Lite händer

Jaa, helt dött har det inte varit idag. Råkade klanta till det lite innan vilket resulterade i några telefonsamtal.
Men det löste sig tillslut.
Det har även varit jakt på en bilägare vars nycktar en tjej hittade, tittade precis ut genom fönstret och det ser ut som att nycklen och ägaren har återförenats.

Ska snart börja stänga ner här. När jag kommer hem ska vi åka direkt till Okome. Antar att vi ska käka där, Kristian är som vanligt väldigt sparsam med information.

Lugn dag

Var på jobbet redan 20 i 8, tänkte vara smart och koppla på telefonen lite innan 8 så det inte blir så lång telefonkö. Öpnnade även receprionen lite innan så allt folk som stod och väntade skulle kuna få tider så snabbt som möjligt.
Ibland är jag bra smart.

Men vart är allt folk? Inte en enda stod utanför och väntade, ca 5 personer ringde. Hallå?! Golfspelarna, vart är ni?
Det är toppen väder ute och knappt någon vind, borde ju vara smockfullt här. Men icke, det är t o m folk som ringt och avbokat... jag förstår ingenting.

Jaja, det blir ju slappare för mig så ska inte klaga. Är väldigt förvånad bara.

Hmm

En sak som är dålig med att jobba natt är att man lätt vänder på dygnet. Sov till kl 2 idag, vilket inebär att jag inte är det minsta trött. Vilket är lite jobbigt med tanke på att jag ska upp och jobba i morron. Ska vara på golfklubben kvart i 8.

Har suttit här vid datorn och fixat med bloggen.
Det började med att jag skulle se om jag kunde fixa en grej åt Nena. Efter ett tag lyckades jag med det så nästa gång vi ses så ska jag piffa till hennes blogg lite.
Efter det blev jag sugen på att fixa lite med min med...

Dock är googles översättning från svenska till franska inte helt korekt. Skrattade en hel del när jag läste min blogg på franska. Haha


Stranden

För en stund sedan var Kristian och jag nere på stranden, jag ville känna på vattnet.
Det var faktiskt jääte varmt på vissa ställen! Men lite kallre på andra.
Hur som helt var det väldigt mysigt där nere. Efter att jag hade känt på vattnet satte vi oss och mös en stund.


Jag en bit ut i vattnetLester den lilla skit katten har redan lyckats tappa bort halsbandet som jag köpte till honom i torsdags. Grr på honom.

mysigt

Alltid när jag jobbat natt så brukar ja sitta en liten stund vid datorn för att "varva ner". Kan ju säga att det gör hela saken enklare när man har en mysig katt som sover i ens knä.
Jag gillar min mys Lester!

Däremot ogillar jag korkade mäniskor som inte förstår vad man säger till dem eller helt inte förstår att man skiter fullständingt i dem. Med mitt underbara jobb träffar man många sånna mäniskor. Tack och lov att jag har golfklubben.
Jag ogillar även att ha sjukt ont i fötterna...

Ett litet pet

Hoppade clear rund idag, med Pendenc. Var lite modigare än förra gången och hoppade 90cm, vilket jag var ensam om. Många av de andra var imponerade, haha.

Eftersom han även gick 60cm så var det inte så mycket framhoppninge, men framhoppningen gick toppen, kändes jätte bra.
När jag skulle prov hoppa första hindret inne på banan så rev jag, blev lite småskraj och undrade vad jag hade jätt mig in på.
Men det gick finfint! Jätte fin var han och frammåt! Dock blev vi lite oens om hur hinder nr 2 skulle hoppas så vi rev det. Men eftersom resten av banan gick så super bra är jag jätte nöjd.

Helle var oxå med och hoppade, hon hoppade Carelia på 60cm. Det var jag som tvingat dit henne men hon var felfri och gjorde en snygg runda så hon var glad att jag tvingat henne.


Bild från framhoppningen, inte den vackraste men men. Hindret är på 90cm.

