tillslut började manen prata om att Lousises morfar/farfar var hennes ryggrad (!?). Han fortsatte barata om att hon hade preblem med sin ytterdörr. Lousise sprang iväg och hjälpte några andra kunder och förnekade helt problem med ytterdörren men manen sa flera gånger att hon hade preoblem.
Sedan började han säga att det var nånting med mina fötter, han sa att jag hade börjat gå väldigt tidigt. (Jag har minnen av att mamma sagt att jag var ganska tidig med att börja gå?) Sedan sa han även att jag hade problem med min lilltå, typ när jag provade nya skor och sånt. Vet inte riktigt om jag håller med om det.
Tillslut var hans mat fördig och han avslutade med att säga att jag borde dricka mera vatten och gud välsinge mig.

Aningens förvirrad och rädd så åkte jag hem. Kristian hade somnad på soffan, så fick dra upp honom tillsängen innan jag kunde gå och lägga mig.

Underbart

Upptäckte precis att den bästa tv-serien genom tiderna: Kenny Starfighter! Snart kommer som film på bio! AHA!

Helt underbart. I slutet av mars har den premiär. Lätt att jag ska se den <3.

Har nu suttit och kollat på Kenny Starfighter klipp på YouTube. Finns nog inget bättre.

Lång dag

Även idag ville Lester följa med till jobbet, min myskatt.

Började jobba kl 11.00 gick fintfint, hela dagen bara flöt på. Nya tjejen jobba idag med så blev att jag fick hjälpa henne lite. Vid 5 tiden när nästan all personal var utbytt utom jag blev det väldigt mycket flumm. Undrar vad kunderna tänkte om oss igentligen.

Kl 20.00 tvingade Karin mig att sluta, haha. Tyckte det kändes onödigt att sluta jobba när min buss inte skulle gå förens om 50min. Men jag satt på kontoret och pratade med Karin en stund sedan satt jag och pratade med Michel som hade rast. Michel pratar inte svenska men det gick finfint att ha en normal konvercation på engalska.

Sen var det dax att hoppa på bussen, det var inte problem. Problem var att jag inte visste var jag skulle hoppa av(!?). Men när jag satt där och funderade på om jag kanske skulle hoppa av snart. Så såg jag att nästa hållplats hette Harplingevägen, kan ju inte vara fel! Så jag hoppade av och sekunden efter att bussen åkt kom Kristian. Helt perfekt.

Vi åkte till harplinge eftsom Kristian ville fortsätta hjälpa Fredrik.

På vägen hem vid halv 11 berättade krsitian att Lester hade varit ute sedan kl 9 i morses. Så vi blev inte helt förvånade när Lester sprang och mötte oss vid bilen. Gosekatt.
När vi skulle gå in hörde vi något springa i trädgården, när vi tittade så var det ett rådjur som hade stodd och smaskat på gräsmattan. Var ju inte direkt första gången jag såg ett rådjur men tror inte jag sett ett på så näre håll innan.


En riktig hjälte

Sitter och läser på aftonbladet.se. Blev helt tårögd av denna artiklen.

-

En hund som räddade en grupp barn från två aggressiva pitbullterriers har blivit prisad för sitt hjältemod.

Jack russeln George dog när han försvarade de utsatta barnen.
 

En hjälte. Så beskrivs lille George från Manaia, New Zealand, som räddade fem barn i åldrarna tre till tolv år undan hundattacken.

- Tveklöst var George en liten hund med ett lejons mod, säger Jan McLoughlin vid välgörenhetsorganisationen PDSA.

14-årige George fick så pass allvarliga skador när han försökte skydda barnen att han senare dog av sina skador. Nu utdelas postumt en medalj till den lilla hjältehunden.

Guldmedalj

Vid en högtidlig ceremoni utdelade generalguvernör Anand Satyanand en guldmedalj till änklingen Alan Gay som var Georges husse.

Medaljen hängdes kring halsen på en staty föreställande George som nu har rests i hans hemstad.

