Söndag

Upp kl 6 i morses, som enligt min klocka var kl7. Gött med en extra timme.

Helt ok dag på jobbet, mycket folk såklart men man kunde ta sig fram utan några jätte stora problem.
Mådde lite dåligt mitt på dagen, tror det var allt damm på handduksavdelningen som var boven i dramat. Så resten av dagen höll jag mig borta från handdukarna.

Var helt slut när jag kom hem strax efter 4. Så nu har Lester och jag legat på soffan och gosat i 2timmar.

Lester ligger och snuttar i mitt hår. Mys.

Jag har kollat på världscuppshoppningen från Lyon, Roffe kom på 5e plats. heja heja.

Väntar nu på att Kristian ska ringa och medela mig om vilken tid min kebebtallrik kommer anlända hem till Ada så att jag kan åka dit och käka. Nu ringde han, ska hem till Ada om 15min.

Dagens grimas


Fin middag hos Liza

Igår kväll bjöd Olof och Liza på riktigt fin middag hemma hos Liza. Det var ett tag sen vi sågs sist så det var roligt.
Kajan och Lizas kompis Cissi + pojkvän var oxå med. Bra litet middags gäng. Och maten var riktigt god! Det verkar som de flesta av mina vänner är mäste kockar...

Jag blev trött vid kl 10 men Kristian ville stanna en stund till så jag fick sova på soffan i 1½ timme medans dom andra lekte vidare innan vi slutligen tackades för oss runt halv 12. Bra kväll.

Rekord rekord rekord

Jag bara kopierar det som står på Gekås bloggen...

http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/2010/10/rekordmycket-folk-i-ullared-idag.html#comments

"Vi kan rapportera att det idag lördag är rekordmycket folk i Ullared!

Redan innan kl. 9 i morse befann sig 6000 personer i Ullared. 4800 av dem kunde köa sin väg in i det stora gula varuhuset innan dörrarna stängdes för första gången under dagen.


Varuhusets 6000 kundvagnar tog snabbt slut, vilket bidragit till att det även vid kundvagnsskjulen bildats en lång kö. Det tidigare bussrekordet på 65 bussar i Ullared på en dag ryker idag all världens väg. Det inträffade den 8 november 2008 då kön in i varuhuset blev 2,7 kilometer lång! Gekås VD Boris Lennerhov meddelar i skrivande stund att det för närvarande är 80 bussar i den lilla byn."

Har hört talas om försäljningssiffror runt 25,7milj, men vet ej 100% vad vi slutade på igår.


Kaos på kaos

Asså, jag börjar tro att alla Gekås kunder inte komm dit för att shoppa, utan för att träffa mig: för det är bara dom helgerna som jag jobbar som det är kaos och nya försäljnings rekord. Helgerna som jag inte jobbar så har dom det ganska soft har jag fått höra. Haha.

Känndes inte som vi fick mycket gjort på jobbet idag. Det var så mycket folk så vi kom knappt fram i butiken. Vi gick mest runt och såg glada och hjälpsamma ut. Jo, lite varor fick vi allt upp på hyllorena med.
Lite nytt folk hade vi fått på avdelningen med, trevligt folk. Det är väldigt mycket trevligt folk på avdelningen nu så det är riktigt roligt att jobba.

Ska blir spännande att se försäljningssiffrorna... Men nu ska jag slappa!

Dagens grimas


Lugn fredag

Hmm, undra vad jag gjorde igår? Typ slappade..?
Jo jag var ju i skolan först på morgonen, hade historia. Handlade påvägen hem.
Men annars så slappade jag nog bara fram til kl5 då jag åkte och jobbade. Och när jag var klar på jobbet lagade jag mat för att sedan slappa ännu mera. Haha Meningslös men ganska bra dag.

Alla rätt!

Känner mig nöjd med mig själv idag: I onsdags fick jag tillbaka religon B provet - VG, idag fick vi tillbaka Historia B provet - VG! Förra veckan fick vi tillbaka psykologi B provet - VG och i veckan skrev vi samhäll B prov och det känns ju som jag borde ha grejat VG?

Och nu alldeles nyss så fick jag 10 rätt av 10 i Brunchrapportens nyhetsquiz!
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3182


Wow, min hjärna är i toppform!

Heja Elefanterna!

Tänk, man skulle ha med sig en flock elefanter vart man än gick. Då skulle man vara säker, för dom ställer upp för flocken. Heja elefanterna!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8038007.ab

"Elefantungen skulle dricka med familjen.Då slog krokodilen till – och bet sig fast i snabeln.– Hela flocken blev som tokig och sprang till undsättning, säger amatörfotografen Johan Opperman till Daily Mail."

Dagens grimas


Stuvade makaroner

Aa, dagen igår var väldigt slapp. Vet inte riktigt vad jag gjorde faktiskt... Typ tvättade lite och diskade lite. Bra dag.
På kvällen böd Ada på mat, det börjar bli en vana att bara åka dit och käka imellanåt. Falukorv med stuvade makaroner. Mumsigt värre, specielt med tanke på att jag inte klarar av att göra stuvade makaroner. Jag vet hur man gör och det är jätte lätt bla bla bla. Men det går alltid åt h**vete när jag ska försöka.
Men Ada lyckades!
Gosade lite med Kisen framför tv-n och sen åkte vi hem och sov.