Inte nu igen

Glömde säga att igår kväll när Lester kom hem så hade han ingen halsband på sig. Dumma dumma katt! Ska det vara så svårt att behålla halsbandet på?!

Ränknade ut att man kan säg att sedan han började vara ute så har han tappat bort ett halsband i månaden.
Inte så mycket annat att göra än att köra inom flygstaden på vägen till jobbet sen och köpa ett nytt.

Nästan duktig

Hade tänkt städa idag, men det orkar jag inte. Har iaf röjt undan på golvet och damsugit, det får duga. Tvättade ju faktiskt igår...

Gunnel och Morfar har varit här en sväng och lämnat lite post. Det var trevligt att dom kom, posten var ganska tråkig och meningslös så den bryr jag mig inte om.

Har lagt ut en annons om att jag söker en medryttarhäst nu till sommaren, hoppas att någon i närheten av Okome har en häst som behövs ridas lite.

Nu ska jag steka fiskpinnar, gott got. Sedan plugga teori, sedan titta på House, sedan trotsa blåsten och köra till jobbet, sedan jobba 17-00, sedan hoppas på att det slutar blåsa, sedan köra hem, sedan mysa med Kristian, sedan sova.
Det är min dag det.

Lite små sur

Kristian är nog världens mest värdelösa person på att skriva sms. Han är så otroligt tråkig att smsa med. Eftersom han är i Danmark tänkte jag vara snäll och inte ringa så det inte ska kosta massa för honom. Men jag tycker att han borde kunna skicka mer än 2 sms och varje sms innehåller typ 3 ord. Lite mer utförligt kan man väl be om? Dumma Kristian, jag vill ju veta vad dom gör och om dom har roligt och så.
Thomas svarade inte ens på mitt sms till honom. Dumma killar.

Övningskörde en sväng med Fredrik innan. Sen var jag och kollade på clear rund i Harplinge. Träffade Victoria där, hon skulle hoppa med sin fina nordsvensk Lina. Typ världens finaste häst enligt mig. (Jag ska få rida henne en sväng i sommar, wei!)
Det gick finfint för dem, dock hade dom ett pet både på 70 och 80. Fast dom fick rosett efter 80 ändå för att dom hade kämpat så fint. Haha, inte alla som får rosett för att ha kämpat bra på en clear rund. Vi skrattade ganska mycket åt det.


Lina.

På kvällen satt jag hemma hos Fredrik och Helle. Fick hjälpa Dennis när han skulle spela nått spel på datorn.

Snälla människor

Det gillar jag. Specielt snälla människor som vet att jag är fruktansvärt mörkrädd och därför låter mig övningsköra hem så att en annan vänlig människa kan hämta mig i morron. Fredrik och Helle är snälla som tar hand om mig när jag är ensam och mörkrädd. Haha, känner mig lite patatisk som är 19år och så rädd.

Nu kollar jag på Jordan rättsläkare. Lester ligger i soffan och tvättar sig. Därute blåser det sjukt mycket, det är därför jag är extra mycket rädd. Mycket konstiga ljud.

Fick även skjuts in till stan idag, Stefis kom förbi när jag väntade på bussen så jag fick åka in med honom. Han är oxå snäll.
Körlektionen gick finfint.
Ridningen gick hyfsat, red Carelia. Hon dummade sig lite bara.
Efter lektionen hjälpte jag och Linda en annan tjej att fånga hennes häst. Tog BARA 30min, dumma häst. Haha.

Nu ska jag konsentrera mig på Jordan och försöka glömma att det är läskigt där ute.

Aj min nacke

Måste sovit på nått konstigt sätt inatt, för min nacke gör ont. Ajajaj massage tack?!

Ridningen igår gick super, red Choice som var super fin och lysnnade på minsta lilla.
Sedan sa jag grattis till Brolle som fyllde 20. Dock var firandet lungt för min del, ska ju kör bil idag.

Kristian och hans klasskompisar påväg någonstans. Dom kommer inte hem förens på torsdag kväll = ensam jag.