- Alla vittnesmål visar att han var en hund som inte var rädd att se rädslan i vitögat för att skydda sina vänner. Barnen kommer aldrig glömma Georges uppoffring och PDSA är stolta över att hedra denna ovanligt modiga hund, säger Jan McLoughlin.
 

aftonbladet.se

-

Vet inte om jag är lite känslig men jag tycker det var jätte fint och jätte sorgligt.

Det gick

När vecka klockan ringde i morses upptäckte att jag hade ställt den 30min förtidigt, lycklig ställde jag om klockan och fortsatte sova. Var dock inte fullt så lycklig när den ringde igen och jag var tvungen att gå upp.

När jag skulle gå till bussen var Lester redan ut, när han fick syn på mig ville han följa med. Men det fick han inte så jag fick gå hem igen och slänga in honom. Vet inte riktigt vad Sebbe hade sagt om jag hade haft med Lester till jobbet?

Det var lite nervöst att stå och vänta på bussen. Men det var världens snällaste busschaför! Hon sa att igentligen kan man inte göra så, men hon gick med på att jag bara betalde med kortet, så jag betalade bara 9kr för att åka in till Halmstad, billigt billigt! Jag sa att jag hade mer pengar men hon sa att det va ok.

Jobbet gick finfint, trots att vi var underbemannade. Stod i kassan. Under min andra rast sprang jag och tog ut pengar! (Hade aldrig förlåtit mig om jag hade glömt det).

Nu är jag hemma, helt själv! Kristian är fylletaxi åt några av grabbarna. Så han kommer nog inte hem förens sent. Trist. Hatar att vara ensamen. Blää Blää Blää säger jag då.Otroligt lyckat!

Ridningen igår gick super bra! Red Choic, en ganska "het" häst. Hon vill gärna springa snabbare än alla andra och det där med att bromsa tycker hon inte är så kul, snabbt ska det gå tycker hon.

Men efter att ha ridit Madeira ganska mycket så var jag inte helt ovan vid halvhalter varannan sekund. Och jag tyckte jag klarade av henne riktigt bra, det tyckte Malin med. Haha.
Vänster galoppen var dock lite spännande, hon gjorde små bocksprång hela tiden och studsade mest runt. Sedan förklarade Malin att hon tycker det är kul(!) att byta galopp med bak benen, skumm häst. Men men jag satt kvar utan problem. I höger varv nöjde hon sig med några mer rejäla hopp lite hit och dit.

Efter en lyckad ridlektion gick jag bort till Fredrik och Helle där det var innertaks bygge för hela slanten.
Om det hade funnits en serie som hette "Kristian och Fredrik bygger innertak med spottlights" så hade jag rekomenderat alla att titta på den. Thomas, Jonatan och jag hade riktigt kul när vi satt och kollade på hur dom kämpade samt klantade sig flera gånger om.

När vi kom hem kom jag på en sak som jag hade tänkt på hela dagen:ta ut pengar! SKITSKITSKIT! Jag hade inte tillräkligt med pengar på busskortet och knappt några pengar i plånboken, Kristian hade inte heller några pengar på sig. HUR DUM FÅR MAN BLI?!

Slutade med att Krsitian sa att jag skulle försöka betala både med kortet och kontan för då hade jag sammanlagt tillräkligt med pengar. Om det inte skulle funka gick Kristian med på att köra mig.

Jag svor lite men sedan lugnade jag ner mig och somnade gott.

Hjälp

Jag kommer ju aldrig rida på is, den saken är säker.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4371826.ab

Vill veta

Undrar vem (mer än Mamma) som läser min blogg. Så du kan väll skriva en liten komentar?

Förövrigt tycker jag att Christer på P3 är ett bra program.

Kattspya

Vaknade till i morses av att Kristian frågade Lester om hur han mådde. När Kristian såg att jag vaknat pekade han på golvet. På golver var det 2 små högar med spya.
När jag senare gick upp upptäckte jag yttligare 2 fläckar i soffan! USCH!

