Andra dagen i kassan

Halv 8 började det jobbas i morses. Idag tillsmamans med Loic.
Första timme irrade vi mest runt hela gänget för team-leadern kunde inte bestämma sig för i vilka kassor vi skulle sitta.

Men när vi väl var på plats så satte jag mig direkt i säljningsposetion och började sälja. Tyvärr så har det regnat hela dagen och vi satt i kassan längst bort vilket tillsammans innebär väldigt lite kunder. Ett tag fick Loic be de andra att vägra ta emot gästerna och skicka den till mig så att jag skulle få träna. Lite fick jag allt sålt. Och när det inte var några gäster så förhörde Loic mig och allt som jag måste veta.

Efter lunch fick jag vara med Madeleine (inte min tyska kompis!) och Eva. Loic var tvungen att göra en annan grej och Eva höll ju ändå på att utbilda Madeleine så då kunde jag bara hänga på. Inte mycket som hände där heller men jag tror ändå vi lärde oss en del. Aldra sist efter att alla pengar var räknade och inlämnade så hade Loic en genomgång för mig och Madeleine om hur man säljer biljetter vid ett strömavbrott (som vi förhoppningsvis aldrig behöver uppleva). Vi skulle egentligen sluta 15.14 men Loic råkade dra över tiden lite så vi stämplade ut 15.24 ist.

Med mig hem fick jag även min lön! Och hemma i brevlådan väntade ett brev från banken så i morgon så får jag mitt franska konto att sätta in lönen på! Weho!

Kvällsmaten igår

Skypade med både Kristian och Mamma innan jag runt 19.30 gick hem till Helianna med min kamera + sladd så att hon kunde få bilderna från Paris i måndags. Det uppskattades.

20.00, eller kanske några minuter innan, så gick vi den långa vägen hem till Madeleien (Jag var väldigt ironsik nu, Madeleine och Helianna bor i lägenheterna brevid varandra = Madeleine och jag bli snart grannar).
Det visade sig att Madeleine var en riktigt mäster kock! Stekt kycklingfile med stekt potatis och sås, sjukt gott!

Förutom att äta så satt vi mest och pratade, ganska mycket jobb och lite allt möjligt annat.
Ett hett änme var vilket språk vi skulle prata med varandra. En tysk, en svensk och en finne som alla beffiner sig i frankrike, det är inte givet! Men eftersom Madeleine snart ska göra ett engelska test så bestämde vi oss för engelska så att hon skulle få träna ordentligt.

Runt 22.30 blev jag trött så jag tackade så mycket för mig och gick hem och la mig. Men det var en väldigt trevlig kväll!

Kid singing Justin Bieber's Baby

Madeleine visade denna för mig igår...
Hur söt är inte denna lilla grabben?

Kvällsmat

Åh, ikväll så slipper jag laga mat!
Min tyska vän Madeleine skickade sms till mig i morses (kl 05.29 för att vara exakt...) och bjöd in mig, Josefin och Helianna på kvällsmat. Jag är visserligen den enda som kunde, Helinna skulla nog med men ska inte äta. Men det blir nog trevligt tror jag.

Men först ska jag måla nagalrna och sedan gå till Helinna så att hon kan få alla Paris-bilderna från i måndags.


Första dagen i kassan

Mycket i huvudet just nu...
Men dagen har gått bra tycker jag. Är inte i närheten redo att sitta själv i kassan men ändå på god väg.

Jobbade 8.30-16.14. Fram till 11.30 lät jag min handledare Malika sköta kassan och jag satt bakom och observerade, hon berättade hela tiden precis vad hon gjorde och varför.
Sen var det min tur, självklart så var det ingen som ville köpa biljetter då. De få människorna som dök upp hade redan betalt sina biljetter och skulle bara hämta ut dem, så det kan jag nu!
Efter lunchen var det fortsatt lung, men det gjorde att vi kunda gå igenom lite olika papper och grejer.
Det klurigaste på hela dagen var nog att räkna kassan och lägga alla pengar och kuponger i rätt påsar. Men det lär man väll sig så småning om.

När kassan var stängd, alla papper och pengar inlämnade så hade jag fortfarande en stund kvar innan jag slutade så jag fick stå vid entren som jag brukar en halvtimme. Skönt med lite frisk luft...


Kvällen

Tog tåget bort till Val d´europe direkt efter jobbet för att handla mat.
Madeleine och Patricia som också varit med på utbildningen bor där borta så vi hade sällskap på vägen.

Jag börjar lära mig vart man hittar saker och ting på Auchn så det gick ganska så snabbt att handla. Han med bussen hem 18.02 vilket jag inte trodde jag skulle.

Kvällen har ägnats åt att blogga och lägga upp bilder på Facebook. Helt plötsligt så var klockan halv 9 och då kändes det som det var dags för kvällsmat, så det fick det bli. Och en snabb dusch efter det.

Nu skypas det med Kristian, och lite med Lester med såklart!

Ska ta bort mitt nagellack, bortsa tänder, ladda Ipoden med nya poddsändningar och sen blir det sängen! Kanske att det kollas på nått litet program på någon svensk play kanal innan det släcks ner helt för sömn...


Bio premiär?

Hmm...
Såg en väldigt fin affich igår som gjorde reklam för att filmen Esay Money, eller L´argent facile som den heter på franska, har premiär den 30mars.
Cool tycker nog många, affischen ser ganska så "hård" ut och vem gillar inte en sprillans ny action rulle?

Jo det ska jag tala om: alla vi svenskar som såg den förra vintern när den hade premiär i Sverige och inte kommer stå ut med att höra Joel Kinnaman prata franska!

Fransmän är inte alltid snabbast när det gäller att släppa filmern...

Esay Money = Snabba Cash

Tröjan

Disneyland tröjan som ajg köpte idag:


Inte lätt att hitta rätt

Asså jag var ganksa säker på att jag skulle till en bygnad som hette Pegasus, men när jag hoppade av bussen på hållplatsen som passande nog också hette Pegasus så visade det sig att det var ett stall. Kändes inte riktigt som rätt ställe att ha en kassautbildning på...
Började få lite bråttom så jag sprang bort till den andra busshållplatsen för att ta bussen till Baloo där jag hade fått höra att jag slulle vara från början.
Precis när jag skulle hoppa på bussen så hoppade min kollega Said av, även han skulle på utbildningen och han hade fått höra att vi skulle vara i en bygnad som hette Peter Pan. Så vi letade upp den.
Tillslut så hittade vi en snäll man som förstod var vi skulle vara när vi sa att vi skulle på kassautbildning. Det var i Peter Pan bygnaden, och en av utbildningssalarna hette Pegasus! Hmm...

Jaja, Alex, som var våran lärare för dagen, var också lite sen så han hade översende med våra sena minuter. Han själv hade först trott att vi skulle vara i Tarzan bygnade... Ni märker vilken koll folk har!
Hela förmiddagen så pladdrade han på om vilka former av betalningar vi tar emot, vilka ID kort som är giltiga och vad vi säljer för biljetter. Ganksa så logiskt allt, men har för sökerhets skull skrivit ner det mesta.

Vid 12tiden gick vi bort till Baloo och käkade lunch. Solen lös så vi satte oss utomhus, riktigt nice! Och så blev det såklart ett besök på Boutiue de Jessica, en affär som säljer utgående produkter till förmånligare preicer till oss anstälda. En svart Disney luvtröja för 11euro, kostar 35euro i butik för kunderna...

Under eftermiddagen fick vi börja kolla in kassasystemet ser ut i datorn. Väldigt mycket knappar och grejer att kunna, men ändå ganska logiskt så det lär man sig nog ganska så snabbt. Vi fick även prova på att byta biljettrullar och grejer.

Kl17 fick vi gå hem. Mycket i huvudet! I mogron ska vi börja prova på det i verkligheten, inte helt själva självklart! De 3 första dagarna kommer vi ha någon brevid och den 4e dagen blir det ett litet prov. Preics som sist med andra ord.

Dags för utbildning

Who, idag är det första dagen på min kassa-utbildning.
Har ingen aning om vad vi ska göra mer än att vi ska vara civilklädda och vara i en bygnad som heter Pegasus.
De nya gröna byxorna är på och jag hoppas på en bra dag!
9-17 är det som gäller.

Kläderna

Måste ju visa kläderna jag köpte idag!

Klänningen från H&M:

(klänningen är lite "uppuffad" äver magen på bilden, det ska inte vara så egetligen)

Byxkora från märket Pull & Bear på Citadium:

Var svårt att få en bra bild på hela byxorna, men dom är hel-tighta och gröna helt enkelt!

Paris med Helianna

Who, vilken dag! Jag är helt slut.

Strax efter 10 började vi resan in mot Paris. Första avhoppet blev på första sationen i zone 3. Vi har ju busskort för zone 4-5, så när vi skulle använda våra biljetter för "centum" som vi hade köpt så var vi tvugna att "validera" dem så fort vi kom in i zonen, annars räknas det som olåvlig åkning även om man har biljett. Så vi hoppade av, gick ut ur stationen, tog ett steg, vände helt om och gick in i stationen igen och hoppade på nästa tåg. Sjukt onödligt men men.

Nästa stop var Chatles Les Halles för att byta till RER B som tog oss till Notre Dame. Vi hade både redan varit där men är man turist så är man. Vi gick ett varv runt kyrkan och sedan var vi ganska nöjda.


Jag på baksidan av Notre Dame
   
Helianna framför Notre Dame.
Våren har kommit till Paris!
Notre Dame.

Vi hoppade på RER C som tog oss bort till Eifeltornet. Där köpte vi oss varsin biljet till att ta trapporna två våningar upp. Precis lika jobbigt som förra gången men så värt det! Och det tar faktiskt inte så lång tid att gå upp, och det är riktigt bra motion! Haha. Vi njöt av utsikten en stund och sedan gick vi ner igen. Vi gick bort en bit och posade lite framför Eifeltornet för att vi lite fina turistbilder som ju är obligatoriska!


Ett torn...
   
Lite utsiktsbilder...

Jag på den obligatoriska turistbilden

      
Och så lite fler fina bilder...

När vi hade kollat klart på det stora tornet så behövde vi kissa. Vi hittade en väldigt udda toalett: en stor grå "låda" mitt på trotoaren, ganska så hi-tech för dörren öppnade sig när man tryckte på en knapp, och HELA toaletten med golv och allt tvättas automatiskt mellan varje besök. Väldigt hygieniskt men väldigt tidskrävande.
Toabesöket var lite av en upplevelse i sig, det bästa: det var gratis!