Inte illa för att vara jag

Klockan är halv 10 på morronen och jag har hunnit:
Köra till Halmstad
Haft körlektion
Hämtat mitt schema på Donken
Tagit ut pengar
Kört hem från Halmstad
Och handlat mat

Det är verkligen inte illa för att vara jag. Kristian ligger fortfarande och sover...

Kl 12 ska jag vara på golfklubben,  jobbar till 4, soft. Och sen blire ridning ikväll.


Sova

Är nyligen hemkommen från jobbet. Var ungefär det tråkigaste passet detta århundrade. Men det gick bra.

I morron ska jag upp tidigt, inte riktigt min grej men vill man ha körkort får man kämpa lite. Kämpa är inte heller riktigt min grej. Men men.

Borde sova nu, men sov länge i morses så är ej trött. Dåligt planerat av mig. Illa ilaa.

Jag är antagligen den enda

som inte längtar efter sommaren...Utan vill ha höst nu på en gång.

Jag vill verkligen inte hålla på att pendla mellan Okome och Halmstad.
Jag vill inte ha en till sommar utan hästar.

Jag vill att det ska bli september nu på en gång, så vi kan flytta in i våran lägenhet och så vill jag ha ett jobb som inte ligger allt för långt bort.

Film mys

Tog bussen upp till Falkenberg idag, möttes av Nena på busstationen. Vi gick och hyrde film, blev Rally Brudar. Sedan köpte vi varsin kebabtalrik påvägen till Nenas lägenhet.
Framme i lägenheten slog vi oss ner i soffan och mumsade i oss kebaben när vi såg på filmen.

Efter filmen flummade vi runt på nätet. Här kommer ett vacker exempel på vad vi lyckades göra.


Ellas ansikte inklipp i en bild på Amy Winehouse. Haha

Sedan försökte jag hjälpa Nena med hennes blogg, vilket resulterade i ett flummigt blogginlägg -> http://helenacarlsson.blogg.se

Alltid lika roligt att umgås med Nena!

Den där telefonen asså

Blir galen på den, den bara ringer och ringer. Mellan kl8 och halv 9 var det samma visa hela tiden: ring ring " haverdals golfklubb det är Erika, nej tvärr det är fullbokat, tack hej" Vet inte hur många gånger jag upprepad dom där små meningarna denna förmiddagen. Ojojoj.

Det bara kryllar av folk här idag, kan ju bero på det fina vädret. Det är tydligen perfekt "golfväder" idag. Säger dom det så. Jag håller mig här vid datorn, det enda jag förstår mig på här. De flesta är iaf trevliga och glada, det gillar jag.

Nu ringer det...
En som ville ha numret till shoppen. Det fick han.

Har vart tävling här på förmiddan med, så det springer runt en del folk här inne med. Har varit lite snäll och hjälpte dem. Jag är duktig.

Loftys Duncan

Skulle igentligen ridit Pendenc idag, men när Helen började jämra sig om att rida Duncan kunde jag inte låta bli att fråga om hon ville byta. Dels för att jag tyckte det var så roligt att rida ponny igår och dels för att han är en Lofty, och inte vilken Lofty som helst utan en av Roderics söner.

Ridningen gick sådär, han är väldigt lik sin far och bror Non-stop. Gör nästan vad som helst för att slippa jobba. Men då och då fick jag till det, eftersom jag vet att han kan så kämpade jag varje sekund för att få honom att jobba och göra som jag ville. Det slutade med att Malin tyckte JAG jobbade för mycket, hon tyckte jag skulle konsentrera mig på en sak i tagen.