Fick ta några ton hushållspappare och torka bort, har dock inte fått bort den fina spyfärgen från soffan än.

Men Lester verkar iaf  mår bra nu, han har varit ute i några timmar och nu ligger han på soffan och sover. Antagligen hade han fått i sig något som hans magen inte gillade.Min lilla spykatt

Har även idag vart i stan och kört, gick bra = alla överlevde.
Min körning är det inget problem med, men jag måste lära mig att hålla koll på omgivningen samt skyltar. Det är ju inte alltid man har någon att fråga om vilken hastighet det är på vägen.
Och så måste jag ju få mer erfarenheter av körning! Det är bara att köra köra köra.

Kycklignssallad på Hello är gott gott! Men dyrt dyrt. Fast ibland får man unna sig lite.

Kineser

Som mamma sa i sin blogg: inte så oväntat när det är tillåtet att skjuta raketer mitt i Peking City på nyår (Kinesiska nyåret)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4367802.ab

Cat fight

Lester vs Kristian

Efter att ha blivit ner tvingade i "soffpotatis" ställninge flydde Lester fältet för att hämta mera krafter. Han smyger sig fram och väntar på att attakera.

Kristian har vunnit alla tidigare ronder.

Nu gav Lester upp, efter att ha blivit förnedrad genom "soffpotatis" ställningen samt "flygplanet" försöker han nu ta sig ut. Olyckligtvis för honom är dörren låst. Syyynd katten!Bild från tidigare match med Lester och Kristian

J¤vla stekos

Körlektion idag, med nu lärare. Det var lite nervöst, men allt gick bra. Fick höra att jag gjorde vissa saker bättre och andra sämre. Både bra och dåligt, alltid kul att höra bra saker.

Sprang in på Donken och käkade snabbt innan jag tog bussen hem. Väl hemma fixade jag lite tvätt samt lite annat.

När Kristian kom hem så mös vi framför tv-n en stund. Sedan blev vi avrutna av en lite dålig nyhet, Nenas och mina planer om morondagen funkade visst inte. Så det sket sig, trist värre! Blev lite ledsen, men men man kna inte få allt att funka.

Sen var det mat på schemat:panerdak torsk m potatis och sås.
Kristian skalade potatis medans jag fixade paneringen. Blev skit bra. Men sen e du ju detdär med fåran fläkt, den funkar inte riktigt som den ska. Så när jag stod i godanro och stekte så blev mina ögon mer och mer irreterade, slutade med att tårarna sprutande och jag fick soringa ut och "lufta" ögonen.
De tänka såsen sket sig med, men bearnesås funkar ju alltid så maten var riktigt lyckad! Sjukt stolt är jag. Dessvärre är jag inte fullt så snygg. Tårarna gjorde så att jag fått smink i hela ansiktet, snyggt snyggt.

Hopp hopp, så är det hos mig, har nu lyckats vädra ut ur stugan så man kan se nånting.

Pommes

Alla på jobbet tycker jag är dum i huvet, men jag älskar att stå vid pommesen på natten! Det är hur soft som helst, visserligen jätte stressigt men man slipper att tjöta med massa dryga personer.

Tog bussen till stan  22.10. Började inte förens kl 00.00 så jag satt på kontoret och tjötade med dom som hade tid, mest Karin.

När jag väl började stod jag i kassan. Patrik, Linus och Per kom förbi och köpte mat. Men vid halv 2 tiden när det började komma folk så tog jag på mig keps och förkläde och friterade pommes som aldrig förr.

Slutade kl 4, Kristian kom och hämtade mig. Tror vi var i sängen vid 5 tiden.

Tuuut! Här kommer jag

Vet in hur svårt det är att gå upp när man inte har någon tid att passa och har en gosig katt som ligger och snuttar i håret? - Sjukt svårt.

Men kl 12 var jag iaf upp, tvättade och fixade lite annat.

Kl 3 åkte vi till Fredrik och Helle, var bara där en kort stund för sedan tog jag Kristians bilnyklar och åkte iväg! Självklart var Fredrik med i bilen och där bak satt det en övningskörnings skylt.