Kisen och jag

Mys i sängen och ändrade planer

Mmm, ligger nerbäddad i sängen med datorn i knät. Fönstret är öppet så det är svinkallt i rummet men under mitt täcke har jag det bra.
Har faktiskt varit upp i dag, har varit nere i tvättstugan och jag är faktiskt påklädd.

Men jag skulle kolla på Cougar Town på Kanal5 play eftersom jag missade avsnittet i tisdags. Men då visar det sig att kanal5 är snåla och vill ha betalt för att man ska kolla på det. Bajs på dom! Jag har satt påminnelse i telefonen så att jag inte ska missa reprisen på söndag. Men jag blev hur som helt kvar i sängen.

Ska snart ner till tvättstugan igen, och så ska det göras lite skolarbete är det tänkt.

Sen var det tänkt att jag skulle rida Lina i eftermiddag och sedan följa med Victoria på träning för Peter Eriksson. Men det blir tydligen inget med det. Beroende på hur vädret blir och hur Victoria mår i eftermiddag så kanske det blir en lite sväng på Lina ändå men någon träning verkar det inte bli. Tråkigt...

Dagens grimas


Lila för en självklarhet

Har haft ett lila linne, en skjorta med lila i samt lila nagellack!

Tycker det är sjävklart att alla ska kunna vara öppna med sin sexuellaläggning! Därmed har jag idag varit nog med att bära lila!

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=159978240689093&index=1
"Onsdag 27 oktober vill jag uppmana alla - oavsett sexuell läggning, ursprung, kön och ålder - att bära något lila. Gör du det säger du "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna."

Prov och prov

Härligt att börja dagen med att skriva prov i samhällskunskap B. Det känndes dock helt okey, får hoppas att läraren också tycker det när han ska rätta provet.

Efter provet blev vi ett gäng från klassen som blev sisstandes i 3 timmar och pratade om allt och inget, vi hade tänkt plugga men det blev visst inte så mycket med det. Ehe.

Tog en sväng ner till gymmet för att röra lite på fläsket och sedan fick jag stoppa lite mat i magen innan det var dax för lektion. Vi fick tillbaka provet vi skrev förra veckan. VG! Weho! Religon B är det vi pratar om nu.
Sen bestämdes det att Carro, Elin och jag ska göra ett arbete om Wicca rörelsen, det blir nog roligt.

Handlade påvägen hem och svängede inom kristians morbrors bilverkstad och fick min motorolja påfylld.
Sen var det jobba som gällde.
Nu har jag lagat mat och ätit. Väntar på att Mamma ska ringa upp mig...

Dagens grimas


Riddag

Började denna tisdag med att dammsuga och moppa hela lägenheten samt öppna alla fönster för att vädra ordentligt. Känns alltid skönt med en ren och fräsch lägenhet.

Sen åkte jag ner till Gällsås för att rida på lille Tiger som blivit bättre i knät. Vi tog en liten skritt och trav tur i skogen. Myspys i det super härliga höstvädret. Tiger själv hade nog velat trava mer och kanske galloperat men jag tyckte det känndes lite onödigt att pressa för mycket på knät.

Efter Tiger åkte jag till Skrea för att rida Lina och Calle.

Victoria var med mig när jag tog in Lina från hagen och vi lämnade Mocca kvar utan sin mamma men med sällskap av Messalina och Mecka. Mocca gnäggade lite men annars verkade hon inte bry sig så mycket om att mamma Lina försvann.
Så jag och Lina red ut på en tur. Lina tyckte verkligen det var jätte roligt att få springa i skogen. Tråkigt bara att hon har så dålig kondition, men det ska vi jobba på.

Sen var det Calles tur att motionera blev även där en lite runda i skogen. Han höll på att tramsa lite men i det stora hela så var det en trevlig liten tur.

Det är konstigt hur jag har gott från att inte ha någon häst att rida till att ha hela tre stycken. Men jag är verkligen glad att jag har det!

R.I.P Bläckfisken Paul

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article8023254.ab

Tråkiga nyheter, super tippande tyska bläckfisken Paul är död. Ytterst sorgligt, vem ska nu tippa resultat i VM?
Dock framgår det ingenstans hur han dog, men dom säger att 2,5år är gammalt för en bläckfisk så jag utgår ifrån att han dog av ålderdom.

Vila i frid lilla bläckisen Paul!

Stallkamera

Åh, spännande hemsida!

http://www.stallkamera.de/beerbaum/index.php

Man kan kolla vad Ludger Beerbaums stjärnhäst Coupe de Coeur gör i sin box, när som helst dygnet runt. Haha
Det var kommentatorerna på världscupshoppningen som tipsade om sidan i söndags. Dock gick det inte så bra för Ludger och Coupe de Coeur då...

Just nu ligger Coupe de Coeur och sover!

Dagens grimas


En såndär vanlig måndag

Hopp, började med sovmorgon. Sen kollade jag på nya Gossip Girl avsnittet, mmm.
Käkkade och sen var det skola. Vi fick inte tillbaka våra historia prov, grr på läraren som inte hade rättat dem!
Gymmade lite snabbt innan jag åkte till jobbet.
Handlade på hemvägen och väl hemma fixade jag ihop en en ris och kasslerlåda samt kollade på Ullared och sen Svenska Hollywoodfruar.

En helt vanlig måndag....

Flygplatser

Måste ju säga att Mamma och Pappa gjorde ett bra val när dom flyttade från världens sämta flygplats på att hålla tiden till världens 3e bästa flygplats på att hålla tiden!