En väldigt vacker bild på Duncan

Dagens fångst

En mus


Gott gott sa Lester som stolt visade upp musen för mig

Och plötsligt

får jag en kännsla av att det kommer bli en jobbig sommar. Dom ringde från Donken i Falkenberg nyss, dom hade ingen plats till mig i sommar. Så jag blir kvar i Halmstad vilket kommer bli jobbigt med tanke på att jag ska bo i Okome. Får se hur jag ska lösa detta...

suck

Ridningen

Ridningen igår gick super! Första lektionen red jag Choic, som i vanliga fall är raecer hästen nr1. Men igår var hon hur fin som helst, det gick verkligen super. Vi gjorde jätte braiga öppna, hade lite svårt att hålla kvar henne på spåret men lyckades iaf hålla kvar henne i öpnna hela tiden.
På lektion nr2 red jag Vision, en lite ponny. Det kändes aningens konstigt att rida ponny igen. Men Vision var super fin så det var jätte rolligt. Även på denna lektionen var det öpnna som gällde och det gick t o m bättre men Vision än med Choic.
Så jag var verkligen super nöjd när jag gick inte i stallet efteråt.

Blev lite mindra nöjd när det började spö regna precis när vi skulle släppa ut hästarna men men. Lite regn har ju ingen dött av så.

Och det bästa av allt, jag har knappt någon träningsverk idag! Haha

Grattis Lester

Grattis Lester på 1års dagen!


Trött

Är väldigt trött för att bara ha jobbat 3 timmar idag, förstår inte. Kan väll ev ha och göra med att jag fortfarande är lite små krasslig och har tjejproblem. Men men
Måste se till att piggna till, för i kväll ska jag rida TVÅ lektioner. Måste ju rida igen det jag missade när jag var i USA. Första lektionen ska jag rida med Helle så det ska bli roligt, den andra har jag ingen aning om vad det är för folk i. Men det blir nog bra. Hoppas som vanlig på att få rida Pendenc, hihi.

Gillar att det är fint väder

Kristians bal

Idag var jag på Plönninge för att hjälpa Linnea med håret inför balen, efter många fula ord och ett bränt öra blev det finfint. Haha.
Här kommer bilder.

Linnea och Kristian


Np06a, Kristians klass


Kristian och Linnea anländer till StrandBaden i Falkenberg. Ada som kör

Bilåkning

Igårkväll var det raggarbilåkning för hela slanten. Fredrik hade lånat en riktigt snygg bil av en kompis för att köra Thomas och Jonte till balen idag. Så vi passade ju på att njuta.
Så Fredrik, Kristian, Thomas, Helle, Margot, Adrian Dennis och jag åkte runt i halmstad. Hur kul som helst! Vi busade även lite med Alla som stod vakt genom att skicka dit Adrian och Dennis som påstod att de var 18 men hade glömt legget hemma (Dennis är 7 och Adrian 8). Givetvis kände Allan igen dom, men lite roligt var det.


Bilen

Min hals

gör ont! Gör något åt detta, nu! Tack.

Halkan

Okej, trodde folk skulle förstå att inget var fel när man skiver :är ganska nöjd och glad för att ha blivit dödsförklarade ca 5 gånger och legat upp och ner i en bil på en förmiddag, haha. På facebook. Tror folk verkligen jag hade skrivit det där om det hade hänt något på riktigt? Och vem hade skrivit "haha" om någont sådant hade hänt? Nää, nu tycker jag vissa är lite för seriösa. Men tack för att ni bryr er. Det är ju trevligt att veta att folk inte skiter i en om något skulle hända.

Och för dem som fortfarande inte har förstått: jag har kört halkbanan idag!
Som sagt, vid iaf 5 tillfällen hade jag dött om det hade varit ute på en riktig väg med mötande trafik. Men det var jag inte ensam om. Hade det varit på riktigt hade vi dött hela högen. Men efter att ha dött 5 gånger sänka jag farten så både jag, dockan och älgen överlevde. Wehi.
Vi fick även brova på att känna hur det känns att kroka i gångfart. Blev ganska rädd av hur hårt man stannade fasten det gick så långsamt. Och så fick vi prova att sitta i en upp och ner vänd bil. Det var rolig, fast man var lite skakig efteråt.

Synd bara att min näsa och hals inte dog på riktigt, för det förtjänar dom just nu. Varför blir man förskyld på våren?