Toaletten!

Nästa turistmål var Triumfbågen. Den är inte så spännande, inte spännande alls faktiskt. Vi tog varisn bild framför den, kollade på den i några minuter sen var vi nöjda. Vi vände oss om och började gå längs med Champs Elysee som börjar vid Triumfbågen. Många spännande affäreer fanns det. Helianna shoppade en del. Vi orkade inte riktigt gå hela Chaps Elysse utan vände efter ca halva, käkade på Donken och gick tillbaka till sationen för at ta RER A till ett annat shoppingställe.


Turist framför Triumfbågen
 
Helianna oh en skylt för Avenue des Champs Elysees.

Nästa shoppingmål var Citadium, affären där jag var med Joel och hans kompisar. Denna gången var jag rikare och köpte ett par byxor som jag suktat efter sedan jag var där sist. Precis som jag misstänkte så älskade Helianna denna affär så det blev lite mera shopping för henne. Efter Citadium blev det ett besök på H&M där jag införskaffade en fin fin klänning! Vi spanade även in Lafayet, gallerian där Chanel, Louis Vitoun Tiffany osv håller till, konstaterade att det var ju inget för oss men roligt att se.


Citadium, tre vångar med "street" kläder.

Efter all turisting och shopping så var vi helt slut. Så vi hoppade på tåget hem. Tåget tog ca 45min och vi behövde bara vänta på bussen några minuter så vi var hemma strax efter kl19. På bussen träffade jag Sebastian, en mexican som började samtidigt som mig och Helianna. Samtidigt som vi pratade så började Helianna prata med killen brevis henne, som visade sig ha läst svenska ett år på universitet. Var faktiskt impad av hans svenska för att bara ha lärt sig i skolan! Tror dock inte han hade nått med Disney att göra för han gick åt andra hållet när vi hoppade av bussen.

Nämde jag att vi haft strålande sol hela dagen? Sjukt bra dag har det varit!

Mot Paris

Yay, nu ska Helianna och jag hoppa på tåget mot Paris och leka turister.
Exakt vad som står på schemat är oklart, vi märker väll efter hand hur turistiga vi hinner vara.
Men solen lyser så vi ha bra förutsättningar!
Hej hopp!


Matlagning

Tvätten är klar så nu står det matlagning på schemat.
Datorn har fått följa med ut i köket så att jag ska kunnalyssna på P3 webbradio samtidigt.
Tonfiskröra med spagetti står på menyn.

Såhär ser det ut när jag lagar mat i vårt lilla kök.


Schema

Först och främst, fransmän börjar inte ränka den nya veckan från måndag, utan från söndagen.
Så när jag kollar på nästa veckas schema så jobbar jag 6dagar, men en enligt franska mått så jobbar jag bara 5 dagar då jag är ledig idag och idag är nästa vecka... Ja ni fattar!

Mitt schema v.13
Mån -/- Tis 9.00-17.00 Ons 8.30-16.14 Tors 7.30-15.14 Fre 8.30-16.14 Lör 7.30.15.14 Sön 7.30-15.14
Mitt schema v.14
Mån -/- Tis 8.30-16.14 Ons 8.00-15.44 Tors 8.30-16.14 Fre 8.00-15.44 Lör -/- Sön -?-

Sjukt nice att bara jobba mornar! Går hellre upp tidigt på morgonen och har eftermiddagen/kvällen ledig än att slöa på förmiddagen och jobba hela kvällen.

Pain au chocolat

Det bästa med frankrike: Pain au chocolat! Mmm
Fransk söndagsfrukost på hög nivå!
Tvättkris och frukost på franskt vis

Sov till 10 eller nått i morses, fick ju hålla på att ställa om klockan så jag blev lite förvirrad.

Planen för dagen var att ta en promenad och att tvätta.
Anade att jag skulle få problem med tvätten  då jag var osäker på hur stora pengar maskinen kunde växla. Gick ner och kollade och konstaterade att det kostar 4.30euro att tvätta, och maskinen tar emot högst 5euro sedlar. Jag hade bara liet småmynd och en 10euro sedel....

Men så kom jag på att jag ändå skulle gå bort till Marlene och lämna tillbaka hennes solkräm som hon glömde i min väska i torsdags, så kanske hon kunde växla min 10a.
Marlene hade bara precis pengar till sin egen tvätt. Men hon sa att jag kunde gå ner till bageriet i byn och köpa nått för dom hade faktiskt söndagsöppet. Sen kom hon på att hon inte hade någon frukost, så vi gick båda två bort till lilla byn.

Det visade sig vara ganska så söndagsöppet där, 2 bagerier, Carrefour hade öppet till 12.30 och det var en liten mini marknad på torget. Riktigt bra faktiskt, för fransmän har annars den dåliga vanan att stänga allt på söndagar.
Vi köpte oss lite pain au chocolat och promenerade sedan hem igen. Ca 30min promenad sammanlagt.

När vi kom tillbaka till La Bosirie så skulle Marlene hem till sin engelska kompis och tyckte att jag skulle följa med, så det gjorde jag. Det visade sig att den engelska kompisen, som heter Rachel hade en SVENSK rummskompis! Cecila från dalarna, hon är bara här på praktik och åker hem till sverige på lördag. Men det var trevligt att prata lite svenska. Och hon berätta att det tydligen bor lite svenska killar här med.

Ca 3timmar efter att jag gick till Marlene för att växla pengar så gick jag slutligen till tvätten och fick lagt in en maskin. 38kr för en tvätt är ganska dyrt så jag såg till att fylla den rejält!
Fattade det som att en tvätt tar 30min, det känns ganska snabbt, men men. Får gå ner om 5min och kolla om det verkligen redan är klart då.
Som tur är så ingår torktummlingen, sen hur lång tid den tar får man väll se....

Regn

Hade ställt klockan på 10.00 i morses för att hinna vakna och äta innan jag skulle börja jobba igen. Hade gärna sovit några timmar till akn jag säga.

12.16 började jag jobba. Idag var allt som vanligt och det flöt på väldigt bra hela eftermiddagen.
På kvällen började det regna, vilket självklart inte är så kul på ett jobb som mitt. Jag stod hela tiden under tak men man tycket ju väldigt synd om alla gäster.
Sen för att förvärra situationen lite så var jag tvungen att få huvudverk. Den gick visserligen över efter att en sjuksköterska på First Aid gett mig lite huvudverklstableter, men ändå, det var en timmes lidande i regnet.
Sista stunden flöt på ganska bra med. Det var väldigt många som ville gå ut samtidigt som alltid gör det lite krångligt men det gick.

Även idag hade bussarna bestämt sig för att inte sammarbeta. Fick vänta i 40min.

Men när jag väl kom hem så möttes jag av en lägenhet fylld av värmeljus. Det är ju Earth Hour, eller var, den slutade för  ca 10min sen. Gillade att mina lägenhetskompisar tar det på allvar.
Så nu sitter jag i soffan i vardagsrummet och bloggar bland värmeljusen och min lilla USB-driva datorlampa.

Nu har jag två lediga dagar att se fram emot!

Nattjobbet

Phu, nu är det färdigjobbat för några dagar frammåt. Så nu hinner jag blogga lite.

Igår jobbade jag alltså 16.16-00.00. Vilket är en väldigt udda tid en fredagskväll den här tiden på året då vi igentligen bara har öppet till 20.00. Men just igår kväll så hadde något företag hyrt parken och bjudit in 20 000 personer som då hade tillgång till parken från 17.30-00.00.

Vi hade kallat in massa extrapersonal som jag inte vet riktigt var de kom ifrån och alla ordinarei som kunde jobbade. Alla inbjudana hade fått ett mejl med inbjudan som det skulle visa i kassa för att få varsin biljett och ett armand.

Mitt jobb under största delen av kvällen var att kolla så att folk tog på sig sina armband och förklara för dem som hade missat det att de var tvungna att gå till kassan. De två sista timmarna så stod jag vid ingången, men det säjer ju sig sjölv att det inte är allt för mycket folk som vill gå in 2timmar innan man stänger. Så det var väääldigt lung, lite för lungt.

Det aldra sista så gjorde jag själva stängningen, det var en stor lättnad när vi äntligen stängde ner alla ingångar och bara har utgångarna öppna.

Lite tråkigt var ju att en buss gick 23.57 och nästa 00.52. Men jag och alla sndra som också slutade 00 fick snällt sitta och vänta... Var slutligen hemma strax efter 01 och då var det inte helt fel att få lägga sig i sängen!

Natten

Eftermiddagens/kvällens/nattens jobb gick bra.
Aldrig kul att jobba till 00.00 men det gick fint.
Var hemma 01.10 nångång...

Om 30min ska jag tillbaks till jobbet igen. Jobba 12.16-20.00.
Så nu måste det lagas mat så jag hinner äta innan.

Ha en bra dag!


Min promenad i bilder

Det blev en ca 1 timme lång promenad ute i solen och värmen.
Klädseln var mjukis halvkorts byxor, linne och tunn luvtröja. Nästan lite för mycket kläder!
Svettigt blev det...

Gick samma vända som jag och Helianna gick i tisdags, dvs först ut ur byn igenom lite bostadsområden, sen längs med en åker, sedan in i ett område som är under uppbygnad och sedan ner mot "centrum", där jag stannade och handlade lite smått, och sedan raka vägen hem igen längs med samma väg som bussen går.

   
Bostadsområdet tar slut och åkern börjar.
Gångbanan med en lite damm brevid.
Och bostadsområde under uppbygnad.


En liten ego bild på mig i solen

   
Mera bygge
Påväg mot centum
Rondellen i centum


Carrefour Market, där inhandlades det glass, isthe och en "svensk smörgås"

   
Min svenska smörgås, som förövrigt var väldigt god.
En liten sjö här i närheten som man kan gå/springa runt om man vill, eller ligga på gräset intill och slappa som jag såg flera göra idag.
Korsningen nedanför La Boisrie där busshållplatsen ligger.


Magny Le Hongre

(De små bilderna blir stora om man klickar på dem)

Vaken

Sov till 10.30. Får hoppas att det räcker för att hålla sig vaken till 01.30 inatt. Eller att hålla sig vaken är nog inte problem, men man ska vara glad och trevlig också!

Har dratt på mig lite myskläder och halvligger i sängen och lyssnar på P3s webbradio. Just nu P3 Populär. Bra!

Solen lyser och det är troligtvis ganska så varmt ute. Så funderar strakt på att ta en promenad innan det är dags för jobb 16.16. Har ju tid till det i alla fall.

SOVA!