Inte för att jag kan minnas att vi hade några problem nån gång när vi flög från Kina?
Och därimot har vi faktiskt alla blivit försenade från Houston...
Märkligt...http://www.aftonbladet.se/resa/flyg/article8003957.ab

Dagens grimas


Älggryta

Seg dag igår. På kvällen blev vi bjudna på mat hos Ada, hans jaktlag hade skjutit en älg så det var självklart älg på menyn! Riktigt god älggryta, vem anade att Ada var en sådan mästerkock? Patrik, Kubbe och Hanna var oxå med och käkade.
Börjar bli lite av en söndagstradition att vi käkar tillsammans, iaf jag, Kristian, Ada och Patrik. Men det är rätt trevligt!
Efter maten segade vi framför tv-n, jag fick soffan för mig själv vilket resulterade i att jag typ somnade. Vid 10tiden hade Kristian och Ada kollat klart på nån konstig film så jag fick äntligen åka hem till min säng...

Seg söndag

Hade lite svårt att sova i morses då det inte längre bara var Ella som ville sova med mig utan även Troja ville vara med. Inte helt lätt att sova när dom monstrerna bråkar om vem som ska ligga närmast en. Haha.


Ella och Troja lyckades tillslut lägga sig till ro.

När alla i huset var vakna åkte vi och kollade när Lisses mamma tränade dressyr på My. Och på tillbaka vägen köpte vi frukost. Att äta frukost halv 1 på dagen är ju allid trevligt. Haha.

Kom hem vid halv 3 och har bara legat och slappat på soffan.

Nu började sänningarna från världscuppen i Helsingfors på Svt. Hästhoppning asså... Kuligt kuligt. Det är ju inte varje dag de visar häst.sport på tv. Nu ska Malin hoppa! Weho, hon blev felfri!

Dagens grimas


Lördagen

Calle och jag lyckades pricka in ridturen precis när det inte regnade! Så vi slapp bli blöta, inte helt fel.

När Calle hade blivit motionerad åke jag hem till Lisse. Vi hade det allmänt trevligt med att fixa oss och snacka massa skit. Sen blev det en lite runda på stan. Träffade lite trevligt folk som jag ej sätt på länge, sånt är alltid kul!
Ja, en allmänt trevlig kväll helt enkelt.

Fick sällskap i sängen under natten i form av Lisses hund Ella, hon tar mycket plats. Men det var ganska mysigt.

Regn och rusk

Åh, regn, regn, regn... Och jag som ska rida Calle i eftermiddag! Det blir nog till att dra på mig regnkläderna.

Men än så länge behöver jag inte bry mig, ligger i soffan och har det mysigt framför tv-n. Lester har oxå valt att stanna inne idag, stackars Kristian därimot är ute i skogen och spelar paintboll. Moahaha!

Ska packa ihop lite saker till ikväll, ska hem till Lisse och senare på kvällen drar vi ut på stan och ska dansa. Ska bli riktigt kul.

Nu ska jag sitta och hoppas på att det ska sluta regna!

Dagens grimas

Surprise!

Anastasia

Inte det bästa från filmen, men det var inte lätt att hitta det jag ville på Youtube.
Blir på så bra humör varje gång jag ser filmen!


Harry Potter

Har precis haft besök av Nena. Alltid lika mysigt.

Vi har kollat på Harry Potter och fenixorden + Harry Potter och halvblodsprinsen. Jag fick nämligen en box med de 5 första harry Potter filmerna på posten idag, och Halvblodsprinsen kom för några veckor sedan. Så behövde någon som kunde kolla på filmerna med mig nu när jag har köpte dem.

Vi har med andra ord kollat Harry Potter, blivit tjocka och snackat en massor! Väldigt fin fredagskväll.

Nu kollar jag på Anastasia, favoritfilmen från när jag var liten!

Prov och Callehästen

Historiaprov var först på schemat idag. Känndes helt ok, blir förvånad om jag inte ficksat ett G minst.
Efter provet satt vi ett gäng och snackade och hade det allmänt trevligt en stund. Börjar bli lite kompis med vissa i klassen, det är alltid trevligt med lite vänner...

Kl11 var jag på plats nere i Falkenberg, Callehästen behövde lite motion då matte Victoria har fullt upp med renovering av hus och flytt. Men jag ställer mer än gärna upp när det är hästar som behövs ridas!
Det blev en tur till stranden, Calle tyckte inte om vågorna så han ville inte gå nära vattnet, men vi kunde trava lite längre upp på stranden. Det var mysigt.

Handlade påvägen hem.

Btw, för den som undrar så finns det inte en skymt av snön som kom igår. Fint väder med sol hela dagen!

Veterinärs besök

Hopp, det var ingen långvarig snö inte. Sol på eftermiddagen = tö, regn nu på kvällen = sista snön försvinner.

Lester och jag åkte iaf ner till Slöinge. Lester jamade, jamade och jamade. Han tycker verkligen inte om att åka bil, stackarn.
Vi behövde iaf inte vänta så länge. Och väl inte hos veterinären gick det snabbt. Veterinären tyckte att Lester var i aldeles utmärkt skick och han fick sitt vaccin. Snabbt och lätt.
Så nu ska vi förhoppningsvis ine behöva åka tillbaka på ett år.