Fredrik hade lite grejer att lämna hos sin chef så det bar av till Snöstorp. För att ta oss dit körde vi igenom stan, ut till Vallås och sedan bodde dom en bit utanför så det blev all möjlig körning. Kul kul.
Väl framme fick vi kaffe och jag gosade med en söt liten pudel.

Sen in mot stan igen, Fredrik skulle köpa kaffe på Netto och jag upptäkte att jag skulle bli tvungen att parkera!? Men jag gjorde det lätt för mig, längstbort på p-platsen stod det inga bilar så det var bara att ställa sig, haha.

När kaffet var inköpt skulle vi hämta Emmy och hennes kompis från Bion, det var nemas problemas.

Sist körde vi till Mickedala för att hälsa på den lilla bebisen som kom hem för första gången igår. Moa heter hon.Lilla Moa.

Moa sov hela tiden så hon var inte så spännande.

Sist körde vi till Harplinge kyrka för att lämna av Emmys kompis innan vi körde hem.

Nu är vi hemma och jag väntar på att tiden ska gå, jobb inatt.

Så det är så det ska vara?

Fredag var en mycket bättre dag än torsdag. Började jobba 08.30, började med att öppna lobbyn, det är ganska soft.

Som alla andra dagar den här veckan så fick jag den stora äran att springa mellan kassan och lobbyn, beroende på vart jag behövdes mest.

Det var en ny tjej på jobbet idag, hennes första dag, och jag var grymt avensjuk på all hjälp hon fick. Själv kommer jag ju aldrig glömma mardrömmskvällen då Chrille stälde mig helt själv i kassan helt utan utbildning!
Så jag sa till Chrille att hon hade det bra tjejen som fick hjälp HELA TIDEN, hon stod aldrig själv. Chrille skrattade och sa "Jaa det är ju så det ska vara". Hmm.

Precis när jag gick på min andra rast ringde Nena, super kul att prata med henne, blir antagligen att vi ses i stan på tisdag. Nice nice.

Slutade kl5, åkte hem. Satt vid datorn, duschade och sedan åkte vi till Slöinge pizzeria där vi mötte Ada och Emma. När vi fått våra pizzor åkte vi hem till dem och käkade.  Resten av kvällen spänderade vi framför tv-n. Trevligt trevligt.

Ingen bra dag

I morses var allt bra, var pigg och glad.
Början av dagen på jobbet gick fint. Struttade runt i lobbyn och stod i kassan lite då och då. Träffade Amelia, det var roligt!

Men vi 3 tiden började jag få ont i ryggen, inte vilket ryggont som helst, utan ryggont orsakat av alla tjejers stora fasa men som vi ändå drabbas av 1 gång i månaden. Det gjorde onadre och ondare. Vid 4 tiden stod jag inte ut längre, kunde inte hålla tårarna tillbaka. Sebbe var förstålig och lät mig gå på rast. När jag satt och tröst åt min glass och mina pommes kom Boa och räddade mig med 2 Iprem!
Så efter 30min rast samt 2 iprem var jag redo att jobba igen.
Skulle jobbat till 20.00, men Danny var oxå förstående över mitt lilla tjejproblem och jag fick gå hem redan 18.15! Tack tack tack sa jag till honom då.

Förutom att jag kunde komma hem och ta hand om min rygg så slapp både kristian och jag problem med att få hem mig. Så det var skönt.

Nu ska jag knarka alvedon och mysa med Lester.

Blä

Ska snart till bussen, men börjar inte förrens kl 11. Slutar kl 20, vilket betyder att min buss går 21.45, kul! Inte...

En bra sak är att det är snö. Kul kul tycker jag. Men Lester är sur.

Pannkakor!

Jag har gjort det! jag har lyckats! Jag har gjort HELA pannkakor!!!

Har gjort många pannkakor i mina dagar, men hela har jag aldrig lyckats med. Det har snarare varit pannslamsor eller nått. Men idag var dom hela, fina och goda (såklart).