Nähä, nu har jag hållt mig vaken i 2 timmar genom att kolla på Ana Gina Show på SVT-play. Bra underhållning men nu är jag verkligen trött!
Klockan är ändå över 00.15...

Btw så kom italienska nyligen hem, tror inte hon var riktigt nykter. Det har varit lite livat i en lägenhet här i närheten under kvällen, och är fortfarande hör man imellanåt. Tror nog hon hade varit på ett besök där borta.
Hon flummade runt lite, ursäktade sig för att hon gick och la sig i bara underkläder (?) och somnade sedan som en stock...

Nu ska jag göra detsamma, förutom flummandet och ursäktandet.

Trött men bör inte sova

Asså jag måste ju vara sömnmissbrukare eller nått. Som ca 12timmar inatt, och är redan trött! Har ju nätt och jämt varit vaken i 12 timmar...

Just ikväll så måste jag verkligen försöka hålla mig vaken en stund med så att jag kan sova länge i morgon förmiddag. För jag börjar inte jobba förens 16.16 och ska jobba ända till 00.00. Med tanke på att bussarna inte går allt för ofta vid den tiden så kommer jag vara hemma nån gång mellan 01 och 01.30. Trevligt!

Som sagt, vill typ gå och lägga mig redan nu men borde verkligen hålla mig vaken en stund till!
Får se om lite godis och smothi häljpet...

Berg och dalbanor!

Så, i eftermiddags så åkte min kollega Marlene och jag bort till Disney för att hon skulle visa mig runt på Walt Disney Studios, en dag försent men ändå.

Vi började med att gå till Toy Story Playland, där åkte vi en fritt fall likanande grej inspererad av de gröna leksakssoltaterna i Toy Story. Det var ca 30min kö, men vi (läs Marlene) snackade med en kille och förklarade att vi jobbar här, så om vi gick med på att inte sitta brevid varandra så lät han oss gå före. Det tackar man ju inte nej till! Haha.


Parachut training

Sen mötte Ceryl, Marlens kompis som jag känner från de första dagarna här då vi började samtidigt. Både han oh Marlene tyckte att Rock´n Roller Coaster var ett måste, så den fick det bli.
En berg och dalbana till Aerosmith musik var det. Snabbt gick det och upp och ner och åt alla håll. Riktigt bra faktiskt, och 15min kö var inte alls farligt.


Rock´n Roller Coaster

Efter den åkturen så kollade vi en liten stund på stunt showen, en show med bilar och grejer. Vi kollade bara en liten stund med det vi såg var riktgigt häftigt!

  
Lite bilder från shown. Bilen som hoppar hoppar baklänges! Men det är ju lite svårt att se på bilden, plus att efteråt så fick man veta att han inte alls hoppar baklänges, utan att hela bilen är bak och fram och föraren faktiskt sitter frammåt...

Efter shown gick vi till Cinemagique, där visar de en film som är en hyllning till filmen, typ. En snubbe blir insugen i en gammal film och färdas sedan igeom filmhistorien. Ganska roligt, och med väldigt trovärdiga specialefekter i form av regn, den var man inte riktigt berädd på! Filmen var ca30min lång och väldigt sevärd.


Cinemagique

Sist innan parken stängde så gick vi till Cruchs Coaster, en berg och dalbana med Hitta Nemo tema. Man sitter i ett sköldpaddskal och åker i störmmen utanför Australien precis som Neoms pappa och sköldpaddorna gör i filmen. Vi fick stå i kö i ca 40min innan vi fick åka. Men det var det värt. Efteråt ville Ceryl och Marlene åka igen, men helst utan atts tå i kö. Så vi (läs Marlene) snackade med en kille som lät oss gå före mer än halva kön så att vi snabbt fick åka en gång till. Det har sina fördelar att jobba på Disney!

Klockan 18 så skulle Marlene och Ceryl dra sig hemmåt. Jag kände för att njuta lite till av värmen och det fina vädret så jag gick en sväng i den "vanliga" parken. Har ju faktiskt inte sett hela den heller än så. Blev en promenad på ca 40min. Kändes ganska lagom. Lite bilder blev det med.

   
Lite trädgårdskonst och ett piratskepp


Spökhuset!

I väntan på bussen innan jag åkte hem så tog jag en sväng i affärerna i Disney Villag. Verkligen älskar Disney affärer! Vill typ köpa allt! Har fatiskt spanat in lite grejer som jag har bestämt mig för att köpa en dag när jag känner mig rik.

Var hemma vid 19.30, det var nog ganska lagom för jag kände att det började bli lite kallt att gå runt i bara legging, shorts och tröja... Och så var jag riktigt hungrig!

Men oj vilken rolig eftermiddag det har varit!

Ommöblering

Har ju haft det där problemet med att jag inte har nogon lampa vid min säng.
Har flera gånger funderat på att flytta fram sängen lite och ställe nattduksbordet bakom sängen, men har varit lite rädd för att sängen ska komma för nära dörren då och att det ska bli allmänt konstigt.

Men så igår så kommenterade min rumskompis att jag skulle kunna göra så. Tror faktiskt att hon skiter i att det skulle kunna bli mer praktikskt för mig utan är trött på att jag ha saker liggandes på golvet ovh tror att alla min sladdar och laddare ska få plats på nattduksbordet.

Men så nu i morses så gav jag det ett försök, det var ju knappast någon stor anstränging som behövdes för att dra fram sängen lite oh flytta på nattduksbordet. Blev faktiskt helt ok!
Så nu räcker sladden till lampan till ett väggutag och den står tillräckligt nära för att göra nytta.
Hade visserligen helst haft bordet brevid sängen ist för bakom, men där står det ju en balkongdörr.

Före:

Bild från en av de första daganra här i lägenheten, därav ingen riktigt påslakan och ett tomt bord.

Efter:
Så såhär ser det ut nu. Ska jag nog stå ut med i två veckor. Fast troligtvis så kommer jag möblera likadant hos Helianna eftersom lägenheten ser precis likadan ut.


Carambar

Till Mamma som undrade vilka Carambar jag åt:
Har köpt en påse Mini Mix Carambar, och ja, i den så finns dem med caramellsmak! Klart godaste.
Dock börjar mina käkar knaka oroväckande mycket om jag äter förmånga på rad...


Jag och mina mini carmbar!

En ny dag

Ingen play kanal ville funka riktigt igår, internet bråkade för mycket.
Men det gjorde inte så mycket. Jag var så trött att jag la ifrån mig datorn 21.20 och somnade ganska snabbt efter det.
Och så vaknade jag runt 9.30 i morses. Ca 12timmars sömn är lagom tycker jag!

Livet känns iaf lite bättre idag.
Och bättre blir det nog, i eftermiddag ska jag och min kollega Marlene roa oss på Walt Disney Studios!
Det är strålande sol ute så gissar på att det blir en toppen dag!


Hemlängtan och kvällsmat

Blev ingen promenad med Helianna, hon hade somnat när jag sms:ade henne, och när hon vakade så var det mörkt så då var det inte så spännande längre. Får bli en annan dag.

Skypade med Kristian innan, fick en så otrolig hemlängtan! Det blev en och en annan tår...
Trodde jag skulle klara mig ifrån det efter en sånhär bra dag, men icke.

Kristian konstaterade att mitt humör kunde ha och göra med att jag både är trött och hunrig och rådde mig till att äta mat. Men när man är ledsen och trött så står inte matlagning högt upp på listan över vad man vill göra precis.
Gjorde en blandning av mina nyttiga och goda flingor med mjölk, hälde upp ett glad med smothi och tog en chokladpuddig. Så det fick bli min kvällsmat. Det får räcka, är inte sugen på något alls! Förutom möjligtvis godis... Tur jag har en påse Carambar.

Nu ska jag leta upp något bra att kolla på på någon play-kanal och tycka synd om mig själv tills jag somnar,

Walt Disney Studios

Idag var det inte vanligt jobb som gällde utan jobb på grann-praken Walt Disney Studios 9.00-16.50
Detta innebar lite andra kläder, som tog en stund att leta upp och prova ut. Tur att jag åkte till jobbet extra tidigt!
Såhär blev resultatet:Själva jobbet var precis samma som vanligt, bara i lite mindre format. Bara ca 5 ingångar ist för typ 20 som vi har. Det var inte lika bra rottation på stället, vilket innbar färre raster, men det är smällar man får ta!

Det var inte bara jag från den vanliga parken utan även Susa var med. Så vi höll ihop nästan hela dagen.
Vi var båda överens om att Studios har ganska så roliga traditoner för sig som vi saker nere hos oss, tex så valdes 2 barn ut från kön på morgonen som fick gå in i förväg och sedan ta på sig en hatt och en sån grej man har när man säger "tagning" på en filminspeling och där med inviga parken för dagen genom att slå ihop den.

Sen på eftermiddagen var vi två stycken vid utgången. Då kunde en, i detta fallet jag, ha på sig en "musse-hand" och glatt vinka hejdå till alla barnen, väldigt uppskattat!
En liten kille nöjde sig inte med att vikna tillbaka, han kom fram och gav mig en kram! Hur glad blir man inte då?

Hela dagen haar vi haft strålande sol. Brydde mig inte ens om att hämta ut någon kappa på morgonen. Tyckte jag såg på nån skylt att det var 22c. Det var faktiskt lite väl häftigt när man stod med dessa kläderna på mitt i solen, undra hur detta ska gå i sommar?

Nu är jag hemma, väntar på att Helianna ska höra av sig så kanske det blir en liten kvällspromenad..?


Solig morgon

Solen lyser och fåglarna kvittrar. Känns helt ok att strax åka till jobbet!

Om jag tror rätt så ska jag jobba på Studios idag, åker lite extra tidigt för att dubbelkolla detta och isf hinna hämta ut det kläderna. Är inte samma i Disneyparken och Studios.

Ha en bra dag!

Dagens outfit

Nya mjukisshortsen och nya tröjan från H&M! Det gröna linnet är med ganska nytt, köpte på Gekås veckan innan jag flyttade.

Inte dåligt att springa runt klädd sånhär i slutet av mars!


Borde dock träna lite på min pose och att ställa datorn lite bättre så att mitt huvud oxå får vara med nästa gång...

Lägenhetsbyte

En till rolig sak har hänt idag.
Heliannas rumskompis ska flytta om två veckor. Då flyttar jag in till henne istället!
Vi kommer väldigt bra överens och har lite mer lika inställningar till hur saker och ting ska göras än vad jag och italienska har, så tror det blir toppen.
Inget exakt datum för flytten än, men ca två veckor.