Lester ligger i väntrummet och väntar


Lester inne hos veterinären

Underligt väder

Vaknade vid 9 tiden - strålande sol ute
Hoppar i bilen och åker mot Vessige kl11 - molningt
Kommit halvvägs till Vessige ca 11.10 - snö!?
Åker från Vessige 11.30 - fortfarande en massa snö
Kommer till Gällsås ca 11.50 - en j*vla massa snö!
Åker från Gällsås ca 12.20 - det har börjar töa?
Nu, dvs 13.05 - ingen nederbörd och det verkar töa

Jag förstår inte...

Blev ingen promenad med Tiger, bara borstade av honom och la på ett varmt och gosigt täcke för han var aldeles genomblöt. Filippa hade ju haft turen att få på sig ett täcke direkt på morgonen.


Såhär såg det ut när jag skulle hämta in Tiger från hagen.

Sur Lesterkatt

Lesterkatten är lite sur...

Just nu ligger han på mattan i vardagsrummet och hanlvsover. Men för bara en lite stund sedan sprang han runt och jamada och gjorde allt han kunde för att få uppmärksamhet.
Han vill nämligen gå ut, men det får han inte.
Går han ut nu så är oddsen att han är hemma till kl16.30 när vi ska åka ner till Slöinge inte så stora.

För dem som inte vet så bor farbror veterinären i Slöinge, och Lester ska dit och får lite trevliga sprutor.

Men nu har han som sagt gett upp och sover istället, hoppas han kan fortsätta sova resten av dagen med, för det är inte kul att ha en jobbig katt!

Dagens grimas


Funderar lite

Funderar lite...

Undrar vad fransmännen hade för roligt planerat för de två åren som de är så arga över att det kommer bli tvugna att jobba ist för att vara pensionärer..?

Var hittar Grannfejden alla människor som medverkar i serien? Och får dessa personer psykologhjälp efteråt? För det kan ju inte stå rätt till när vuxna människor bråkar som folk i det programet gör...

Varför är det så poppis att ha franska låtar i reklamer nu för tiden? Det är irreterande för Kristian frågar varje gång vad dom sjunger, jobbig fråga att få 3*/reklampaus... (skulle visserligen kunna säga åt kristian att sluta fråga, men det är roligare att skylla på reklamerna)

Varför har H&M en låt där en tjej sjunger "when i was a young boy" i alla reklamer förutom den då det faktiskt är en mannlig modell?

Sånt som jag funderar över på onsdagskvällar...

Ponnnyhoppning med inlines?

Min vän Antonia "Keno" Wrede hade lagt upp denna på FB, kan inte låta bli att visa den här.
Kanska något man ska satsa på? Jag kan trots allt både rida och åka inlines...

Zaz - Je veux

Zaz - Je veux


Prov och klänningar

Åh, upp kl 6.40 inte roligt.
Samhällslektion först, brukar vara 2 timmar men vi hade bara en timmes lektion idag. Tråkigt tyckte jag, för jag var glad för idag skulle jag bara ha 2 timmars håltimme, men nu så fick jag ju 3 timmars håltimme. Blä på det.

Fick i allefall pluggat en hel det, samt renskrivet lite saker. Sen fick det bli en liten sväng på stan och lite mat innan jag gick tillbaka till skolan för att skriva prov. Religon B var det som gällde, känner att jag nog kan ha fixat ett VG iaf. Känner mig nöjd.

Efter provet gymmade jag en stund, skönt att svettas lite. När jag kom hem fick jag en glad överaskning: det låg 2 paket o brevlådan. I dessa paket låga min klänningar från Nelly.com jag beställt. Trodde inte dom skulle komma så fort. Har såklart redan provat alla 3 (i ena paket låg det 2 och i det andra 1) och känner mig nöjd. Så nu längtar jag tills lördag när jag och Lisse ska ut så jag får andvända iaf en av dem.

Dagens grimas


Ny mat

Gårdagens eftermiddag ägnade jag åt plugg och städning. Sen blev det lite jobb.
Handlade påvägen hem för att laga en ny maträtt, alltså något jag aldrig gjort innan. Ädelostbiff tor jag det hette, riktigt gott blev det! Kristian och Ada kan intyga...
Sen var det en lugn kväll framför tv-n. Cougar Town är ett sjukt bra program!

Promenad med Tiger

Fick veta igår att lilla Tiger har blivit lite svullen i höger framknä. Så det blev ingen ridning idag. Men lite mys i stallet och en promead fick det bli.

Vi gick ner till Gällsjön och tillbaka, tog ca 20-25min kanske. Tiger tyckte inte det var så kul att gå hemmifrån och segade väldigt mycket, men på hemvägen gick det av bara farten! Knashäst, han vet ju att han alltid får ett äpple när han kommer hem.


Tiger nere vid Gällsjön


Tiger och jag

En tops i näsan

Som jag har nämlit innan så har Kristian fått nån dum odödlig bakteri i sig, MRSA heter den visst. Så nu ville farbror doktotn kolla så att inte jag oxå har det.
Var på vårdcentralen i Ullared runt halv 9 i morses. Blev förvånad över hur kort tid jag behövde sitta i väntrummet, brukar annars ha sån otur i Ullared.

Sköterskan som skulle testa mig körde upp en mega stor tops i näsan på mig, inte allt för mysigt och sedan körde hon ner en till i halsen. Så nu ska topsen testas och sen får vi väll se om bakterierna har bosatt sig i min kropp med eller ej. Spännande... eller inte.

Dagens grimas


Weho

Kollade nyss på vaderkanalen.seSNÖ!

Fast sen kommer det regn så då är det inte lika kul längre...