ÅH! Kristian berättade precis att Angelica (Fredriks bror Masses tjej) är inne på BB! Så det är bebis på g nu, kanske redan ute? Ska ringa Helle i morron å höra hur det har gått. Hoppas även jag får träffa bebisen snart.

Jaa, det var väll ungefär det jag ville ha sagt, är nämligen sjukt stolt över mina pannkaor, tyvärr han vi åta upp dom innan jag kom på att jag borde fotat dem.
Ska dock försöka fota bebisen när jag träffar den. (Lovar att inte äta upp den)


Var är alla?

Idag har vi haft att göra, ojojoj! Stressigt stressigt!
Nää, nu skojar jag bara...

Vi har inte gjort ett skit på jobbet idag, mest stått och glott mot ytterdörren och hoppats på att någon ska komma in och handla typ.
Visserligen passade Sebbe på att skicka ut mig i snöslasken för att torka av varoingången, det var kallt!

I briskt på gäster så fick jag gå hem en timme tidigare, inte helt fel.

Väl hemma blev jag sur på Lester, han hade tappatbort sitt halsband, IGEN! Åh denna katt asså. Det 4e sedan vi flyttade till Haverdal, det 2a på mindre än 7 dagar!!
Som tur e hade vi ett sista reservhalsband hemma.

Men i morses var Lester duktig, han dödade en mus! Fast nu ligger musen på och skräpar, vet inte riktigt varför han inte äterupp mössen han dödar. Det är den 4e musen som bara ligger död utanför våran dörr och skräpar.

Ännu en rad om Lester: han ligger just nu i mitt knä och myser och jag fick precis syn på ett litet sår på hans nos. Undra vem som slagit honom? Kanske musen som försökte slå tillbaka?Bild från en dag när Lester sov i soffan.

Nu måste jag snart gå och handla, blää.

Snutt katter

Lester är inte den enda katten som gillar att snutt. Den söta lurviga katten i Harplige låg innan i min famn och snuttade på min tröja, hur gulligt som helst. Sen såg hon nästan lite sur ut när ja släppte ner henne för att gå till ridhuset.

Red Madeira, gick super bra! Hon gick jätte fint och rusade inte en gång. Jag har verkligen lärt mig att rida henne nu, och det käns jätte roligt. Det är ju aldrig fel att få beröm heller.Madeira

Nu ligger Lester i mitt knä och myser, han blev inte nerslagen av den feta katten innan.

Natt natt

Det är den feta kattens fel

Som de flesta vet är jag lite lat och brukar bara ställa soppåserna utanför ytterdörren för att slänga dom när jag har vägen förbi soptunnan.

Härromdan blev jag sur på Lester för han hade bitit sönder en sop påse och slängt ut sopor på tomten.
Men nu när jag släppte ut Lester så visade sig att Lester är oskyldig, det är en stor fet katt som är den skyldige!
(Det är antadligen den som även snott Lesters döda möss som han hade lagt där för att visa hur duktig han är)
Katten blev lite rädd över att  bli tagen på bar gärning och sprang ivägen en liten bit, sedan satt han och stirrade ont på mig samtidigt som han slickade sig runt munnen. Lester sprang efter, tror Lester har synproblem för inte ens jag skulle vilja mucka med det fettot.
Men men, får hoppas att Lester kommer hem hel. Annars vet jag iaf vem jag ska slåner.


I övrigt har jag varit duktig i dag! Har röjt och dammsugit hela stugan, tvättat och hängt upp hela 3 om gångar, vädrat hela dagen och torkatut ungen, micron och toastern. Jag är sjukt stolt över mig själv för jag hade igentligen bara tänkt typ tvätta lite och dammsuga vardagsrummet.

Lester och jag hade roligt med det öppna fönstret i sovrummet, haha. Stackarn klarade in av att hoppa in igen efter att ha hoppat ut. Men han gjorde ett tappert försök och precis när han höll på att rammla ner igen tog jag tag i hans framtassar och fick dra upp honom.