Lägenheten ser exakt lika dan ut som den jag har nu och ligger ca 20m längre bort.
Detta kortet är taget från min nuvarande balkong, och härifrån ser man ganska så tydligt min nya trappuppgång och mitt nya vardagsrumfönster.Och när vi andå pratar om lägenheten, italienska och tyskan hade varit på IKEA idag och köpte lite nya möbler för att ersätta dem som försvann härrom dagen. Så nu har vi en lampa i rummet igen, som jag visserligen bara kan använda i två veckor men ändå.

Shopping och promenad

Vilken toppen dag!

Helianna och jag tog bussen till Val d´europe 11.42.
Först så behövde Helianna hörlurar och en extrn dvd-spelare. Jag fick agera lite tolk men för det mesta så fixade honom iköpen själv. Sen gick vi till Orange och fixade ett franskt mobil nr till henne, det var själva andledningen till att vi var där.
När det var avklarat så shoppade vi loss på H&M. Det var givetvis inte planerat att shoppa så men hittade en tröja, ett par short och ett par mjukisbyxor som jag inte kunde säga net till. 38 euro, dvs 350 kr för hela kalaset. Helt klart värt det!
Vi strosade vidare i affärena och käkade lunch på Donken.
Sist så blev det inhandling av mat. Vi irrade runt i den enroma mataffären en stund och kom ut därifrån ganska nöjda. Och så dyrt blev det inte heller.

När vi kom hem igen så konstaterade vi att det var aldeles för fint väder för att sitta inne och glo. Så vi drog på oss shortsen och gick en promenad runt byn. I lite mer än en timme var vi ute. Super härligt var det. Shorts och tröja och jag var inte i närheten av att frysa! Mmm.

   
Lite bilder från promenaden.

Nu är jag ganska trött, shopping och promenad tar på krafterna!
Får snart ta och laga lite mat och sen får det bli en lugn kväll.

Lugn morgon

Hade ställt klockan på 10.00 i morses, det är lagom! Hehe.

Gick upp och duschade och fixade mig.
Nu sitter jag ute i köket, har ätit frukost och målat naglarna.

Om 20min ska jag träffa Helianna så ska vi åka till Val d´Europe.

Dagens grimas


Utbildning

Vet ni vad jag märkte idag?!
Att nästa tisdag så ska jag börja min kassautbildning! Wei.
Trodde det skulle dröja iaf nån månad innan jag skulle få lära mig det.

Och när vi ändå pratar om jobbet, på onsdag ska jag jobba vid Ticketing på Studios ist för parken. Exakt samma jobb men andra kläder. Blir nog spännande.

Sol

Yey, jobbat 7-14.44. Soooft tid!

Min första öppning, men det var inget problem. Hade hört att öppningen skulle vara asdryg men jag tyckte det gick jätte lätt och smidigt. Kanske är en naturbegåvning?
Resten av dagen gick bra den med. Ovanligt lite krongel idag kändes det som. Kanske för att det var aningens mindre folk än i helgen...

Under ena rasten så fick jag och min kollega Luca gratis underhållning av en trollkarl. Han gjorde massa trix med en lite repbit. Mycket imponerande! Tänkt vilket folk man jobbar med...

Känndes väldigt bra att få säga tack och hej redan kl 14.44. Tråkigt dock att jag missade bussen hem med ca 30sek och fick sitta och vänta en halvtimme. Men det kunde varit värre. Satt på bänken i solen och kollade på Legend of the seeker i mobilen. När jag tänker efter så var det t o m ganska nice!

Försvunna möbler

Hmm. Händer mystiska saker här i lägenheten.

När jag kom hem igår uppteckte jag att tvbordet var bort. Tittar typ aldrig på tv så jag brydde mig inte så mycket. 
Nån timme senare när jag skypade med Kristian så uppteckte jag att den svarta hyllan som stått på mitt rum var borta, konstigt, men eftersom jag inte hade några grejer i hyllan så brydde jag mig fortfarande inte.
Senare på kvällen när det började mörkna så skulle jag tända golvlampan i sovrummet, då märker jag att den är ju oxå borta! Eftersom det inte finns någon taklampa och min nattduksborslampa är vid min fotgavel så använder jag den ganska så mycket!

Frågade min tyska lägenhetskompis Michele (?) vad som hade hänt. Det visade sig att dessa möbler hade tillhört en vän till Gabrilla, min rumskompis, och att hon hade velat ha tillbaka dem nu. Fullt förstårligt!
Vad som dock inte är förstårligt ät att jag har ett rum utan lampa! ycker dom att folk klarar sig på endast nattduksbordslampor?

Som tur var så fanns den en ganska stor skrivbordslampa som inte användes i vardagsrummet så jag fick ta den och ha brevid sängen så att jag iaf kan lite lite annat ljus än en pytte lampa vid fötterna.

Det roligaste med detta var nog att det tog flera timmar innan jag ens märkte att alla saker var borta. Tänk den dagen jag blir rånad, polisen kommer tycka jag är hel korkad när jag ringer 3 veckor senare och anmäler det. Haha


Söndag på jobbet

Idag var det 8-15.44 som gällde. Gillade den tiden. Bussarna gick bra, det är inte allt för tidigt och man kommer hem ganska tidigt.

Inte alls lika mycket folk idag som igår. Vilket inte betyder att det var lite folk...
Dagen flöt på ganska bra. Ganska många raster men det blir man ju inte ledsen för direkt!
På eftermiddagen var vi ett litet gäng som fick en lektion i säkerhet. Typ vad man ska göra om man misstänker att någon försöker smyga sig in i parken eller knarkar eller nått. Tog ca 30min, vet inte om jag blev så mycket klokare av det.

Sen var det slut för dagen. Är van vid att inte vara hemma förens vid 18 tiden så jag vet inte riktigt vad jag sak göra nu. Men jag hittar nog på något...

Vykort

Wei, jag har fått ett till vykort! Denna gången grån Morfar och Gunnel. Tack tack tack!


Lite bilder

Tog lite "backstage" bilder på jobbet idag.


En liiiiiten del av alla skåpen som vi har våra kläder i.


Ticketings "briefingroom" där vi träffas varje morgon. På tavlorna står det vem som ska jobbar var och när + annat som är bra att veta för dagen.


Ticketings scheman, så här får man hålla koll om man vill veta när man ska jobba.

Mycket folk

Jobbade 9-16.44 idag. Tråkig för mig att bussen gick 7.36... Satt en timme på jobbet och glodde innan jag fick börja. Men det finns en tv i "personal bygnaden" så jag satt och kollade på nyheterna.

Fick för första gången känna på hur det är när det är mycket folk. 9-12 så var det fullt upp hela tiden. Blev jätte förvånad när jag kollade på klockan och hon var 11.30, jag trodde att hon typ var 9.30, men tiden går fort när man har kul/för mycket att göra... Haha.
Trots allt folk så tyckte jag att det gick bra. Och eftermiddagen var jätte slapp. Tyckte inte vi gjorde annat än att gå på rast. Men det är ju rätt soft det, hade inte varit så glad om eftermiddagen hade varit likadan som förmiddagen.

Slutade, bytte om, gick till bussen, kom på att jag glömt telefonen i skåpet, gick tillbaka och hämtade den, gick till bussen. Tur att bussen inte gick förens 17.30.

har varit hemma en stund nu. Försökte skypa till Kristin men han har nog redan åkte iväg på kalas med sin gammla plönninge-klass. Det kalaset var ajg med bjuden på, så hoppas dom får en trevlig kväll utan mig!


Gårdagen i Paris

Fredagen ja... Pappa och jag sov lite längre än vad vi trodde vi skulle, vilket resulterade i att det inte blev någon frukost. Men vi brydde oss inte så mycket om det utan gjorde oss i ordning och käkade lite på ett litet smörgåsställe på CDG-tågastationen istället. Åt en sjuuuukt god pain au chocolat! Bara så att ni vet.

Sen drog vi in till Paris. RER:B till Chateles Les Halles och sedan metro 7 till Tolbiac där Pappa hade bokat nytt hotell. Det visade sig även att han hade lyckats boka ett hotel jätte nära där Joel bor.
Pappa checkade in och vi lämnade grejerna på rummet och sedan promenareade vi runt i kvarteren. Jag kan tala om att det inte är lätt att hitta vykort här i Paris!
Tror vi strosade runt i nån timme eller två. Vi kom tillbaka till hotellet precis när det började regna ute, bra timing!

Vid 7 tiden började vi bli hungriga. Jag ringde Joel och frågade var man äter bäst här i trakterna. Han skickade ett sms med en gaut adress där det låg bra resutanger. Så jag och Pappa valde en och käkade där. Tanke var att Joel skulle äta med oss med, men han blev så sen från jobbet att han kom lagom till vi skulle beställa efterätt. Men han han allt äta han med.

Vid 21.30 så var det dag för mig att dra mig hemmåt. Metro 7 till Chatlet och RER:A till Chessy sen bussen hem. Tror jag lyckades tima den resan ganska bra, hade jag åkte några minuter senare hade jag nog blivit sittandes på busshållplatsen typ en timmer eller nått.

Var hemma 23.15 eller nått. Packade upp min lilla packning och skypade med Krsitian. Strax efter 00 sa vi hejdå och då var jag trött!

Hemma

Så, då var jag hemma i Magny Le Hongre igen efter 2 dagar med Pappa.

Klockan är 00.00 och jag ska upp kl 7 i morgon så jag borde sova. Skypar just nu med Kristian.
Blir mer bloggande i morgon!

Sov gott!

Sovmorgon

Ajdå.
Frukosten slutar servers kl 10.00
10.30 väckte Pappa mig, då hade han precis vaknat med.
Ingen frukost för oss inte.

Nu gör vi oss klara för att dra oss in mot stan, så får vi helt enkelt leta upp lite frukost på vägen!

Pappa

Tog som planerat bussen 15.50 till stationen.
17.00 var jag på persongen på Notre Dame stationen där vi hade bestämt träff. Dock kom inte Pappa förens 17.50... Den rödklädda info-killen blev lite fundersam över att jag stod där och glodde så länge och frågade mig 3 ggr om jag verkligen visste vart jag skulle och om jag hade kommit rätt. När Pappa tillslut kom så såg han lite lättad ut.

Pappa och jag åkte ut till CDG där Pappa hade bokat hotel. Det var inte helt lätt att hitta hotellbussarna från flygplatsen. Men tillslut så hittade vi dem, då behövde vi bara vänta i ca 20min trots att bussarna gick var 15min.
Vi checkade in, lämnade grejerna på rummet och sedan käkade vi. Maten var helt ok med bäst var glassen jag fick till efterrätt, mums!