Nytt rekord

Ojdå! Jag tyckte inte att det var så väldans farligt mycket folk på jobbet i lördags, och verkligen inte mer än förra lördagens som jag jobbade. Så blev lite förvånad nu när jag läste detta!

"I helgen var det dags för rekord igen här på Gekås Ullared! I lördags stannade kassans räkneverk på hela 25,1 miljoner kronor vi dagens slut. Detta var en finputning av det (2 veckor) gamla rekordet med en halv miljon. Bra jobbat alla ni kunder och Gekås-arbetare som var här och bidrog till rekordet!"

http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/2010/10/nytt-forsaljningsrekord-i-helgen.html#comments

Prov från sängen

Åh, börjar gilla det här med att läsa på distans. Vem kan inte gilla att göra ett prov liggands i sängen med en mysig katt i knät?!

Skrev ju franska prov förra veckan, och nu var det dax för den muntilga delen. Fick inte helt oväntat full pott på muntliga delen och förståelsedelen. Dock förstade min förmåga att stava som en kratta lite för mig i det skriftliga från förra veckan, så som slutbetyg har jag nu fått ett VG i Franska steg 1.

Hade ju såklart hoppats på ett MVG men men. Nu är franska kursen slut, får se om jag kanske fortsätter men resten av kurserna med...


Såhär såg det ut när jag gjorde prov hemmifrån via telefon


Dagens grimas


Helgen

Jobb jobb hela helgen, det var länge sedan jag var så trötts som jag var igår kväll...

-Lördagen på Gekås gick fint, mycket folk men inte lika mycket som sist. Vi hade lite problem med att få tag i tomma vagnar att lägga saker som ej hör till våran avdelning i, men vi lyckades på något vis.

Eftersom denna hösten verkar bli väldigt bra för Gekås så har dom anställt lite nytt folk. Väldigt trevliga människor har vi fått till våran avdelning!

Lördagskväll var vi i Lindome hos Thomas och Ann-sofie för att fira Ann-sofies födelsedag. Trevligt och god mat. Men eftersom jag skulle upp tidigt även på söndagen så åka vi hemmåt redan vi 10 tiden, Kristian Farmor och Farfar åka med oss så det blev en omväg om Falkenberg vilket gjorde att vi inte var hemma förens halv 12. Då var jag trött.

-Igår var det inte fatligt alls på jobbet, mycket folk såklart men jag hade nästan väntat mig mer. Men eftersom det blev ganska så sent i lördags så var jag otroligt trött! Största delen av dagen var jag på jul-torget, vilket kan vara lite förvirrande för då tror folk att man kan svara på frågor om allt julpynt + väskor och annat som är i närheten. Man känner sig så otroligt dum när man inte kan svara på en fråga, men jag kan ju inte hjälpa att jag bara vet saker om ting om gardiner och dukar...

När jag kom hem åka Kristian och jag ner till Ugglarp. Ada och Linus var strandsatta där hos patrik och Kubbe efter en utekväll i hamstad och ville ha skjuts hem. Som betalning fick vi mat i Ugglar, helt ok. Så vi satt där hos Patrik och Kubbe och hade det trevligt en stund innan vi åka hem till Ada där vi satt och kollade på tv en stund.

Vid 9 tiden höll jag på att somna så vi åkte hem, somnade bums!

Igår

Relativt händelselös dag igår.
Skola
Gym
Fixa hemma
Jobba

Sen på kvällen åt jag pizza hos Ada. Linus, Per och Patrik var oxå där, fast Kristian och grabbarna hade ätit  på PPs medans jag jobbat och hade bara tagit med en pizza till mig.

Lilla hopphästen

Så, nu är alla hästar ridna för dagen.

Lina tyckte det var super kul att få gå på banan. Och Mocca skötte sig ganska bra nästan hela tiden.
Victoria byggt två små hinder som jag och Lina skulle hoppa, då passade Mocca på att visa vad hon ska satsa på när hon blir stor: hopphäst! Preics när Victoria byggt klart det ena hindra så hopp! Så var Mocca på andra sidan hindret... Det var ca 50-60cm högt och Mocca hoppade riktigt fint.
Sen hoppade även jag och Lina några gånger, super kul tyckte vi båda! Och svettiga blev vi med. haha.

 
Mocca

När Lina och Mocca var tillbaka i hagen så var det Calles tur att få komma ut. Det var inte tänkt att jag skulle rida honom från början, men Victoria hade en stressig dag så hon frågade om jag inte kunda rida honom med.
Rida Calle tackar man aldrig nej till! Blev en riktigt trevlig tur i skogen.


Callehästen

Så nu är alla hästar ridna och glada! Och jag är med glad.


Häst-dag

Uh, min lediga torsdag är inte så ledig. Hästar stå på schemat hela dagen!

Var nere hos Tiger kl9. Var ute på en tur i solen med honom Johannas mamma och filippa, och hunden Agnes följde oxå med. Riktigt trevligt var det. Så nu är första hästen avklarad.

Ska slänga i mig lite mat och sedan åka bort och rida Lina, och sedan Calle.

Inte varje dag man rider 3 hästar, om man inte jobbar med hästar vill säga...


Dagens grimas


Onsdag

Asså dom här onsdagarna har gått från super tråkiga till super stressiga.

kl 8.00
Lektion
Plugg
Ringa veterinären och boka vaccinations tid till Lester
Gymma
Lunch
Lektion
Hem en snabbis
Jobba
Hemma
Kl 19.00

Puh, nu har jag iaf fått i mig mumsiga tortelinis och slappar framföv tv-n.

