Affären!

Var inte direkt snabb upp ur sängen idag heller. Men vid 13tiden så stod jag iaf vid busshållplatsen. Dock så behagade inte bussen komma... Vi var ca 10 pers som stod där och väntade och väntade. När jag väntad ca 20min så insåg jag att bussen som går åt andra hållet snart skulle komma, då jag skulle till RER stationen och det ligger en sådan i änden av både hållen som bussen går åt så hoppade jag helt enkelt på bussen åt andra hållet. Varför bussen aldrig kom får jag nog aldrig veta.

Kom fram till RER stationen, köpte en biljett och hoppade på tåget till Paris. Första stoppet bev Chatles les Halles för att äta lunch (en väldigt sen lunch) på Pizza Hut. Var evigheter sedan jag åt där och Marlene har berättat att det låg en där så jag kunde inte låta bli. Gott var det!

Sen åkte jag bort till mina favorit affärer. Först Citadium och sen H&M (det finns visserligen H&M på Val d´Europe men det känns lite häftigare att shoppa på H&M i Paris, haha) På H&M hittade jag en tröja och en kavaj, mycket nöjd. Sen gick jag en runda innte på Lafayette med, dock köpte jag inget där då de inte riktigt sig till min prisklass. Men det är alltid roligt att kolla vad Dior och andra omänskiligt dyra märken har att erbjuda.

Tillsist så åkte jag till det som var själva målet med min lilla Pris resa: Affären! Fick veta av Josefine att det fanns en svensk affär inne i Paris så jag kunde ju inte låta bli att åka dit. Tanke var att Joel skulle följt med dit, men han hade lite för mycket på jobbet (antar jag då han sagt att han troligtvis skulle ha det och inte svarade när jag ringde) så jag åkte själv. Råkade först gå lite fel och hamna i de lite otrevliga kvarteren, eller ja det är nog väligt trevliga om man känner för att gå på strippklubb eller köpa lite porrfilmer, men jag tyckte det var lite otrevligt.

Men så hittade jag rätt!


Det var inte så stort, men hon som äger den hade lyckats trycka in precis det som en svensk som bor utomlands vill ha. Jag kom ut därifrån med filmjök, falukorv, nyponsoppa, fläderblomssaft och en svensk flagga. 22euro gick kalaset på, en del pengar men man kan ju förstå att det nog inte är helt gratis att få alla varor från sverige till Paris. Hon berättade att hon brukar få leverans från sverige en gång i veckan.

Nöjd över att ha filmjölk och falukorv i min shoppingpåse så åkte jag hem igen. Och ni kan nog gissa vad jag har ätit till kvällsmat!


Filmjölk, falukorv och en glad Erika.

Nä asså jag har inte ätit falukorv och filmjölk till kvällsmat, utan stekt falukorv med makaroner. Filmjöken blir frukost i morgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0