Nu ska vi sova, i morgon ska vi slappa och leka med Joel.

Natti natti!

Snart mat

Hmm, har fått gjort 1 av sakerna jag sagt att jag skulle göra.
Jag är nyduschad.
Någon mat har jag inte ätit, men har plockat gram 2 cordon bleu och satt på spisen, så om en 10-15min så ska jag faktiskt äta! Funderar på om man skulle sätta igång en kastrul med lite spageti med?

Däremot så har jag gjort ett litet jobb schema som jag har på väggen och kan fylla i efter hand. Kan vara bra att ha. Har även lagt ner min pjamas och necesär i min handväska ifall jag ska sova med Pappa i natt.

Kl 15.50 har jag tänkt ta bussen ner till stationen för att åka RER in till Paris. Har bestämt träff med Pappa på Notre Dame stationen vid den gula perongen.

Detta var länge sedan!

Dagens grimas!Morron!

Gick och la mig runt 22-23 tiden igår... Gick upp lite efter 11 idag. Det är nice!
Det tar på krafterna att jobba! Tur att jag är ledig idag och i morgon.

Har ägnat den lilla stunden sedan jag gick upp åt att kolla lite på studera.nu, ätit frukost och allmänt slösurfa...
Nu borde jag ta tag lite i mitt liv och duscha och kanske äta något lite mera givand än chokladflingor med mjölk...

Jag gillar min Pappas jobb! Vet ni varför? Jo för att hans chef har lite hastigt och lustigt skickat honom på affärsresa till PARIS! Han landade igår, men har såklart haft fullt upp med möten, men i eftermiddag så ska vi ses.
Jag är glad!

Btw, webbradio är en fin uppfinnig! Jag kan ligga här i min säng i Frankrike och lyssna på Henrik Torehammar live! Idag är det ganska mycket saker som är NICE!

Heja mig!

Wehi! Nu är jag stolt över mig själv!

Jobbat 9-16.44, första dagen helt själv. Och det har gott galant!
Självklart nån liten miss här och där men inget värre än att personen brevid kunde rätta till det.
Måste säga att det gick över förväntan!

Träffade även 2 svenska familjer idag. Båda blev lika förvånade när jg plötsligt glatt sa "hej jag är också svensk" efter att ha hört dem prata med varandra. Så har det varit väldigt mycket engelsmän idag, tyckte nästan alla pratade engleska...

Dagen var påväg att avslutas i katatrof! 10min inna jag skulle sluta så stoppade jag ner handen i fickan på kjolen och märkte att det fattades något: min telefon!
Sa till min team-leader vad som hänt och han lät mig spring ett varv för att kolla om jag kunde hitta den. Frågade alla min kollegor och kollade vid alla ingågar jag varit vid, kollade i breakroom och toan. Till sist så gick jag till City Hall för att kollla Lost and Found. Och till min stora lättnad så hade min mobil blivit "found".
Är väldigt tacksam att personen som hittade den var så ärlig att han/hon lämnade in det.

Så dagen slutade bra ändå!

Första dagen själv

Who, när jag kommer till jobbet om en stund så får jag mina inloggningsuppgifter, sen får jag sköta mig själv!
Hoppas det inte konronglar allt för mycket då bara. Men helt själv är man ju aldrig så det går nog bra.

Fint väder verkar det bli iaf! Toppen.

Eftermiddagen

Direkt efter jobbet så tog jag RER:n till Val d´europ. RER:n går var 10:ond min och det tar ca 3min dit, skit smidigt!

Först gick jag till Disneys casting kontor för att fråga om man kunde veta hur Lillebror ligger till i utagningen. Det var en skit tjurig tant som satt bakom disken och hon sa bara att så länge han står med i datorsystemet så är det bara att vänta. Försökte fördjupa frågan lite med vad jag än frågade eller sa så var det bara att vänta... Tjur tant!

När jag ändå var på Val d´europ så passade jag på att handla. Förutom mat så köpte jag även ett påslakan, här på boendet har vi nämligen bara fått två lakan, ett att ha över madrassen och ett ha under täcket... Funkar sådär för mig, så nu har jag ett riktigt påslakan! Ska bli gött att sova i det i natt. (Vet att man egentligen ska tvätta sängkläder innan man använder dem men det kostar 4.50 euro att tvätta och det vill jag inte betala bara för ett påslakan...)

På bussen hem satt jag och pratade med en av mina kollegor som oxå hade varit och handlat. Henrike (alltså en tjej) från tyskland. Väldigt trevlig faktiskt.

När jag kom hem så gick jag direkt till receptionen och köpte ett internet kort för 30dagar. När jag gjorde ett hastighetstest på speedtest.net så visade det inte så mycket bättre än de senaste jag gjorde. Men nu när jag surfar och har laddat ner lite P3 poddar så märker jag skillnad!
Väntar spänd på att att ha någon att skypa med för att se hur det funkar...

Färidgutbildad

Who, en 3e dag på jobbet avklarad!

Denna dagen började jag 07.30 så det blev till att gå upp lite tidigare än tidigare dagar.
Dagen började såklart med möte. Sedan fick jag gå brevid Eva hela förmiddagen. För det mesta lät hon mig sköta mig själv och kom med tips och kommentarer imellanåt. Då och då förhörde hon mig om vad jag ska göra i olika situationer och vad olika koder betyder.

Efter lunchen jobbade jag lite till innan det var dags för "provet". Vi satte oss på ett lungt ställe och Eva förhörde mig om allt som en "ticketing" personal kan behöva veta. När vi var färdiga så ansåg hon att jag från och med nu kunde jobba själv. Så i mogon får jag inloggnings uppgifter till datorsystemet och kan jobba helt själv.

Under den sista halvtimmen så "dubblade" jag med Marlene, dvs hon var inloggade på båda datornerna i ett bås men jag skötte den ena (datorerna som kontrollerar biljetterna och räknar antal personer som går in).

Så, i morgon ska jag sköta mig helt själv! Ah, är lite nervös. Som tur är så är man ju aldrig helt själv, det är alltis en massa kollegor runt om en. Så det ska nog gå bra.

Kl 15.14 fick jag stämpla ut och gå hem.

Sånt som gör en glad

Fick ett vykort på posten idag. Då blev jag glad!
Det var från Sussane, Patrik och Ella.
Det har numera en hedersplats på nattduksbordet brevid Nena och Lisses lilla lila scrapbook, mitt naglelack och temuggen jag fått av Elin.Nu jag jag plugga in Tankesmedjans podd i öronen och försöka somna. Klockan ringer 06.15 i morgon bitti.

Planering

Mitt schema för denna och nästa vecka:

v.11 Mån 9.00-16.44 Tis 7.30-15.14 Ons 9.00-16.44 Tors -/- Fre -/- Lör 9.00-16.44 Sön 8.00-15.44

v.12 Mån 7.00-14.44 Tis -/- Ons 9.00-16.44 Tors -/- Fre 16.16-00.00 Lör 12.16-20.00 Sön -/-

Söndagen nästa vecka är inte helt säker, men tror jag kommer att vara ledig då. Annars så är resten spikat.


Dagens outfit

Och nu, det som alla har väntat på...
Mina jobbar kläder!

Vi börjar med mina fina vinter/kalla dagar outfit:


Sen, den väldigt vackra vår/halvvarma dagar/inomhus outfiten:


Och sist, den otroligt vackra sommar/varma dagar outfiten:


Inga super bilder, jag vet! Men när man har bråttom till jobbet, beffiner sig i ett litet omklädningsrum och bara har mobilkameran så blir det så. Men man ser ju ändå vad det är jag har på mig!
Hoppas ni gillar det!

Dag nr 2

Inte mycket piggare idag inte.

Har jobbat 9-16.44 idag med, ganska bra pass. Man hinner med ca 4-5 15min raster och en lunchrast på 45min. Ganska soft faktiskt.

Hela förmiddagen var jag med en filipinsk dam som heter Dolly, hon var ganska rolig. Vi stod vi entren och kollade biljetter. Fick jobba ganska mycket själv, tycker redan att jag är ganska duktig faktiskt!
Lite innan lunch fick jag byta och gå brevis en kille som heter Cedric, dock inte samma Cedric som igår! Men även han var väldigt trevlig. Under eftermiddagen stod jag oxå ganska mycket vid entren vilket fortfarande gick bra. Stod även lite vid utgången.
Sen fick jag vara med och fylla upp brochyrer, kartor, pennor osv i kassorna och receptionerna. Det tog en stund... Men det är ju ganska bra att veta hur man gör det med.

16.44 hade jag som sagt jobbat färdigt för dagen. Dom där 16min är verkligen helt underbara!

Samanfattningsvis, ännu en bra dag på jobbet. Känner mig mer och mer hemma. Börjar lära mig det mesta jag behöver veta så länge. Och alla min kollegor är verkligen jätte snälla!

Ny dag

Klockan är 8.06 och strax går bussen till jobbet.
Hoppas på att dag nr2 blir lika bra som dag nr1!
Och att jag hinner ta ett kort på mina kläder...

Ha en bra dag!

Skypen går het

Killen som uppfann Skype borde få många fina priser, om han inte redan har fått det!

Han knappt komma innanför dörren när jag kom hem innan Mamma och Pappa ringde på skypen. Innan jag ens hade pratat klart med dem så försökte Josefine att ringa. Så när vi hade sagt hejdå så ringde jag direkt upp henne och pratade en stund. Mitt under samtalet försökte Kristian ringa mig. Så när jag och Josefine var klara så ringde jag direkt till honom.
Blev minst 1½ timme vis skypen där på raken. Haha. Men vad ska man göra när man är poppis?

Har under kvällen även hunnit duscha, laga mat och ladda ner lite poddsändningar från Tankesmedjan i P3.
Testade även hastigheten på min uppkoppling innan, siffrorna säger inte mig så mycket men Mamma eller något annat datorsnille kanske förstår om det är super dåligt eller bara allmänt dåligt:
Ping = 593ms Download speed = 0.08Mbps Upload speed = 0.01Mbps

Funderar strakt på att lägg 15euro på att köpa det trådlösa dom säljer nere i receptionen. Det kan ju knappast vara sämmre än detta? För 15euro från man internet i 30 dagar så det kan ju vara värt att prova iaf.

Nu ska här sovas! Upp och jobba i morgon med.

Första dagen på jobbet!

Puh, nu är första dagen på jobbet över!