Dagens grimas


Chipskatten

Lesterkatten och jag äter chips, det tycker vi är gott!


Chips!


Chipspuss!

Ridning och biltvätt

Var nere och red Tiger nu på förmiddagen. Johannas mamma följde med på sin häst Filippa. Det var en trevlig ridtur i riktigt fint väder! Tiger är så mysig.

Efter ridningen åkte jag hem en sväng och käkade. Sen körde jag bort till kristians föräldrar och städade och tvättade bilen. Det behövdes verkligen! Men nu är den så snygg så. Tråkigt bara att det troligtvis är lika sketen igen om en veckan...

När bilen var ren åkte jag och kristians mamma på en liten tur för att leta efter en presten till Kristians syster Ann-so, men vi hittade ej vad vi letade efter.

Blir förhoppningsvis en lugn kväll, längtar till kl 22 då Cougar Town börjar!


Dagens grimas


Mys

Mys med Lesterkatten


Franska prov

Idag har jag haft fullt upp minssan!

-Franska prov kl9 - har ju gjort svårare prov om jag säger så
-Shopping - om nu att köpa ett linne för 45spänn kallas för shopping?
-Gymma - svetten och kallorierna bara forsade ut
-Skola - historia och psykologi
-Handla - mat alltså
-Jobba - att moppa golv är ju alltid kul

Nu ska det lagas mat och kollas på Ullared! Och gosa med Lesterkatten som ligger brevid mig i soffan och är mysig.

Dagens grimas


Gossip Girl

Åh, igår kväll var en bra kväll!
-Det bjöds på hamburgare hos Ada
-Och det var premiär för nya säsongen av GOSSIP GIRL!

Missade själva premiären på kanal5 eftersom vi satt hos Ada och åt då. Men direkt när vi kom hem kollade jag på det på kanal5play. Sjuukt bra avsnitt, kan knappt bärga mig till att jag får se resten av avsnitten.

Vi får ju inte glömma att jag även gosade en hel massa med Katten, Adas katt

Söta lilla Katten

Mera Tiger

Har även idag varit i Gällsås och ridit Tiger. Denna gången hade Johanna lånat sin mammas häst Filippa så hon också kunde rida. Så nu har Tiger och jag fått lära känna varandra ytterligare och jag kan fler ridvägar.

Tiger är en mysig liten häst, och idag visade han även att han kunde busa lite med, när vi galloperade drog han ner huvudet och gjorde ett litet bocksprång, men han skärpte sig så fort jag sa till honom. Lilla busen.


Lofty Tiger Woods

På tisdag ska jag rida med Johannas mamma.

Lax och glass

För ca 1½ år sedan var vi och hela Kristians familj upp i Idre en vecka. En kväll skulle hans föräldrar bjuda oss alla på fin middag på resturang, bara det att just den kvällen så låg Kristian och jag och spydde i varsin del av soffan, så vi stannade hemma medans resten av gänget käkade lyxiga ren-stekar.
Karin och Gert har sedan detta låvat att Krstian och jag oxå ska få äta fin mat, men det har inte blivit av...

Förens idag! Vi åkte alla fyra till Laxbutiken i Heberg och åt riktigt god mat. Jag tog en laxcaesarsallad som var otroligt god! Och till efterätt åt vi glass. Vi tog 3 kular var i en bägare, plus att det var fri tillgång på marrängen, strössel och kex! Mumsigt värre.


Inte helt fel!

Tråkigt att det är så dyrt för annars hade jag ätit där oftare, för det är ett riktigt trevligt ställe!

Dagens grimas


Fina katten

Min söta lilla Lesterkatt på sin favorit plats: i fönstret!
Lördags kväll

Lördags kvällen ägnades åt NHL hockey från Globen, chips, ropcky road fudge och gos med Lesterkatten.
Tyvärr så förlorade Sharks. Jag var trött så gick och la mig runt 12 tiden. Kristian var shaffis åt Ada och några andra så jag har ingen aning om när han var tillbaka.
Men det var en ganska bra lördags kväll.

Tiger

Var nere i Gällsås och red lille Tiger igår, han är så söt.
Började med att fixa honom i stallet och sedan tog vi en liten tur. Hans ägare Johanna följde med på cyckel och hennes hund Agnes följde också med. Fick lite tips om hur Tiger vill ha det när han bli riden och Johanna visade lite fina ridvägar.


Tiger


Ska rida honom i eftermiddag med.

Pigg katt

Verkar som Lesterkatten har blivit biverknings-fri. För idag har han ätit och nu är han ute och busar!
Han väckte mig kl5 i morses och ville gosa, min lilla myskatt. Sen sova han lite till innan han gick upp vid 8 tiden och ville ut.
Känns bra att han är pigg och glad som vanligt igen!

Dagens grimas


Trött katt

Avmaskade Lester härromdagen med ett nytt medel jag ej använt innan, ett lite starkare.
Läste i bipackssedlen att de kunde ge lite biverkningar, och de har de gjort!
Lester har sovit konstans i 2 dagar, är bara upp för att hitta någon annans stans att sova eller gå på toa. Och han har bara ätit några skinkbitar.

Men eftersom de stod att slöhet var en vanlig biverkning och han verkar inte direkt lida så är jag inte så orolig. Han får allt vara slö nån dag till innan jag ringer veterinären. Som btw var den som sa till mig att använda detta medel!