Nu när det är fint i mitt hus har jag även piffat upp mig blogg lite. Fint?

Nu tänkte jag dra ner till affären för att handla mat och panta massa burkar. Sen ska jag rida.

Städa hela dagen

Är vad jag ska göra idag, har slängt in en tvätt i tvättmaskinen redan.

Gick upp halv 11 och inte kl 8 som kristian försökte få mig att göra.
Vaknade igentligen jätte tidigt imorses av att Lester först snuttade i mitt hår och sedan gick till attack mot mina fötter. Lester gillar att äta upp mina fötter på morronen.

Förutom att städa så ska jag leta nånstans att bo, lite småknepigt äre när man inte riktigt vet var varken Krsitian eller jag kommer jobba till hösten. Men för tillfället är det aktuella platserna här nere i trakterna eller uppåt Falkenberg/Ullared.

Om någon vet nån/nått stuga/hus som hyrsut från och med ca maj/juni här i trakterna får ni gärna säga till. (OBS måste vara "kattvänligt" område).
Samma sak gäller jobb.

Nu ska jag försöka få i mig lite mat, fickpinnar och potatismos. Mmm. Sen ska här städas!

skit mat

Stuvade makaroner  = skit!
Försökte göra det härromkvällen, det gick rakt åt helvetet! Slutade med att Krsitian fick rädda situationen medans jag satt i soffan och tjurade.
Sedan gjorde kristian vanliga makaroner, blev väldigt sur för jag var sjukt sugen på stuvade makaroner... Så jag tjurade vidare resten av kvällen.


I måndags var det jobb. Karin var lite smått stressad för vi var en man kort, trodde hon. kl 12 kom det en tjej som inte pratade så jätte bra svenska och frågade efter Sebbe, för hon skulle ha praktik. Detta hade ju Sebbe helt glömt så vi var inte alls en man kort. Så lunchen var räddad.
Igentligen var det en ganska seg dag med lite folk, men den gick ändå väldigt fort (dagen alltså). Så jag kände mig ganska glad när jag gick hem 18.15.

Väl hemma gjorde jag spagetti och köttfärsås, min specialitet som jag aldrig misslyckad med.

Resten av kvällen kollade vi på tv, ganska bra och intresanta program faktiskt.

Min helg

Fredagsskvälen var en trevlig kväll. Kristian och jag käkade tacos och sedan åkte vi hem till Emma&Ada, där tittade vi på tv och åt popcorn, nice nice!

När vi blev trötta åkte vi upp till Okome för att sova.

Igår morses blev vi väckte kl 10 för att vi skulle köra in ved. Det gick förvånadsvärt snabbt och smiditg. Förutom att jag såklart blev lite ovän med vissa vedbitar...
Efter lunchen åkte vi ner till haverdal för att gosa med våran kisse som hade varit ensam hemma.

Väl hemma försökte jag fixa lite grejer vid datorn, får se hur det blir.

Sedan åkte vi till Fredrik och Helle, som fortfarande höll på med vedskjulet. Jag gick in och laddade ner lite låtar som Fredrik ville ha.
När dom var klara där ute åkte vi in till Halmstad och käkade på Mongoliska (tror jag det var). Helle tycker det är sjukt gott där men vi andra var inte så imponerade, men helt ok.
Påvägen hem plockade vi upp Dennis som var hemma hos en kompis, sedan vidare till Haverdal för att släppa in/mata Lester för att sedan åkte vill Harplinge.

Vi ägnade kvällen åt att spela biljard/kort. Var ganska kul faktiskt. Tror det var Kristian som vann och jag kom nog 3a.

Vi sov över i harplinge, och idag tvingade Kristian upp mig halv 12 så att han kunde köra mig till Haverdal för att själv åka hem till Ada.

Nu har jag betalat hyran ( = jag är super fattig), fixat (och håller nu tummarna) samt gosat med Lester.

Snart tänkte jag dra mig ner till affären så vi kan få lite mat ikväll, för det är ju aldrig fel med lite mat inte.

RSS 2.0