Klockan ringde 07.15, bussen gick 07.49. Var alltså på plats redan 8.00 vilket var ganska så tidigt med tanke på att jag inte började förens kl 9.00.

Passet började med ett litet möte, det börjar tydligen all pass med. En team leader går igenom vad som gäller för dagen och sånt som är allmänt viktigt att veta. Sen var det dags att gå till sin arbetsplats.

Killen jag skulle gå brevis började först 30min efter mig. Så den första halvtimmen fick jag gå brevid en annan tjej. Vilket inte gjorde mig någonting då hon var väldigt trevlig och visade mig grunderna vid entren.
När min "ledare", som heter Cedric, kom så fortsatte han att visa mig entren. Jag fick själv stå och hjälpa lite gäster in i parken och hälsa dem välkomna. Känndes helt okey redan efter en lite stund, så länge jag hade någon i närheten att fråga när jag blev lite osöker ang någon biljett eller så så gick det fin fint!

Jag blev rundvisad på alla olika poster som Ticketing innebär, dvs sälja biljetter, dirigera folk i rätt riktigt i entren, kontrollera biljetter i entren, städa vid entren, stå vid utgången, hjälpa till på paraden eller höjpa till vis entren på Studio delen. Ganska mycket att se med andra ord. Plus alla ställen man kan vara på backstadge, mötes rum, rast plats, resturang, toaletter osv...

Vi gick under hela dagen igenom massa olika regler som gällde oss som arbetar och gäster, vilka får man inte släppa in, vad får inte gäster ha med sig in, vad ska jag göra i olika situatíoner osv. Har som tur är fått papper på allt detta så jag kan plugga lite på det. Det är även lite telefon nummer och kommandon på datorn som man ska kunna.

16.44 fick jag stämpla ut och åka hem. Ganksa så trött i huvudet! Fötterna mådde bättre än vad jag hade väntat mig, men därimot så hade axlarna/ryggen tagit lite stryk då jackan är lite tyngre än vad jag är van vid.
Det var en riktigt lättnad att få ta på mig min gympadojor och vårjacka när jag bytte om.
17.30 gick bussen hem så jag var hemma lite innan 18, då var det gött att sätta sig i sängen!

Men det har varit en väldigt bra dag, kännde att jag hängde med på allt så det ska nog inte vara några problem att lära sig det där. Har 2 eller 3 dagar till att gå brevid innan jag ska börja jobba själv. Och nu i början ska jag bara stå i entren och kontrollera biljetter, så det dröjer ett tag innan jag lär mig sälja.

(Tyvärr så han det inte bli någon bild på min outfit, men det kommer)


Att gå upp för Eifeltornet

Gårdagen blev en heldag i Paris.

Tog tåget 12.16 in till Paris, hoppade av på Chatelles där Joel och hans kompisar Alexander och Josefin(?! eller Jennifer eller något åt det håller tror jag?!), som var på besök och oxå ville turista i Paris, mötte mig.

Den första och mest självklara anhalten blev såklart Eifeltornet!
Det var ganska så mycket folk där så vi bestämde oss för att ta den kortaste kön som även var det billigaste alternatviet, dvs att GÅ upp för alla trappor ist för att åka hiss. Det var sjukt jobbigt! Men absolut värt det, verkligen. Det är faktiskt ganska coolt att kunna säga att man gått upp för Eifeltornet.
Eifeltornet har 3 vångingar, vi gick upp 2, det räckter ganska bra...


Eifeltornet!

  
Kön till trappan och utsikt över Paris från tornet.


Jag uppe i Eifeltornet med Paris i bakgrunden.

När vi lyckats ta oss ner för alla trapporna igen så åkte vi direkt till obligatoriskt turistmål nr2: Notre Damme.
Inte så mycket att se igentligen enligt mig, mest en sån sak som måste göras. Vi stod utanför och tog lite kort på kyrkan sen satte vi oss i en park brevis och väntade på Joels jobbar/lägenhetskompis Gustav med flickvän.


Notre Damme

När hela gänget var smlat letade vi upp en trevlig liten resturang där vi käkade. Det fanns både billigare och dyrare allternativ till mat. Jag fick en sallad, en pannkaka med ost, skinka och ägg och en choklad moss för 10euro, för 1,50 fick jag även lägga till en portion pommes. Helt klart prisvärt.

När alla var mätta och glada så ville sällskapet gå till en affär som jag vill minnas hetter Citadium (eller likannde), en ganska cool affär faktiskt. Tre vånginar med "street" kläder. När jag har pengar ska jag nog åka dit och köpa mig ett par jeansshorts eller så för vissa saker var faktiskt riktigt billiga. Och vissa självklart lite dyrare då dom även hade märken som Volcom, Convere och Fred Perry. (Ganska bra blandning...)

Klockan 20.00 kom vi ut från affären, vilket var tur eftersom de stängde då. Joel och gänget skulle vidare på en fest så innan vi gick till tunnelbanan så gick vi genom en liten affär för att inhandla present och alkohol, dom alltså inte jag. Vi skulle åka några hållplatser tillsaams innan det var dax för mig att åka hemmåt och dem mot festen.

Behövde inte vänta så länge på varken RER:n eller på bussen. Vilket var skönt. Var hemma ca 22. Då var jag ganska trött. Och jag skulle ju upp och jobba så det blev sängen direkt.

Men det var en väldigt bra dag! Joel är en bra guid! Och en snäll syssling som ställer upp och lånar ut pengar till sin syssling med en dum bank.

Sent

Oj, man blir trött när man är turist i Paris hela dagen.
Kom hem nu precis 22.10.
Så det blir sängen direkt för i morgon ska jag upp och jobba! (Jätte nervös!)
Men i morgon kväll efter jobbet så kommer det komma upp massa fina turistbilder från dagen.

Tack till min personliga guid Joel och go natt!

Turist

Idag ska jag leka turist i Paris med syssling Joel.
11.50 går bussen till stationen och 12.06 går RER tåget in mot storstaden.

Än så länge så är solen framme!

Gänget

Har snott en bild från Madeleines FB
Josefin, Jag, Madeleine och Helianna framför Törnrosas slott
Paraden och lite åkturer

Så blev klockan 16.20 och jag och Madeleine hoppade på bussen till Disneyland.

Klockan 17.00 varje dag är den stora paraden på Main Street så vi började med att kolla på den. Något som jag faktistk har sett fram emot väldigt mycket. Tror jag var lika glad, om inte gladare, än alla små barnen runt mig när Musse Pigg och Mimmi kom förbirullandes på en stor dekorerad vagn!  

Fler bilder kommer, internet är lite segt just nu.

Efter paraden mötte vi upp Helianna som hade jobbat till kl 17. Vi bestämde oss för att provåka Hollywood Hotel Tower, typ fritt fall med skräck tema. Helt okey var den, det kittlades ordentligt i magen!
Sen gick vi tillbaka till Main Street och väntade på Josefin. När hon kom så gick vi ett var i parken, åkte en fin liten karusell på hästar som är målade i äkta guld (!), det var vi och småbarnen.
Vi provade även skräckhuset och Thunder Montain. Bra saker alltihopa får jag säga.

När vi hade åkt Thunder montain så var klockan 20 och parken stängde. Helianna som ska upp och jobba i morgon med åkte hem medans vi andra gick till Donken i Disney Village och käkade. Mycket folk var där, men tillslut så fick vi vår mat.
Strax efter 21 så skjutsade Josefine hem mig och Madeliene.

En väldigt trevlig kväll var det. Kul att få prova lite karuseller! Och trevligt att umgås med trevligt folk.

Har skypat med både Mamma och Kristian sedan jag kom hem. Nu börjar klockan bli mycket så det får bli sängen. Ska troligtvis leka med Joel i morgon.

Sortering

Trodde jag bara skulle slappa hela eftermiddagen, men jag har fått en del gjort ändå!

-lagat mat: bacon och ägg
-målat naglarna
-sorterat papper
-sorterat kvitton
-fyllt i papper
-lämnat in papper till receptionen här på boendet
-diskat
-sorterat grejer

En timme kvar innan jag ska träffa Medeleine. Tror jag ska passa på att göra ett litet sorteringsryck i garderoben, slängde bara in alla min kläder i måndags så det kan behövas.

Morgon

Hmm, det räknas nog inte som morgon längre. Men jag har precis gått upp.
Vaknade lite innan 10, men låg kvar i sängen med datorn på magen fram till för en kvart sen då jag tog en dusch.
Nu är tanken att jag ska laga lite lunch och sen fixa min naglar.

16.15 ska jag träffa Madeleine så ska vi åka till Disneyland och kolla på paraden, där ska Helianna och Josefine även möta upp oss lite senare så ska vi typ strosa runt och käka och lite sånt är planen.

Vad jag ska göra fram till kl 16.15 är dock osäkert...

Utvilad

Så, nu har jag sovit en ganska bra stund, ca 10 timmar...
Är därmed tillräckligt utvilad för att skriva ett lite mera utförligt inlägg om gårdagen:

Skulle vara på Baloo 8.45. På busssen på vägen tid så pratade jag med James, en engelsk kille som varit med i samma intrudoktinosgrupp som mig nu dessa dagarna. Han är inte så jätte bra på franska så han uppskattade att jag kunde prata engelska.

9.00 började våran genomgång av säkerhet på Disney. Inga direkt oväntade fakta, blokera inte nödutgångar, torka upp blöta fläckar, lägg inte föremål där folk kan snubbla över dem...
Ända till kl 13.00 höll vi på med bara 15min paus. Så vi var ganska hungriga när vi var klara.

Käkade lunch i personalmatsalen där på Baloo med Josefie, Medeleine och Helianna (svenska, tyska och finska tjejerna). Fcik bli en pizza sliz denna gången med, dock inte med potatis på. Haha

Kl 14.00 var det dags för läkarbesök. Syn, hörsel och allmän hälsokontroll för att kolla att vi skulle klara av att jobba med det som det är tänkt vi ska jobba med. Vi fick även lämna urinprov, det är sjukt svårt att kissa i en mugg säger jag bara!
Vi var ca 27 pers som skulle på denna hälsokontroll, och jag fick gå in sist. Så medans de andra efter hand blev klara och gick för att jobba några timmar på sina arbetsplatser så fick jag snällt sitta hos doktorn ända till kl 16.50 då det bara  var 10min kvar på dagen. Doktorn kom fram till att jag  var i tillräckligt god form för att få sälja biljetter!