Förskyld?

När jag vaknade i morses hade jag sjukt ont i halsen, när jag gick upp började min näsa rinna och jag känner mig stel i hela kroppen. Vad är dethär? Det är vår! Då kan man ju inte vara sjuk, jag vill inte vara sjuk. Jag var ju jätte förskyld i början av mars, räcker inte det?! Ahrg.

Har tagit en paus som plugget, ska strax fortsätta läsa, jag lovar!


Fixat

Nu är boende så gott som fixat, inga papper påskrivna än men Kristians pappa har pratat med alla och fått höra av alla att det är ok för Kristian och mig att flytta in.
Så i september flyttar kristian och jag till en 2a på 64Kvm i Okome. Den ligger på andra våningen men vi har egen ingång  och hall på markplan så det blir inga problem att ha Lester där. Helt okey lägenhet, tror det kommer bli finfint om vi bara får tag i lite hyfsade möbler och så. Ev målar vi om nån vägg eller så om vi får.
Under sommaren kommer vi bo hos Kristians föräldrar, eller lite här och där.

Håller även på att försöka byta McDonalds, det blir ganska så mycket närmer att jobba i Falkenberg när vi flyttat till Okome. Förhoppningsvis kommer det att gå. Annars får jag fortsätt leta andra jobb.

Hämtade Milton på dagiset idag, gick finfint. Väl hemma kollade vi på Nalle puh och lekte med bilar.

Ridningen idag jag toppen, hade Pendenc. Gillar den hästen mer och mer för varje gång.

I morron ska jag plugga gärnet på körkorts teorin! Och om jag inte gör det är ni välkommana hit för att tvinga mig...

Hoppbilder

Har fått bilderna från framhoppningen nu, förhoppningsvis får jag snart bilderna själva clear rounden.
Båda hindrena är på 80cm.
Fegenfesten

Lika roligt som vanligt! En massa trevligt folk och öl, haha.

Det gjorde ju inte saken sämmre att vi va ett glatt gäng som hade fin förfest innan vi begav oss till den stora Festen.

Orkar inte rabbla allt folk jag träffade, det får räcka med att jag säger (ännu en gång) att Fegenfesten är sjukt kul för det är en massa trevligt folk där!
Tyvärr begav vi oss hemmåt gansa tidigt.

Kan ju även nämna att Kristian inte varit allt för pigg idag, haha.

Clear round

Var i stallet vid halv 6, det visade sig att Pendenc gick på lektion och att han dessutom skulle gå klassen innan mig. Så jag sprang runt med Mimmi och kollade lite på framhoppningen och de första klasserna.

När det väl var min tur var det bara att börja trava, eftersom han nyligen hade gått en klass var han redan uppvärmd. Lite galopp som inte känndes hundra men fick duga med tanke på att jag skulle inte i ridhuset om 5 min. 2 språng över hinder, ett mini kryss och en oxer på 80cm.

Väl inne på banan var det bara att tänka igenom banan en sista gång samt hoppa hinder numer 1. Hade två som startade innan mig så han tänka igenom banan yttligare lite. Det är konstigt att ett 80cm hinder kan växa så mycket från träningen till tävlingen, förstår inte?

När det väl var min tur satsade jag gärnet! När man rider Pendenc gäller det att driva, så jag drev på som fan. Och precis som jag hade räknat med hoppade han galant över hindrena. Och mellan hindrena hade vi bara fel galopp en gång, resten gick gallant! Jag komihåg banan och det blev en ganska snabb och felfri runda. Jag är sjut stolt över mig själv!

Förhoppningsvis kommer det bilder snart.

Underbar låt

Hittade denna fina låten på youtube nyss. McTime Jocke & Anton heter den. Haha


Jobbelijobb

Sitter på golfklubben, det är ganska dött här. Dels för att det är dåligt väder och dels för att det är en liten tävling. Kanske blir mer att göra i eftermiddag? Hoppas.
Har iaf svarat lite i telefon, har tyvär bara kunnat hjälpa en av dem som ringt. Dom andra får ringa i morron när någon som här bättre koll än jag är här. Det enda jag kan är att boka tider och ta betalt typ. Men det kommer man ganska långt på med i dethär jobbet, vilket är tur för mig.