Just nu ligger han i mitt knä och myser, min trötta lilla katt!


My

Började dagen med en historia lektion. Sen sprang jag en liten sväng på stan för att köpa nagellack innan jag gymmade en liten stund. När jag hade svettats klart åkte jag ner till Simlångsdalen.

Käkade lunch med Lisse, sen fick vi åka och hämta hennes mamma på jobbet. Vi tryckte i oss lite bullar som Lisse hade bakat (sjukt goda!) och sedan gick vi ut i stallet. Även denna gång fick jag rida My, fin liten häst men lite knepig att rida. Tur att Lisse höll lektion för mig.


Jag och My

Jag och My

Resten av eftermiddagen/kvällen har vi suttit och flummat. Det är inte varje dag man skrattar så mycket ska jag säga! Haha. Och Lisse har tryckt i mig en hel massa bullar, gick nog upp en 5kg, minst!

Påvägen hem plockade jag upp pizza som Krstian och jag nu har tryckt i oss. Mums mums. Nu blir de att slöa framför tv resten av kvällen.

Dagens grimas


Fika med Jenny

Preics hemmkommen från Falkenberg.
Mötte upp Jenny på torget så åkte vi till Stålboms och fikade. Satt där i 2 timmar och tjötade. Vi har ju inte träffats sen i augusti så vi hade en hel del att säga, haha. Väldigt trevligt hade vi det iaf.

När vi kännde oss färdig fikade så tog vi en lite sväng in på ICA så att jag kunde köpa kattmat och sedan körde vi hemmåt. Det är bara en pytte omväg för mig att köra hem till Jenny så släppte av henne hos henne och körde sedan hem till min lilla Lesterkatt som bara vill sova.

Lester tycker inte om när det regnar, så han leker att han är en innekatt...


Lester och jag

Byxor

Ah! Ligger i sängen med datorn i knät pigg och glad. Lester ligger fortfarande i sin koja och sover.

Ska dra på mig ett par byxor oxh gå ner till tvättstugan. Sen ska jag in till Falkenberg och fika med Jenny från Gekås. Ska bli roliga för vi har inte träffats sen i sommras. Och så ska det jobbas lite i eftermiddag med.

Men först, byxor!

Dagens grimas


Sova

Wei, nu är klockan över 22, då kan gå och lägga sig utan att framstå som en tönt. (det är Kristian som anser att jag är en mes när jag vill sova innan kl22) Så det ska jag göra och jag behöver inte gå upp förens kl9 i morgon. Sova sova sova! Ska bara dra med Lester och kristian bort till sängen...

Onsdag igen

Åh, onsdag igen, det gillar inte jag och Lester, för då är vi tvugna att gå upp tidigt. Fick bokstavligen kasta ut Lester när jag skulle åka i morses. Haha.

Lektion
Plugg
Apoteket - avmaskningsmedel till Lesterkatten + boken Hälsoråd för katt
Gymmet
Mat
Lektion

Fick veta att jag fick VG på Psykologi B provet jag skrev i måndags, wei! Heja mig. Var tydligen bara något poäng från MVG...

Sedan jag kom hem har jag gosat med Kristian och Lester, avmaskat Lester och käkat baconröra med makaroner. Och så kollat en del på tv med...

Ganska bra onsdag ändå.

Dagens grimas


Mocca

Nu har jag varit i Skrea och ridit Lina och gosat med fölisarna.
Mocca blir bara bätte och bättre på att gå brevid Lina när jag rider. Hon börjar fortfarande bråka när jag rider i förväg och travar eller galloperar lite men för varje gång så sköter hos sig lite bättre, så det blir lättare och lättare för Victoria att hålla i den lilla tokfian.
Och Lina tycker det är så otroligt roligt att slippa tänkt på sin bebis en lite stund och att få gallopera på en lite  äng. Dock skulle det inte skada om hon kom i lite bättre kondition, en sommar på bete har gjort henne väldigt tjock. Haha


Jag, Lina och Mocca efter våran lilla tur, Victoria är fotograf.


Mocca


Mecka


Lina och Mocca

Både Mecka och Mocca håller på att tappa sin bebispäls, därför ser dom väldigt roliga ut just nu. Mocca ser ut att vara väldigt smutsig, men det är för att hon tappar sin ljusa päls och troligtvis kommer att bli mörkbrun nu när hon börjar växatill sig.

Fölisar

Hopp Hopp, kl är 9.10, jag är pigg och glad och ska åka bort till Skrea för att rida Lina och tämja fölisar.
Kommer bli en bra dag detta!

Har även en mysig Lesterkatt vid mina fötter här i sängen.

Dagens grimas


Måndag

Wei, provet känndes bra igår. Hade kolla på det mesta.

Kom ihåg att köpa bullar påvägen hem , köpte till och med två megastora bullar. Super goda var dom med.

Måndagskvällar betyder som vanligt Ullared, weho! Och sen vare CSI NY.

Bra måndag!

Rekordet

Taget från Ullaredsbloggen:

"Var du på shoppingäventyr i Ullared i lördags? Då märkte du säkert att du var långt ifrån ensam. Vi hade en hel massa besökare, som handlade för en hel massa pengar. Alla ni som var här bidrog till nytt försäljningsrekord, på 24,6 miljoner, det var hela 2,5 miljoner mer än det gamla rekordet från förra året.