17.30 hade jag bestämt träff med Madeleine och Helianna på bussstationen. Han precis gå och köpa ett busskort innan det var dags. Tyvärr så hade Helianna blivit tvungen att jobba över (kul början på nya jobbet) så jag och Madelein åkte själva bort till Val d´Europe där det finns ett jätte stort köpcentrum.
Vi tog varsin cheesburgare på Donken, köpte strumpbyxor och fixade varsit kontantkort så att vi slipper använda vara svenska resp tyska telefon nr här i frankrike.
Sen gick vi in i mat affären, som var sjuuuukt stor, och handla mat innan vi tog bussen hem.
Väldigt trevlig hade vi det!

Var hemma ca 20.30, skypade först med Josefine en lite stund, bestämde träff inför i morgon och så.
Sen skypade jag med Mamma som var på kalas.
Vid 22 tiden tog jag mig ut i köket och lagade lite mat, väldigt välbehövligt!
Skypade med Kristian fram till kl 23 då jag var vääääldigt trött, så det blev sängen.

Det var gårdagen det, är väldigt nöjd måste jag säga!


Lång dag

Ojoj, detta har varit en lång dag. Klockan är snart 23 och jag är jätte trött!
Så det blir bara en snabb genomgång av dagen så blir det ett lite längre inlägg i morgon...

-Säkerhets genomgång 9-13
-Lunch
-Läkarbesök/hälsokontroll som tog lång tid men gick bra
-Fixa busskort
-Åkte till Val d´Europe med Madeleine (Tyska tjejen) och fixade franskt tele nr och handlade mat
-Var hemma 20.30
-Skypade med Josefin (svenska tjejen) och sedan Mamma
-Lagat mat
-Skypat med Kristian

En väldigt bra dag måste jag säga!  Är på riktigt bra humör nu, så det är nice!
Blire ett mer utförligt inlägg i morgon.

Dekoration

Wei, har fått upp lite bilder på min vägg. Inget jämnfört med min italienska vän, men ändå...
Dessa var det enda bilderna jag hade fått med mig, Lester, Mocca, Mecca och Lina. Det får duga så länge!


Rundvisning

Träffade Tyska tjejen (som jag nu vet heter Madelene) och den Finska tjejen (som inte heter Helena men typ...) här inne på området kl 07.35 så tog vi bussen bort till Disney tillsammans.
Idag skulle vi mötas på ett ställe som heter Baloo så vi letade oss tid och träffade resten av de nya anstälda gänget.

Hela förmiddagen satt vi i en lite sal och bara matades om info. Info om bla föremåner vi får som anstälda, försökringar, klädregler och massa annat som man måste vet när man jobbar här.
Vid 12 fick vi gå till personalmatsalen (en av alla personalmatsaler som finns här) och äta. Jag åt en pizza-slize med kyckling och POTATIS (!) som faktiskt var riktigt god. Jag och svenska Josefine satt med någar trevliga killar.

Första delen av eftermiddagen gick vi en snabb runda genom hela parken. Vi fick lite bakgrundhistoria till de olika delarna av parken och kollade vart alla "viktiga" ställen låg.
När vi gått igenom allt fick vi våra kostymer. Jag ska alltså varje arbetsdag framöver vara klädd i blåa och röda kläder i amerikansk 1800-tals stil. (Ska fixa en bild snarast) Vi fick även varsit skåp tilldelat för att ha våra kostymer i.

När alla hade fått sina kläder och skåp så fick vi gå till våra egna arbetsplater och träffa våra chefer och prata lite med dem. Min chef heter David och verkar helt okej. Jag fick kolla på mitt schema och det ser för närvarande ut såhär: sön 9-16.44 mån 9-16.44 tis 7.30-15.14 ons 9-16.44 lör 9-16.44.
Min första dag blir alltså söndag (ev att jag skulle få jobba några timmar i morgon eftermiddag). Vet att det ser lite konstigt ut med att sluta 16.44 men det är räknat att man ska ha tid till att byta om och sånt. Så man jobbar till 16.55 men får betalt till 17.00.
Och jag kommer jobba med att sälja biljetter och hälsa folk välkomna in i parken och säja hejdå till dem.

När jag pratat klart med min nya chef och fått en liten snabb rundvisning av min avdelning så gick jag tillbaka till nya anställda gänget och vi fick fylla i en utvärdering om dagen. Sen fick vi åka hem, jag hade tur och lyckades precis hoppa på en buss direkt när jag kom till stationen.

Var helt död när jag kom hem, både i huvudet och i fötterna. Orkade först inte göra något annat än att bara sitta i sängen. Men nu har jag röjt lite, pratat med Kristian, lagat mat och ätit den och duschat.
Blir tidigt i sängen ikväll. Har redan min pyjamas på mig!


Kompis

Jag har skaffat mig en nya kompis! Mittens heter hon...
Kostade 6euro i en av Disneys personal affärer.
(Känd från Bolt för den som inte känner igen henne)


Sova

Nu ska jag sova.
Ska möta den Finska och den Tyska tjejen utanför receptionen i morgon kl 07.35 så att vi ska åka till hotellet vi ska vara på i morgon tillsammans.
Där ska jag även möta upp med svenska Josefin.

Go natt!

Id och namnbricka

När jag ändå visar en massa bilder.
Här är min namnbricka och ID-bricka som jag har fått idag.


Lägenheten

Här kommer lite utlovade bilder på mitt boende.


Matbord och tv-hörna i allrummet


Köksdelen (taget från föntret)


Köket


Köksbänken som syns till vänster och matbordet till höger.
Ytterdörren till höger och dörren till mitt rum mitt emot.


Korrideoren i mitt rum, på höger sida är det garderober och på vänster sidan är toaletten.


Min säng och mitt nattduksbord. Bakom gardinen är det en balkongdörr.


Min italienska rummskompis säng. Hon har bott här sedan oktober så hon har haft lite tid att piffa upp sin sida på.


Utsikt från balkongen.


Utsikt från balkongen (Alla hus ser likadana ut)


Utsikt från fönstret i allrummet. Man ser vägen och det vanliga villa området på andra sidan.

Det är vad bilder jag har så länge, blir troligtvis flera med tiden...

Dagen i lite längre drag

Sov ganska bra inatt, men vaknade många gånger och kollade på klockan. Man vill ju inte komma försent första dagen.

När jag gick upp 07.20 så träffade jag min italienska rumskompis för första gången, hon hade kommit hem kl00 igår natt så... Hon verkar iaf ganska trevlig. Lånade ut bussbiljetter till mig, vilket var väldigt snällt.

Tog bussen bort till stationen, därifrån tog jag en gratisbuss till hotellet där informationen skulle vara idag.
Vi var ett helt gäng nya som var med på denna infon som handlade om Disney som företag.
Det visade sig att jag inte var ensam svensk, vilket jag verkligen gillade! Och Josefin som den svenska tjejen heter var ochså väldigt glad över att få prata svenska en stund.

När hälften av infon var avklarad gick vi bort till själva Disney-parken och fick våra Disney ID-brickor. Sen fick vi lunch kuponger och fick äta på valfri resurang i parken. Josefin och jag höll ihop med ett annat gäng och åt på Hakuna Matat, kebab och pommes bjöds det på där. Sen han vi gå en lite runda i parken innan det var dax för resten av informationen.

Vid 16.30 hade vi fått lära oss allt från när Disney grundades till vad företaget sysslar med idag och fick gå hem.

Jag hängde med en Finsk och en Tysk tjej (som jag ej kommer ihåg vad det heter) som jag pratat med lite under dagen och som bor på samma ställe som jag. Jag och den finska tjejen skulel fixa busskort. Dock ville inte mitt kort fungera (förhoppningvis åtgärdat nu när jag pratat med Kristian) så jag får fixa mitt i morgon. Vi tog bussen hem men innan vi gick in på området så gick vi till det lilla "centrum" här i byn. Kollade in den lilla affären och tyskan skulle ha något på apoteket.

Så nu är jag heeelt slut! Ska laga lite kvällsmat och sen sova!
Btw så har vi haft strålande sol och ca15c idag, inte helt fel!


Tyska tjejen, Finska tjejen och Josefin i Disney-parken


Slottet!


Dagen i korta drag

Måste få tag i kristian snarast och har en massa bilder att redigera.
Men så länge så kan jag dra dagens händelser lite snabbt... Ett längre inlägg kommer senare ikväll.

-Tog bussen till Disney.
-Info om Disney som företag hela förmiddagen.
-Blev kompis med svenska Josefin.
-Fick id-bricka.
-Käkade lunch i Disney-parken med Josefin och några andra nya.
-Gick en vända i Disney-parken.
-Mera info.
-Tog bussen hem.
-Gick en vända på byn med en finsk och en tysk tjej som jag blivit lite kompis med.

Nu är jag helt slut! Kommer som sagt mer när jag fixat bilderna och så...

Mot Paris!

Klockan ringde 04.30 i morses...
Tog spårvagnen till Korsvägen, hoppade på flygbussen och var på Landvetter 05.35.
Checkade in, gick igenom säkerhetskontrollen och satt vid gaten och väntade kl 06.00.
07.00 skulle planet gått, men vi lyfte ca 20min sent eller nått. Halvsov hela vägen till Paris. Landede ca 09.30.

Letade upp RER-tågen, fixade en biljett och åkte till Val d´Europ som stationen hette. Virrade runt ganska länge men hittade tillslut Disneys kontor. Fick skriva på kontrakt och fick sedan skjuts till bostadsområdet.
Fick skriva på mer kontrakt och fick sedan lite nycklar.

Bor nu i en lägenhet med 4 tjejer, delar rum med en. Denna tjej är tydligen italienare men just nu jobbar hon så jag har inte träffat henne än. Har därimot träffat min franska lägenhetskompis Mathild som har varit jätte snäll mot mig. Fick åkte med henne till affären och handla, hon han nämligen bil. Nu är hennes pokvän (tror jag det är?) här och även han är väldigt trevlig. Har suttit i vardagsrummet/köket och pratat med dem en stund.

Har skypat med Mamma och Kristian, då blev jag lite ledsen, hela denna dagen har varit ganska så stressande och påfrestande, har knappt hunnit äta något så när jag äntligen fick sitta ner så blev det så.
Men nu är jag glad igen, har fått mat i magen och börjar känna med lite mer som hemma.

Har lovat både Mamma och Kristian att jag ska ta massa bilder på lägenheten och området och lägga upp, men nu har det blivit lite för mörkt för det så det får bli i morgon.

Om nån är intresserad av min Skype ller min adress här så är det bara att höra av sig här eller på FB.