Minn IKEA kasse som jag har som skydd över moppen har blåst bort, kan inte hitta det, lite jobbigt. Hoppas på att Karin kan ha någon liknande liggande någonstans i Okome som jag kan låna.

Och fästing medlet funkar nog på Lester, för igår kväll var det en fästing som kröp på min arm, äckligt äckligt ÄCKLIGT! Jag gillar inte fästingar, dom är bara onda och meningslösa. Jag har till och med frågat mina kära biologilärare från Plönnine (Lasse) vad en fästings liv går ut på, fick till svar "att föröka sig". Jaa, men till vilken nytta?!

Efter jobbet ska jag hämta Milton på dagiset, ska blir spännande att se om han vill följa med mig hem eller om han kommer strejka tills hans Mamma kommer eller något.

Nu ska jag läsa vidare bland bloggarna på 1000apor och hoppas på att någon kommer och behöver hjälp med någont så jag kan känna att jag behövs lite.

Snart så

Min körlärare är väldigt nöjd med mig och pressar mig nu väldigt mycket så jag ska bli klar med körkortet. Vilket är bra, dels så betyder det ju att han tycker jag snart är redo, och dels behöver jag någon som pressar mig lite (fasten jag tycker det är otroligt tjatigt).
Idag körde vi efter skyltar, det var lite små jobbigt att följa skyltarna eftersom jag visste var jag skulle ändå. Men men.

Igår var det hoppning, jag fick min vilja igenom och hoppade Pendenc. Men som vanligt tog det en stund för mig att våga driva fram honom ordentligt, så det var inte förens den sista rundan som det gick bra. Vilket gjorde att jag ville hoppa mera och frågade Malin när nästa clear round var. Den är på fredag, så på fredag ska Pendenc och jag hoppa 80cm på clear rounden. Ska bli roligt som tusan, jobbigt bara att jag inte har Antonia här som kan peppa mig. Får väl försöka påminna mig själv att jag måste driva driva driva!


Pendenc och jag innan lektionen

När jag var inne i stan innan idag köpte jag fästing medel till Lester. Så nu ska han bli fästing fri (hoppas jag). Hittade visserligen en fästing precis efter att han hade fått medlet på sig, men som sagt, det borde vara den sista på ett tag nu.

Söndags mat

Valborg firades först på jobbet 11-20 sedan var det korvgrillning i Harplinge.

1 maj jobbade jag på golfklubben. Fick hjälp första timmarna samt den sista halvtimmen, men resten av dagen satt jag där själv och klarade mig finfint!
På kvällen åkte Kristian och jag hem till Louise, var lite trevligt folk där och efter en stund hittade även Ida dit. När det blev mörkt drog vi ner till stranden och eldade upp Lousies gammla stolor som hon ville bli av med, dom blev en väldigt fin brasa.

I lördags hälsade vi på hos Patrik och Kajan som har flyttat till Ugglarp. (Förstår inte varför alla hittar nånstans att bo utom Kristian och jag.)
Natten var det jobb som gällde. Var ganska lungt.

Igår sov jag halva dagen, inte helt oväntat. På eftermiddagen åkte jag till Harplinge där Kristian redan var. Övninskörde in till stan och hämtade Dennis och Emmy. Sedan åt vi tårta för Helle fyllde år.
Och på kvällen hade Helle matlagnigskurs för Kristian och mig, det blev lasange som vi sedan åt allihopa. Fast PJ fick inget för han är så glupsk. Haha.
Nästa vecka ska Helle lära oss hur man gör köttfärslimpa. Matlagningssöndag kommer bli en stor hit känner jag.

Idag skulle jag har vart på körskolan och kört, men min lärare är sjukt så det blev inget med det.

RSS 2.0