Redan på fredagen var vi nära nytt rekord med 22,0 miljoner i kassan, och söndagen följde med 17,0 miljoner som är den största söndagen vi någonsin haft.
Vilken enastående shoppinghelg!
/Helena & Katarina"

http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/

Jises! Det var inga dåliga siffror....

Lily Allen - Friday Night

Lily Allen - Friday Night


Morgon med Lily Allen

Både Lester och jag stannade kvar i sängen när Kristian gick upp halv 7 i morses, gött! Istället gick vi upp pigga och glada kl9. Det är så mysigt när lesterkatten ligger och sover i sängen och man kan gosa när klockan ringer.

Har börjat dagen med Lily Allen på Spotify på hög volym. Det är grejer det! Har diskat helgens disk och pluggat inför prov i eftermiddag.

Nu har Lesterkatten gått ut och jag ska snart börja bege mig mot skolan. Måste komma ihåg att köpa bullar på vägen hem sen bara, är juh Kanlebullens dag idag!

Dagens grimas


Mycket på jobbet

Åh, nu är jag trött! Sicken helg det har varit.
Som tur var hade vi inte alls lite mycket kunder idag som igår, men det var tillräckligt. Förmiddagen fram till lunch var helt ok, vilket var tur eftersom vi låg långt efter från igår. Men efter lunch blev det mer, började bli kö en bit in på avdelningen runt 2 tiden. Blir ju kul att höra hur länge dom som har stängingen har fått stnna kvar.

Ska även bli spännande att se om helga hösten kommer bli såhär eller om det bara var just denna helgen.

Dagens grimas


Bild från igår

Kalas

Kalas för Kristians pappa igår, det bjöds på mat och tårta, riktigt mumsigt alltihopa (som vanligt när Kristians mamma står för maten). Orkade dock inte vara så social, hängde mest framför tv-n med Kristians kusiner.
Cyklade hem vid 10-tiden, odck visade det sig att mina cykel knappt hade någon lufti däcken så jag fick leda cyklen halva vägen.

Låg och myst lite med Lester innan jag ganska så snabbt somnade, märkte ine ens när Kristian kom hem.

Rekord

Oj vad glad jag är att jag jobbade 6-15 igår, och inte 8-17 och hade stägning, för dom som hade stägning igår hade inte kommit ifrån Gekås förens kvart i 8, och vi stänger kl5! Dvs det tog ca 2½timme för alla kunder att ta sig igenom kassorna efter att vi hade stängt.

24miljoner ska vi tydligen ha sålt för...Det är helt sjukt! Är väldigt nyfiken på att få höra hur mycket folk det var sammanlagt under hela dagen.

Ingen kan ju påstå att jag har ett osocialt jobb iaf, haha.

Halvkaos på jobbet

Upp och hoppa kl 5, alltid lika trevligt att gå upp tidigt, ehe! Men det gick fint, pigg och glad var jag.

Fram till kl 11 var det ganska lugnt, som en valigt dag på Gekås. Men strax efter 11 så började det bli mer och mer folk och när jag kom tillbaka från lunchen halv2 så var det kö långt in på avdelningen. Så fick stå mitt i kön och plocka upp handdukar. Inte direkt idealt men det gick! Halv 3 la vi av upp plockandet helt och gick bara runt och småplockade i gångarna.

Är väldigt glad att jag slutde redan kl3, för när jag gick var det kö in på hela avdelningen. Usch usch, vi kommer ha mycket att städa i morgon!

Nu ska jag duscha och sen bli det kalas för Kristians pappa.

Dagens grimas


Lugn fredag

Hmm, hände visst inte så mycket mer idag. Åkte upp till Ullared och handlade lite, sen jobbade jag. Där i mellan blev det lite tv och nu efter jobbet har det blivit lite mat och mera tv.
Ingen super fredag så direkt.

Snart dax att hoppa i säng, ska upp kl5 i morgon för att vara på plats på Gekås kl6 och börja jobba. Jobbigt att gå upp kl5 men det ska bli rätt kul att få träffa folket på avdelningen igen.

Dagen så långt

Historia lektion på morgonen.
Sen gick jag en lite sväng på stan, hade spanat in en tröja i onsdags som jag inte köpte då som jag nu efter 2 dagars tänkade bestämt mig för att köpa. Så nu äger jag en sjukt snygg tröja med en tvättbjörn på från Gina Tricot. Köpte även lite roliga örhängen, måste bli bättre på att använda örhängen nu bara....
När jag var färig shoppad jag gick jag bort till gymmet och tränad. Tror jag kommer känna av både mina armar och mina ben i morgon.

Nu är jag hemma igen, har käkat och duschad och funderar nu på att ta tag i lite pluggande, har prov på måndag...

Dagens grimas


Pizza och racerbil

Fick tvättat all tvätt igår! Känner mig väldigt nöjd med mig själv.

På kvällen kom Ada på besök och vi käkade pizza. Det var mumsigt! Adas bil är på service så han har en lånebil så länge, en väldigt fräsig sådan. Kommer självklart inte ihåg vad det är för nån mer än att det var en Ford som såg väldigt sportig ut. Ada var väldigt nöjd med att få köra denna bilen i en dag eller två och tog med mig och Kristian på en liten sväng för att visa vad bilen gick för. Lite häftig, inte alltid man få åka sportbil.

Resten av kvällen halvsov vi framför tv-n. Var väldigt trött av nån andledning, så jobbigt är det ju inte att tvätta?

RSS 2.0