Kalas och Göteborg

Kalas hos kusin Ella lördags kväll.
Trevligt folk och god mat samt efterrätt.
Lekte mest med lille Melvin och Ella, väldigt roligt. Och så kollade vi på melodifesrivalen såklart. Ella ÄLSKAR melodifestivalen!

Igår åkte Kristian och jag bort till FORF (Falkenbergsortens ryttar förening) på förmiddagen och kollade på när Vicotria och Calle tävlade dressyr. Agerade även lite hästskötare. Gick hyfsat för dem, har inte  hunnit kolla vilken plats dom kom på än, men jag vet att dom inte kom sista iaf. Träffade även Maria och Emma, så det var trevligt.

Packa packa packa. Kristian föräldrar samt farmor och frafar och Carro och Henke kom och fikadde på eftermiddagen för att fira min födelsedag. Blev ett ganska kort kalas eftersom jag fortfsarande hade lite att ta hand om inna det var dags att åka uppåt.

19.17 var jag på stationen i Gbg där kusin Åsa mötte mig. VI åkte hem till henne och lagade mat, kollade på tv, åt chips och kollade på filmen Juno. Med andra ord var det en bra kväll. Stort tack till Åsa som lät mig sova i lägenheten, underlättde mycket inteför måndagen.

Städning

En dag som denna är man glad att man har skötsamma vänner. Lite diskning, bordstorkning och snabb dammsugning så var lägenheten som ny igen! Var lite rädd att det skulle bli mycket städning men det gick på bara någar minuter typ.

Ska försöka hoppa ur min pjamas och dra på mig kläder så att jag kan tvätta och städa bilen idag. Det ser ut som f*n! Både utanpå och inuti... Sen kanske jag borde fortsätta med min packning med, har redan packat ganska mycket, men det går nog att organisera bättre tror jag.

Och så försöker jag få tag i kusin Åsa, men hon vill inte svara, varken när jag ringer eller skickar sms...

Presenter

Gårdagens presentskörd:

Från Lisse Och Nena: En lila scrapbook med diverse roliga bilder på oss och annat skoj
Från Madde: En korg med bla, parfym, schampo, anisktismask och choklad...
Från Carro: Tvål och body lotion från The Body Shop i reseformat
Från Elin: Te, mugg och tesil (sån grej man har te´t i...)
Från Kristians föräldrar: Hårfön och Toblerone
Från Kristian: Sminkkurs på Make Up Store och de oranga blommorna + choklad
Från Mamma, Pappa och Lillpisen: De färgglada blommorna

Tack tack tack tack alla! Jag blev jätte glad!

Kalas

Nästan hela gårdagen gick åt till att förberede till mitt kalas.
Fixade tårtor och städade, men fick en stund över till att åka upp till Ullared med Madde för att hämta ut blommor som Mamma, Pappa och Lillpisen skickat till mig. Och sedan var jag hemma hos Kristians föräldrar och fikade med hans mamma med en stund.

När klockan närmade sig 19 så dekorerade jag tårtorna. Et voila!


Riktigt nöjd blev jag!

Kalaset var tänkt att börja kl 19.00. Madde var här redan 18.30. Resten av gästerna kom 20.15 resp 20.20. Dom hade visserligen förvarnat mig om att dom kune blir LITE sen...
Jaja, när alla väl var på plats högg vi in på tårtorna och hade det allmänt trevlig fram till 23 tiden då Elin och Carro med pojkvänner åkte hem. Lisse, Nena och Madde stannade längre, vet inte riktigt vad klockan var när dom drog sig hemmåt.
Men vi hade en jätte trevlig kväll och vi skrattade otroligt mycket! Tack till alla som var här!

När alla gäster väl kommit iväg var jag helt slut, somnade på en gång.

Bra födelsedag!


Bakning

Wow! Nu är jag stolt äver mig själv.
Har bakat hela två tårtor! Nu ska de stå i kylskåpet till ikväll när det först ska dekoreras och sedan ätas upp. Mmm jag längtar till ikväll *dreggel*

Ett st prinsesstårta, kan erkänna att jag köpt tårtbotten, men annars har jag fixat den själv.
Och ett st chokladtårta som jag gjort helt själv!Har som sagt lite rosor och strössel och grejer som ska på innan kvällens gäster får muma på dem. Men oj så stolt jag är över dessa två skapelser!

Min dag

Yay me!


Storstädning och skor

Gick upp kl 8 i morses, fixade in en omgång tvätt i maskinen och körde bort bilen till verkstan så att den skulle få nya lampor. Tvättade lite till och dammsög och moppade hela lägenheten. Blev lite dammning och plockande med. Så nu är det så rent så rent här!

Promenerade bort och hämtade bilen som nu har fullt fungerande lampor runt om. Åkte in till Falkenberg.
Käkade lunch på Donken, mest för att jag ville låna deras internet och kolla om min tunnel fungrerade, det gjorde den! Weho.
Lämnade in ett papper på AF så att jag ska få pengar från försäkringskassan och köpte presenter till Ella som fyllde år härrom dagen och ska ha kalas på lördag.
Sen var det skojakt, denna jakt har pågått i några dagar men har gått trögt. Tillslut så hittade jag ett par skor som jag faktiskt kan tänka mig att ha på mig. Det är alltså skor som jag ska ha på nya jobbet...

Gymmade och fick fryst mitt gymkort under tiden som jag kommer vara i Frankrike.
Sen inhandlade jag allt som behövs till morgondagen, blev en del. Men kan inte komma på vad jag vill äta till kvällsmat innan min gäster kommer, måste ju vara nått lite specielt men ändå enkelt...Hmm.

Ikväll blev det iaf spagetti och köttfärs sås.. Mums.

Btw, har börjat packa!

Får, lamm och föl

Har varit i hos Victoria hela dagen idag.
Först åkte vi bort till den andra gården och kollade på fåren och lammen. Lamm är nog det sötaste som finns i hela världen! Men dom var inte så sugna på att gosa med oss, Victoria lyckades fånga en stackare som vi tvingade att vara gosig.

 
Victoria och sen jag med det lilla lammet

Sen fångade vi även ett får och tvingade det att posa med oss. Haha, inte allt för uppskattat av fåret men vi hade kul!

 
Jag och sen Victoria med ett fluffigt får

När vi kom tillbaka till gården mockade vi i stallet innan vi gick in till Victoria och käkade lunch, Falukorv med makaroner käkade vi, mumsigt! Sen tog vi med oss hästarna ner till stallet.
Vi band upp fölen på gången och bortstade dem, dom tycker det är jätte mysigt att bli bortstade!
Sen gick vi på promenad, för det mesta var dom snälla men ett tag ville Mocca inte alls göra som jag ville. Vi gick igenom skogen och där var det bitvis väldigt isigt, Mecca har ju fattat att om man bara tar det lungt så går det bra, men Mocca får panik och bara halkar runt, vilket gorde det lite jobbigt för mig eftersom jag oxå stod på isen. Men vi tog oss igenom hela och rena!


Mocca, Jag och Mecca. Min mössa sitter på sniskan och ser ut som en basker... Haha

Kl5 var jag på plats i Vessige där jag träffade den nya städtjejen och visade henne hur städningen går till, det gick snabbt att städa när vi var två och jag tror hon förstod vad som skulle göras. Så nu ägaer jag inte längre några nycklar till dagiset!

Mästerschopparen Carro

Även gårdagen var ganska så fullplanerad.

Åkte först upp till Ullared för att springa in en sväng på Gekås och köpa lite saker som kan behövas i Paris. Kollade även efter skor i butikerna utanför men det gav inget resultat.

Åkte upp till Varberg där jag först gick in på H&M för att använda presentkortet som jag fått av Gunnel och Morfar. Hittade världens snyggast shorts! Och det blev massa pengar över på kortet.
Mötte upp Carro som glatt skröt om hur duktig hon är på att shoppa då hon hittat legginsen som vi hade spanat in några veckor tidigare för bara 50spänn, innan hade de kostat 300:-!

Vi gick till det vanliga tacostället och mumsade i oss varsin tacotallrik och tjötade en massa. När vi var mätta gick vi till Carros körskola och skrev in henne, så förhoppningsvis har även om ett körkort inom en snar framtid.
Vi hade yttligare lite tid innan jag behövde åka så vi gick till H&M igen, och helt magiskt som vanligt när Carro är med så hittade jag en luvtröja och Carro hittade världens gulligaste t-shirt till mig. Så nu har jag bara 28:- kvar att shoppa för. Men jag kan inte annan än att hålla med Carro om att hon är en mästershoppare! Haha.

Kl 15.40 skulle bilen besiktigas. Bortsätt från 2 trasiga lampor så gick den igenom! Wei! När besiktningen var avklarad åkte jag till gymmet och tränade.

På kvällen lekte Mamma tekniskt suport till mig, löste alla möjliga problem som jag hade via Skype. Heja Mamma!
Så nu är flygbiljetten beställd, internet på gammla datorn funkar, jag vet vad jags ka köpa för skor och förhoppningsvis kommer jag kunna kolla på svensk tv i Frankrike!

Dagens grimas


Stressig måndag

- Klockan ringde 07.15, var på vårdcentralen i Ullared kl 08.00. Fick vänta ca 30min innan det blev min tur, tog MRSA prov, gick snabbt och lätt.
- Var hemma igen kl9, bytte om snabbt och åkte ner till stallet. Sista ridturen på Tiger, lite sorgligt. Han var ganska tittig och hispig, det studsades hit och dit och har var rädd för minsa lilla löv. Men det gick bra ändå, han gör ju aldrig några dummheter med flit. Vi gosade länge i stallet innan jag släppte ut honom i hagen och åkte hem. Fick en låda choklad av Fam.Bjerling.
- Var bara hemma och vände, bytte om och åkte till gymmet. Efter gymmet käkade jag på grillen vid gammla stationen och åkte sedan till Folkuniversitetet. Dom tyckte inte riktigt att jag behövde vara där, så jag ringde bara till AF och kollade så dom höll med, det gjorde dom.
- Så jag åkte ist in till stan och snackade med banken, köpte present till Ella och handlade mat.
-När jag kom hem kollade jag flygbiljetter och pratade med Nena
-Sen jobbade jag 18-19.30, senare än vanligt men det gick det med

Vanlig söndag

Sovmorgon
Städning
Besök av Ann-Sofi och Thomas
Slappning på soffan
Lunch
En tripp till återvinnincentralen med skräp
Lite mera städning
Försöka få igång den gammla datorn
Kolla värdscupshoppning från Göteborg

En helt vanlig söndag var det!

RSS 2.0